Mam nieodparta chec skomentowac ten album, bo widze, ze kazdy 'podpisuje sie' pod kazdym.
Wiec zaczynamy. :
1. Just Listen
Ciekawe Intro, dolujace pianinko juz na samym wstepie, nudna jak flaki z olejem aranzacja przed wokalem, ktory rowniez niczym nie zaskakuje.. [podobnie jak "Imagine" Armina
]
2. Sirens Of The Sea
Po prostu, Uciety, Zwolniony Club Mix. jeden z najlepszych Wokali jaki kiedykolwiek slyszalem
(Smutnym jest fakt, ze Remixy bija na glowe Orginal, zwlaszcza Cosmic Gate)...
3. If I Could Fly
Ten utwor, jako jedyny chyba na calym krazku nastraja mnie pozytywnie.
Nie wyrozniajace Sie melo, Lecz swietny Wokal, okraszony (^^) Progresywnym Feelingiem.
4. Breaking Ties
Glos pani Suissy na poczatku do zludzenia przypomina "Bring Me To Life" zespolu evanescence.
Smutne melodie, Gitarka ... usnac mozna... :-(
5. Miracle
Ĺwietny glos, Remixy brzmia o wiele Lepiej.. Werje Downtempo psuja caly Efekt Above & Beyond...
6. Come Home
Od samego poczatku nie jest monotonnie, Mocne uderzenie od razu daje o sobie Znac
Progresywny-Uplift, jesli tak to mozna nazwac, jest Boski
Warstwa tekstowa podczas refrenu brzmi nieco jak jakis Tani, popowy zespol... Ale nie jest zle
7. On A Good Day
Po Krotkim Intro, zostajemy przprowadzeni do kolejnego progresywno-upliftowego brzmienia, Tutaj bez rewelacji
8. Ashes
Jedyny 'smutny' Downtempowy utwor, ktory podoba mi sie na tej plycie
Ĺwietny na zasniecie..
9. I Am What I Am
Porazka. dotad postrzegalem A&B jako swietne trancowe Trio, a Teraz ? jakies Nudnawe Breakdowny, wyjaca Justine Suissa, Lekko Zflangowany Wokal, Brzydko.
10. Lonely Girl
:-o pierwsze wrazenie po wlaczeniu utworu : Czy to jest remix inpetto ?
Tekst piosenki tez taki jakis Pompujacy.. Mimo Wszystko, nie pasuje do reszty.
11. Secret
Kolejny uzalajacy sie nad soba Track. W sumie pasuje do wiekszosci Plyty
12. On The Beach
Fajny Tytul, i nic Wiecej.. OceanLab schodzi na Psy...
13. Breaking Ties (Flow Mix)
Jakis uzupelniacz ?
Ogolem poza utworami 2,3,5 Caly Album to porazka... Uzalajace sie nad soba Tracki...
A&B nie postarali sie za Bardzo..
4/10
Za to okladka bardzo ladna.
Z tym rowniez sie zgodze.
P.S. Nie ma to jak Anhken.
Pozdrawiam