russo221 napisał(a):a ja proponuje uruchomienie opcji SMS(1zl) napewno znalazloby sie sporo osob, ktore niewielka kwota 1zl ?(64gr) zasililaby konto tego sorum, pozatym zawsze zostaje opcja banku. wiec chyba warto sprobowac (taka sugestia).
Wiesz, zeby takie cos zadzialalo, to by musiala byc regularnosc i w ogole. Z SMS za 1 zl netto (1,22 zl brutto) teoretycznie do reki bym dostal okolo 0,30 zl. Jednak gdyby "wieksza" liczba osob wplacila, to by i z tego byly pieniadze.
Wydaje mi sie jednak duzo lepszym pomyslem isc na poczte, do banku, i wplacic jakas kwote. Nie zarabiaja zadni posrednicy. Wydaje mi sie, ze 10 zl nie jest duza suma w skali roku. W tej chwili serwer miesiecznie kosztuje 30 zl + 120 zl rocznie za domene. Jednak wraz z rosnaca popularnoscia forum, serwer typu shared hosting moze juz nie wystarczac (zbyt duze obciazenie) i bedzie trzeba sie przesiasc na dedyka. Jednak koszt takiej zabawy, to jakies 200 - 300 zl miesiecznie. Czyli bez pomocy uzytkownikow forum moze sobie nie poradzic.
A w naszym narodzie istnieje glupia zaleznosc. Dac jak najmniej, a wymagac jak najwiecej.
Endorphine napisał(a):btw. utrzymuje 2 serwery 5gb, ktorych w pelni nie wykorzystuje wiec moge tez cos miejsca odpalic ^^
Dzieki, ale my miejsca w porownaniu do transferu i obciazenia zuzywamy bardzo malo.
joy17, Dzieki.