A ja sobie tez sciagne i poslucham, choc z gory zaznaczam, ze nie tworze muzyki (tak wiec bedzie to ocena z perspektywy sluchacza).
Edit: Kawalek za spokojny, to na pewno moge powiedziec. Patrzac na wspolczesne produkcje to bardziej go "podbic" trzeba no i cos dolozyc jakies nowe dzwieki (bo brzmi ciut "jalowo")..... oczywiscie byle nie za duzo. W kazdym badz razie nad tym utworem musisz "troche" jeszcze popracowac. Na pewno cos mogloby z tego wyjsc, to dobre wyjscie do dalszej pracy.
Porownujac to z Twoja kolejna produkcja (nazwa/projekt Biotrance - Bio), Tamten utwor zdecydowanie lepiej wypada.
O dlugosci trwania to mi osobiscie nie robi roznicy, choc kawalki przecienie maja srednio 7:30-9:00 minut ale to malo istotne szczegoly.
Acha i jeszcze cos:
Jak juz powiedzialem nie znam sie na tworzeniu muzyki ale dla mnie utwor zyskuje kiedy w srodkowej czesci utworu piekny czyste melo (motyw glowny utworu) podbijane jest kolejnymi etapami coraz bardziej wymownymi (dokladanie kolejnych elementow) - najlepiej potrojne dolozenie. Cos takiego swego czasu robil Airbase, a ostatnio zauwazylem cos takiego w remake'u utworu Vincenta de Moor'a - Sunflower (grane w 328 i 329 ep. ASOT'a). Potem drugi taki moment (75-80% faza utworu) juz nieco mniej rozbudowany i dalej etap schodzenia.
I jezeli krytyki dolozyc wiecej to: Koniecznie dopracuj te elementy (tu ponownie przyznaje sie do nieznajomosci tworzenia muzyki
) ktore okreslilem mianem (perkusyjne/uderzenia czy jak je tam zwal?) - te brzmia nieco archaiczne tu by trzeba dalej probowac aby to mialo lepsze podbcie aczkolwiek w utworze BioTrance mimo, ze podobnie to juz nieco lepiej.
Nazwa VerTax nawet ladnie brzmi. No i przede wszystkim powodzenia!!!
P.S. Zamierzam tez poprobowac w przyszlosci sie pobawic tworzeniem muzyki.... jak oczywiscie cierpliwosci starczy i nie rzuce tego z nerwow w cholere. Dla mnie jak na razie to czarna magia.... aczkolwiek mialem w glowie kilka pomyslow na utwory (szybko one ulecialy), a nawet kilka mi sie przysnilo (serio!!!). No tak ale co innego miec wizje (neuro
), a co innego te wizje przetworzyc na audio. Hmm.... chyba za duzo sie rozpisalem.