Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Jennifer Rene

Krotkie teksty, ktore z pewnoscia przybliza wam postacie muzycznej polki.

Moderator: Moderator

Jennifer Rene

Postprzez F-17 » 2007-07-19, 12:01

Jennifer Rene

Jennifer Rene urodzila sie z muzyczna dusza. Od najmlodszych lat spiewanie i granie sprawialo jej ogromna przyjemnosc. Gdy miala dziesiec lat, zaczela pisac swoje piosenki lecz nigdy nie przypuszczala, ze w przyszlosci jej pasje polacza sie z zyciem zawodowym. Swoja pierwsza stycznosc z muzyka klubowa miala w jedym z klubow w Chicago. Spodobalo sie jej to i juz wtedy zapragnela zrobic cos wiecej dla swiata klubowego.

Nie minal rok od pierwszego wystepu w klubie a Jennifer miala swoj komputer, mikrofon i nagrywala domowymi sposobami pierwsze probki swojego wokalu. Efekt swoich prac wyslala swojemu przyjacielowi aby uzyskac od niego tak bardzo wazna dla siebie opinie. Nie przypuszczala jednak, ze ow przyjaciel zna bardzo dobrze jednego z producentow muzyki trance - Jose Amnesia. Jak sie okazalo przyjaciel Jennifer calkowiecie bez jej wiedzy przeslal jej probki wokalu wlasnie do niego. Nastepnego dnia Jennifer otrzymala propozycje od samego Jose na nagranie wiekszej ilosci partii wokalnych co w bardzo krotkim czasie zaowocowalo stworzeniem utworu: Jose Amnesia Feat. Jennifer Rene "Louder".

Utwor ten okazal sie wielkim sukcesem. Sam Armin van Buuren okazal sie wielkim jego fanem, o czym swiadczy fakt, ze zagral go w jubileuszowym wydaniu ASOTa o numerze 250. Kawalek w jednej chwili trafil do miliona sluchaczy. Armin wielokrotnie gral go podczas wielu wystepow zarowno w klubach jak i wiekszych imprezach na calym swiecie. Takze Markus Schulz docenil piekno utworu "Louder" zamieszczajac go na swoim albumie Ibiza 2006.

A Jennifer jako bardzo uzdolniona kobieta nie zaprzestala tylko na spiewaniu. Majac wielkie aspiracje oraz wrodzony dar zdobywania upragnionych celow zapragnela zostac DJka. Zakupila zatem sprzet i w niecaly miesiac pojela wszystkie podstawy poprawnego miksowania. Byl to pierwszy krok w jej karierze DJa.

"Kiedy po raz pierwszy pojawilam sie w prawdziwym klubie, zobaczylam prawdziwego DJa grajacego prawdziwa klubowa muzyke, nie mialam watpliwosci, ze chce tak samo 'rozplywac sie' w odchlani klubowych brzmien. Tamtej nocy zrozumialam, ze jestem stworzona do tego, aby to robic"

Mogloby sie wydawac, ze jak na kobiete to bycie piosenkarka i DJka to juz wiele ale nie dla Jennifer. Kolejnym etapem jej zaangazowania w muzyke klubowa bedzie produkowanie oraz remiksowanie utworow: "Chce robic to wszystko, poniewaz muzyka zrobila wszystko a nawet wiecej dla mnie. "Jennifer Rene jest aktualnie bardzo zajeta osoba. Nagrywa nowy material i przygotowuje sie do realizacji wielu nowych projektow. Jak sama przyznaje, juz nie moze sie doczekac kiedy zacznie wystepowac za konsoleta. Bedac tak poswiecona muzyce osoba nie trudno sobie wyobrazic, ze Jennifer osiagnie sukces.

"To, ze mam racje jest tak jasne jak to, ze niebo jest niebieskie a trawa zielona. Muzyka tanaczna jest moim powolaniem, moja pasja, jest wszystkim. Muzyka jest jedynym miejscem w ktoym czuje sie jak w domu"
Ostatnio edytowano 2007-07-19, 12:02 przez F-17, łącznie edytowano 1 raz
F-17
-#Nowy
-#Nowy

Postprzez Johy » 2007-11-18, 14:52

Kawalek Wouldn't Change A Thing - i wszystko jasne ;]
Johy

Postprzez Moniis » 2008-05-25, 19:10

"Falling to pieces" :nutki: Tak sie zastanawialam i dla mnie to chyba najlepszy kawalek w jej wykonaniu ;-)
Moniis

Postprzez drEam » 2008-05-25, 19:12

"Fine Without You" tez jest calkiem niezle :nutki: no i najpiekniejsze "Invincible" :zakochany:
drEam

Powrót do Sylwetki