Moje "centrum odsluchowe" stanowi zestaw 5.1 marki Logitech, model X-540. Sa one podpiete do karty dzwiekowej Creative X-Fi Xtreme Gamer. Oczywiscie glownym zastosowaniem powyzszego zestawu byly gry i filmy (natywne w 5.1, czyli bye bye nedznym Divixom
), ale do muzyki nadaja sie rowniez rewelacyjne dzieki technologiom na dzwiekowce (Crystalizer, 24-bitowy przetwornik i CMSS-3D upscallujacy stereo do 5.1 nie na zasadzie: we wszystkich glosnikach gra wszystko to, co w pozostalych; system ten daje na tylne glosniki tylko poglosy i to opoznione o jakies 20ms, zas centralny sluzy za wyrownywanie srednich i wysokich tonow).
Za zestaw przenosny robia sluchawki Creative HQ-1900, jednak AĹť tak nie jestem z nich zadowolony. Powod? Ĺšrodlo odsluchu
Ale juz niedlugo inwestycja w player z prawdziwego zdarzenia. Zas bezposrednio do karty ich nie podlaczam, bo wzmocnienie jest na tyle duze, ze musze sporo bawic sie korekcja dzwieku w roznych aspektach.
Jest jeszcze trzeci zestaw: mini-wieza Philipsa 2x20W - na niej slucham generalnie radia oraz kolekcji moich plytek audio CD. Wiele osob przyznaje, ze gra zadziwiajaco dobrze.
No i jest krol pokoju - czterosegmentowa wieza z prawdziwego zdarzenia + gramofon, do tego kolumny 2x120W - spuscizna po ojcu, ktora kupil jeszcze w latach 90. Co by nie mowic - zestaw zagina wszystko, co jest na polkach w moim lokalnym sklepie RTV-AGD. Ale o tym trzeba sie przekonac osobiscie
Slucham na niej plytek Audio i vinyli, radia oraz kaset nie uzywam.
Co by nie mowic - cztery stanowiska odsluchowe to az nadto
Tyle ze zanim dorobilem sie tego (wcale nie tak wyczesanego) zestawu, minelo spoooro latek zmudnego zbierania zlotowek. Aha, mam jeszcze stary wzmacniacz Unitry ale ma zupelnie przestarzale wejscia na sprzet z zewnatrz, tak wiec jest tylko do ogladania
evoroot napisał(a):naprawde ciesze sie swietnym brzmieniem.
A miales mozliwosc odsluchu na normalnej karcie dzwiekowej? Od razu wtedy zmienisz zdanie co do "swietnego brzmienia"