Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

MARCO V

Krotkie teksty, ktore z pewnoscia przybliza wam postacie muzycznej polki.

Moderator: Moderator

MARCO V

Postprzez dydek » 2006-07-20, 22:05

Marco V jest zdecydowanie DJ'em i producentem, ktory ciezko pracowal, aby stworzyc swoj wlasny "Marco V" styl muzyczny. Dzwiek, ktory latwo rozpoznawalny przez jego stala, dynamiczna i podnoszaca na duchu melodie. Marco zaczal snuc wlasne zapisy w wieku 14 lat. Przed 1996 zostal zatrudniony jako pensjonariusz "De Danssalon" - najwiekszego klub w Eindhoven. Byla to dla niego okazja pozwalajaca ksztalcic wlasny talent. Szybko zaangazowal sie w dzialalnosc klubu. Po pewnym czasie zaprzyjaznil sie z producentem Benjaminem Batesem i razem zaczeli wydawac wspolne produkukcje muzyczne.

Marco nigdy nie wystepuje bez zadnego przygotowania, powodujac tym, ze ma wielka ilosc fanow, ktorzy uwielbiaja jego perfekcje. Bycie didzejem jak rowniez bardzo wydajnym producentem wyglada, jak wyczerpujaca praca, ale on robi to z usmiechem na twarzy. "Moge czasami wydawac sie calkiem zmeczony, ale glos przyjmujacej mnie wiwatami publicznosci zawsze przedostaje sie przeze mnie, dajac energie na rozpoczecie zabawy." - mowil w jednym z wywaidow Holender Marco Verkuylen, bo tak brzmi jego prawdziwe imie i nazwisko!!

Talent Marca za deckami i tworzenie repertuaru sprawiaja, ze jego dzwiek wykorzystywano na najwiekszych wydarzeniach i klubach na calym swiece. Marco stanal na scenie muzycznej ze swoim remiksem the Energy 52 Classic, Cafe Del Me. Odniosl on ogromny sukces z mocnym utworem Gold. In Charge, Simulated utorowaly droge dla pierwszego albumu "Con: Fusion", ktory stal sie najlepiej sprzedajacym sie albumem w Holandii i zostal nagrodzony Best Dance Artist Album. Studyjna wersja Marco pt. "Loops n Tings" pobila holenderskie rekordy, kiedy zostala puszczona w listopadzie 2003. Ostry electro dzwiek "Automanual" przyniosl eutuzjastyczne recenzje w lipcu 2005. Kazdy muzyczny magazyn w Wielkiej Brytani nazwal to najlepsza melodia. Marco oczarowal swiat swoim unikalnym albumem mix Combi: Nations mid 2004. Skladanka ta byla w pierwszej dziesiatce roku 2004.

Rok 2005 przyniosl nowe wyzwania. Singiel "More Than A Life Away" zostal wylansowany w maju 2005. Ta czarujaca melodia zdobyla listy przebojow w Europie i byla zwiastunem w Radio One jako goraca melodia na lato. Marco V uczestniczyl w wielu znanych festiwalach muzycznych, jak np. Cream Amnesia (Ibiza), Dance Valley (Holandia), Planet Love (Irlandia), Global Gathering (UK) czy Impulz (Holandia). Jak sam mowi: "Probuje udowodnic, ze mozna stworzyc pogodna atmosfere z muzyka wysokiej jakosci. To nie jest najlatwiejsza droga do gry, ale to zatrzymalo mnie w branzy przez te wszystkie lata. Bez znaczenia czy to jest olbrzymie wydarzenie, takie jak Sensation, DanceValley, Global Gathering czy mala impreza w klubie to publicznosc jest zawsze moim pierwszym niepokojem.".
dydek
Administrator
Administrator

Postprzez Tavistock » 2007-05-27, 20:24

hah i tu cos dodam od siebie. Z Marco V zapoznal mnie moj kolega, wtedy znalazlem pierwszy kawalek Simulated i zakochalem sie w nim, jest po prostu rewelacyjny, az zal ze mieszkam w bloku :-( Dam rade
Tavistock
-#Moderator
-#Moderator

Postprzez Justus » 2007-07-06, 13:34

Ja nauczyłam swoją babciesluchac Marco V "przez sciany :-) Jakby jej cos nie pasowalo to by na pewno krzyczala, ale nie krzyczy ;-) tylko slucha razem ze mna :-D
Justus

Powrót do Sylwetki