Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Nitrous Oxide.

Krotkie teksty, ktore z pewnoscia przybliza wam postacie muzycznej polki.

Moderator: Moderator

Nitrous Oxide.

Postprzez Banan » 2007-12-03, 18:58

Polecam, slabo zauwazony polak, jego muzyka jest nie do opisania. Ten kto lubi uplift, polecam jego audycje na:

Afterhours.fm - 1 i 3 sobota miesiaca o 23, az do 1. (Accelerate Session)

Oprocz setow, jak najbardziej polecam jego produkcje:
Amnesia, Waves, Territory i wiele, wiele innych! Naprawde warto ;)

Dla mnie to najlepszy dj swiata!

To co o nim pisza..

Krzysztof Pretkiewicz aka Nitrous Oxide to swietnie zapowiadajacy sie artysta mlodego pokolenia. Ten 23 letni poznaniak calosc swoich dokonan na polu muzycznym zawdziecza uporowi, konsekwencji i pasji. Mimo mlodego wieku jego talent zostal juz doceniony zarowno w kraju jak i za granica. Mozliwosci tego wykonawcy zauwazyla szeroko znana i ceniona w branzy brytyjska wytwornia Anjunabeats. Wziela go ona pod swoje skrzydla co zaowocowalo wydawnictwami takimi jak North Pole/Frozen Dreams i Morning Light/Orient Express, ktore zaskarbily sobie uznanie wielu cenionych dj-ow i znalazly dla siebie miejsce na ich playlistach.

Szczegolne znaczenie w jego karierze mial utwor North Pole. Spodobal sie on na tyle producentom Above and Beyond, iz postanowili go wydac. Singiel ten natychmiast zyskal przychylnosc wielu znanych dj-ow i stal sie motorem napedowym kariery mlodego wykonawcy. Znalazl sie na wielu waznych dla rynku muzyki trance kompilacjach, miedzy innymi: Anjunabeats vol.4, Godskitchen Australia oraz A State Of Trance Year Mix 2006 Armina van Buurena.

W tym labelu ukazuja sie rowniez remixy wykonane prze Nitrousa: Alto-5 cieszyl sie spora popularnoscia natomiast POS. vs Mike Koglin - Untitled Audio ukazal prawdziwe umiejetnosci Krzysztofa, ktore docenili tacy artysci jak Paul van Dyk, Tiesto, Armin van Burren i Ferry Corsten grajac go wielokrotnie w swoich setach i audycjach. W polsce rok 2006 byl dla Krzysztofa szczegolnie udany, po sukcesach odniesionych za granica byl on systematycznie zapraszany na najwieksze imprezy w jego ojczyznie. Wystepy Nitrousa na festiwalu Sunrise w Kolobrzegu, Dancetonation w poznanskiej arenie czy udzial w pierwszej polskiej edycji znanego na calym swiecie Sensation White nigdy nie zawodzily organizatorow pozostawiajac niezatarte wrazenia w pamieci uczestnikow.

2007 rok rozpoczal sie rownie dobrze, juz w maju zostal wydany singiel Morning Light / Orient Express, ktory zostal uznany za „majstersztyk” przez magazyn DJMAG i oceniony na 5 gwiazdek. W tym samym roku znalazl sie on w prestizowym gronie artystow zaproszonych na polska edycje festiwalu muzyki elektronicznej Creamfields.
Biorac pod uwage rozwoj kariery Nitrousa na przestrzeni ostatnich dwoch lat mozemy spodziewac sie od niego produkcji na bardzo wysokim poziomie i wystepow zarowno w kraju jak i za granica.

Dyskografia:

Single:

Nitrous Oxide - North Pole [Anjunabeats]
Nitrous Oxide - Frozen Dreams [Anjunabeats]
Nitrous Oxide - Morning Light [Anjunabeats]
Nitrous Oxide - Orient Express [Anjunabeats]
Nitrous Oxide - Amnesia [Anjunabeats]
Nitrous Oxide pres. Redmoon - Cumulus [Sensation White Pl 2006 Anthem]
N2O - Waterfall [Somatic Sense / Pro Fuse]
N2O - Territory [Somatic Sense / Pro Fuse]
3rd Moon - Diving In The Sky [Somatic Sense / Pro Fuse]
3rd Moon - Moonbreeze [Somatic Sense / Pro Fuse]
3rd Moon - DNA [Somatic Sense / Pro Fuse]
3rd Moon - RNA [Somatic Sense / Pro Fuse]
3rd Moon - Burned Out [Somatic Sense / Pro Fuse]
3rd Moon - Meltdown [Somatic Sense / Pro Fuse]
Silver Mist - Silver Rain [Baroque / Wildchild]

Remixy

Mike Koglin vs. P.O.S - Untitled Audio (Nitrous Oxide Remix) [Anjunabeats]
Aalto - 5 (Nitrous Oxide Remix) [Anjunabeats]
Kamil Polner and Michelle Richer - Equinox (Nitrous Oxide Remix) [Alter Ego]
Dan Stone - Spinal Chord (Nitrous Oxide Remix) [Inspired]
Vision84 - Highway Central (Nitrous Oxide Remix) [Reflected Recordings]
Cerf, Mitiska & Jaren - Saved Again (3rd Moon Remix) [Somatic Sense]
Activa vs. Matt Abbott - Liquefaction (3rd Moon Mix) [Somatic Sense]
Selu Vibra - Divine (3rd Moon Remix) [Somatic Sense]

Jego utwory na skladankach:

Dream Dance vol. 38
Technics Dj Set vol. 14
Kontor Maximum Trance vol. 2
Mainstation 2006 - Trance
Trance Nation 22
Trance Nation: Latest Definition of Trance
Tunnel Goes Ibiza Vol. 5
Techno Club Vol. 20 - Talla 2XLC vs. Marc Van Linden
Anjunabeats Vol. 4
Anjunabeats Worldwide 01 Mixed by Super8 & Tab and Mark Pledger
Godskitchen Australia Mixed by Above & Beyond & Steve Strangis
Floor Control Mixed by John Askew (MP3 Album)
Ibiza Club Essentials (MP3 Album)
Trancemaster 5003
Trance Night "Winter Edition 2007" (Vol. 12)
Armin Van Buuren - A State Of Trance Yearmix 2006 (2006)
True To Trance 03
Trancemaster 5005
Techno Club Vol. 23 - Talla 2XLC Meets Alex M.O.R.P.H. B2B Woody Van Eyden
Dreamscape
Anjunabeats Volume Five
Alter Ego Sessions Volume 01 : Digital State (2xCD)

Zrodlo: ftb.pl
Ostatnio edytowano 2007-12-30, 16:35 przez Banan, łącznie edytowano 1 raz
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez VerTax » 2007-12-03, 22:11

BartSimpsons napisał(a):Polecam, slabo zauwazony polak

Nie zgodze sie, ostatnio trudno znalezc kompilacje bez jego sigli. :) Rzeczywiscie klimat jego nagran jest niesamowity. :D
VerTax

Postprzez nemo91 » 2007-12-04, 11:47

Nie przesadzajmy najlepszy DJ swiata to to nie jest ale trzeba przyznac Krzysiowi ze rosnie w sile i co mnie bardzo cieszy pojawi sie 15 grudnia w Lesznie w klubie Relaks na 7 urodzinach FTB.pl
nemo91

Postprzez Kamileek » 2007-12-04, 19:56

Nitrous spoko gosc naprawde. Warto nadmienic ze jest jedna druga duetu 3rd Moon. Oni tez zrobili wspaniale remixy np. Cerf, Mitiska and Jaren - Saved Again. No i ja czekam ciagle z nadzieja ze kiedys wpadnie w moje rece full Aly & Fila - Uraeus (Frase Remix - Nitrous Oxide Rework) Cudowny reedit w wykonaniu naszego rodaka. Ĺťycze mu samych sukcesow bo naprawde dj i producent na poziomie.
Kamileek
-#vip
-#vip

Postprzez Asteski » 2007-12-05, 23:00

No czy on taki niezauwazony jest to nie wiem - na last.fm ludzie wychwalaja jego tworczosc, a i na ASOT/TATW slychac go i robi niezla sztuke, ale nie ma nadzwyczaj rozpoznawalnego/wyjatkowego stylu, przez co nie jest tak zauwazany.
Ostatnio edytowano 2007-12-05, 23:01 przez Asteski, łącznie edytowano 1 raz
Asteski
-#vip
-#vip

Postprzez lukboj » 2007-12-06, 00:25

Najwazniejsze zeby gral czesciej na eventach a ostatnio go naprawde tam nei widac, a wartogo zapraszac i tu duza prosba do naszych agencji...
lukboj

Postprzez Jichynn » 2007-12-06, 01:46

Asteski napisał(a):No czy on taki niezauwazony jest to nie wiem - na last.fm ludzie wychwalaja jego tworczosc, a i na ASOT/TATW slychac go i robi niezla sztuke, ale nie ma nadzwyczaj rozpoznawalnego/wyjatkowego stylu, przez co nie jest tak zauwazany.

I tu sie mylsz. Zarowno utwory jak i remixy innych wykonawcow w wykonaniu N2O sa rozpoznawalne tak jak Leona Boliera czy blizszego mu brzmieniem i Daniela Kandiego.

Dla mnie jak na razie najlepszym utworem Krzysztofa jest "Amnesia", mile dla ucha jest takze "Waves", "Orient Express" i "Morning Light" - wszystkie one maja niepowtarzalny klimat i urok. Kojarza mi sie z pewnego rodzaju swoboda, wolnoscia i swiezoscia. Mila niespodzianka jest tez remix Aalto - "5". Dobrze zapowiadaja sie takze jego dwa najnowsze utwory, z ktorych jeden lecial w Guest mix w TATW-192 oraz w jego audycji Accelerate Session 030.

Jestem zdania, ze daleko zajdzie. Zreszta juz zaszedl. Ma swoich swoich stalych fanow nie tylko w Polsce, o czym mozna przekonac sie przegladajac zagraniczne fora dyskusyjne. Spotkalem przynajmniej takie dwa.

Co mnie najbardziej w tym wszystkim smieszy? W zasadzie dotyczy to wszystkich polskich producentow muzyki trance. Śmieszy mnie popularnosc, a wlasciwie jej brak. O istnieniu tych wykonawcow wiedza tylko ci, ktorzy sluchaja trancu, a telewizja, gazety, ogolnotematyczne portale internetowe.... nic.... nic nie pisza. W naszym pieknym kraju pisza tylko o Dodzie dupie maryni i innym badziewiem. I nie ma sie co dziwic, ze duzo ludzi kojarzy trance z Kalwi & Remi.
Ostatnio edytowano 2007-12-06, 01:48 przez Jichynn, łącznie edytowano 1 raz
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Asteski » 2007-12-06, 16:40

heh, czy ja wiem ... styl Leona Boilera to pryszcz w porownaniu z Kyau and Albert, Marcel Woods, Deadmau5 czy takich Aly and Fila ... o cos takiego mi bardziej chodzilo. Z rozpoznaniem utworo w.w. nie mielibysmy problemu, z takim... jak wymieniles np. Danielem Kandi'm ja np. mam. ;-)
Ostatnio edytowano 2007-12-06, 16:40 przez Asteski, łącznie edytowano 1 raz
Asteski
-#vip
-#vip

Postprzez kebab84 » 2007-12-06, 17:52

dla mnie jest lepszy od Angelo Mike'a. Niedoceniony ,a jego tworczosc znajduje sie na bardzo duzej ilosci setow znanych dj.
kebab84

Postprzez Banan » 2007-12-06, 18:51

Przed naszym rodakiem jeszcze dluga droga, za nim jego produkcje, audycje beda bardzo znane. Ale nie ma sie co dziwic mediom ze nie rozpowszechniaja tego, trance jest to muzyka mozna nazwac - abstrakcyjna i nie jest tak popularna muzyka jaka jest pop, czy poprostu zwykla komercja. A fakt ze ludzie porownuja trance do kalwi i blee, czyli dalej patrzac do 'techna' to trance nigdy nie bedzie rozpowszechniany przez media telewizyjne. A wracajac do tematu, jak najbardziej zycze Krzysztofowi, aby osiagnal jak najwiecej i zaszedl dalej niz nie jeden ogolnoswiatowy dj. A my jego rodacy powinnismy mu w tym pomoc, bo jak narazie to nie slyszalem aby gral na jakis wiekszych eventach.
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez B0BS0N » 2007-12-10, 23:03

Nitrous Oxide sie dosc szybko rozwija i mysle, ze za dwa - trzy lata znajdzie sie w top 100 Dj Mag, ma niezle produkcje, ale mnie osobiscie bardziej podoba sie muzyka Adama Nickey'a (tez Polaka i tez mial juz kilka docenionych przez Armina czy A&B produkcji) jego styl mi nieco bardziej pasuje.
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Banan » 2007-12-25, 02:05

omg, prawdziwy uplifter!
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez Joy » 2007-12-25, 03:05

Nitrous Oxide jest w tej chwili moim ulubionym wykonawca :) m.in. z takimi kawalkami jak Amnesia, North Pole, Orient Express, Waves, czy wieloma innymi.
Ostatnio edytowano 2007-12-25, 03:07 przez Joy, łącznie edytowano 1 raz
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Banan » 2007-12-25, 14:17

Nitrous Oxide pres. Red Moon - Slide, nowa produkcja :D zarzuce ripem.
aa.speedysharea/748503934.html - czekac na fulla. :D

Robie wielki pack, z produkcjami, remixami, setami i audycjami accelerate session. Musze tylko zasiasc do swojego kompa i wrzuce na tr :)
Ostatnio edytowano 2007-12-25, 14:40 przez Banan, łącznie edytowano 1 raz
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez trance angel » 2007-12-25, 18:21

Czy nie zauwazony..nie zgodze sie raczej z tym, tam gdzie ma byc zauwazony tam jest i to jest wlasnie sztuka moim zdaniem:) po co sie ladowac w komerche, podobny przyklad to panowie z Sonic Division czy Adam Nickey:)
trance angel

Następna strona

Powrót do Sylwetki