Krzysztof Pretkiewicz znany jako Nitrous Oxide to nasz najlepszy trancowy towar eksportowy. Dawno juz dolaczyl do swiatowej elity producentow, w dodatku kazdym kolejnym wydawnictwem potwierdza talent i nieslabnaca forme. Juz w majowym numerze polskiego DJmaga znajdziecie wywiad z Above & Beyond, w ktorym przeczytacie co sadza oni na temat polskiego producenta i didzeja. Jak twierdzi Krzysztof- nie bylo mu latwo uzbierac 10 godnych aktualnych kawalkow, bo nie jest dzis latwo znalezc prawdziwe perelki. Ale sie postaral i oto efekt.
1. 3rd Moon - Monsun [ASOT]
Nasza najnowsza produkcja, ktora juz niebawem ukaze sie nakladem A State Of Trance Armina van Buurena. Gralem to juz pare razy poza granicami Polski i reakcja ludzi jest po prostu nie do opisania! Jestem dumny z tego kawalka i mam nadzieje ze Wam tez przypadnie do gustu Zreszta zobaczcie sami jak zabrzmial na Tegorocznym Trance Energy.
2. Nitrous Oxide - Magenta [Anjunabeats]
To taka moja obecna wizytowka
3. Sunny Lax - Reborn [Anjunabeats]
Kolega z Wegier powraca z bardzo smacznym kaskiem. Dynamiczny swingujacy bassline i epicka melodia a do tego pociete wokale, swietnie uzupelniajace calosci. Idealny kawalek na rozpoczecie seta. Wyznawcom klasycznych trancowych brzmien moze spodobac sie moja wersja tego numeru.
4. Above & Beyond pres. Oceanlab - On A Good Day [Above & Beyond Club Mix] [Anjunabeats]
Czasami na duzych imprezkach ludzie lubia sobie pospiewac. Takze w Polsce to zaczyna stawac sie standardem. Pamietam impreze w poznanskiej Arenie w 2004 roku, kiedy wspolnie ze znajomymi podspiewywalismy sobie niektore kawalki a ludzie patrzyli sie na nas jak na idiotow. Na szczescie czasy sie zmieniaja:))
5. Fast Distance - Pacifica (Temple One Remix) [Monster Digital]
Przepiekny utwor! Pewnie zlosliwi powiedza ze to juz bylo setki razy, ale jak dla mnie to moze powstac jeszcze 500 podobnych kawalkow. Prawdziwi milosnicy takiego trancu pewnie przyznaja mi racje
6. Mike Sonar - Beyond The World (Original Mix) [Infrasonic]
Jedna z lepszych EPek jakie otrzymalem w tym miesiacu to produkcja goscia z Chodziezy. Przepiekna melodia i doskonaly dobor brzmien. Jesli mamy byc dumni z polskich produkcji to to jest wlasnie jedna z nich!
7. Cressida - Onyric (Stoneface & Terminal Remix) [Euphonic]
Tego kawalka na pewno nie musze przedstawiac ludziom, ktorzy sledza na biezaco to, co jest grane obecnie przez najpopularniejszych dj-ow na swiecie. Polecam!
8. Haylon - Starfighter (Observer & Heatcliff remix) [Solaris Recordings]
Dla niektorych odswiezane kotlety nie smakuja za dobrze. Jak dla mnie ten kawalek to istny rarytas! Bassline powala.
9. Dave Horne meets Econu - Moments (Danny Powers Remix) [Nu-Depth Digital]
Takie utwory jak ten, okresla sie mianem klasycznych...
10. Firestorm pres Coll & Tolland - Redemption (Cressida Remix) [Alter Ego]
Mysle ze to idealny kawalek na wakacje. Melodia przypominajaca nieco starsze trancowe kosy, bardzo przyjemny, gleboki bassline a do tego przepiekny breakdown z polamanym beatem, do zludzenia przypominajacym ten z kultowego ‘Offshore’ Chicane'a
Ĺšrodlo: ftb.pl