Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Trance Zone 002

Tutaj trafiaja wszystkie usuniete tematy.

Moderator: Moderator

Trance Zone 002

Postprzez Creative » 2009-01-31, 17:18

[center]Trance Zone 002

1. Monogato - Miami Vibe (Original Mix)
2. D:folt - I Come Running (Tydi Dub Mix)
3. Eddie Sender - Scarabeus
4. Funabashi Pres Saltwater - The Legacy 2.0 (Alex M.O.R.P.H's Big Drop Remix)
5. Dyor 2 Dyor - Vision (Big Emotion Mix)
6. Super8 And Tab feat. Alyna - Delusion (Ronski Speed Remix)
7. Ronski Speed - Overfloat (Club Mix)
8. Nitrous Oxide - Magenta
9. Tritonal feat Soto - Let Solitude (Original Mix)
10. Firewall - Sincere (Lange Mix)

Prosze o szczere komentarze.
Z gory bardzo dziekuje.
Kazda ocena nagradzana Plusikiem :hyhy:
Pozdrawiam !!

[/center]
Download:

aa.4shareda/file/83419212/9c ... ne002.html

Ostatnio edytowano 2009-01-31, 18:24 przez Creative, łącznie edytowano 1 raz
Creative
-#Moderator
-#Moderator

Postprzez Arturro K. » 2009-01-31, 17:37

chcesz szczere to beda szczere, tylko moje uszy troche odparuja po ostatnich 3 godzinach sluchania setow i wtedy jak mi sie to pobierze to obkomentuje Cie od dolu do gory :P calkiem ciekawa tracklista no zobaczymy :)

edit:

bede pisac tak po kolei trackami jezeli chodzi o przejscia itd.

z 01 na 02 - synchro dobre, ale te dwa kawalki jakos mi nie leza tak do samego konca. tzn. ogolnie dobrze to zgrales i wyszlo OK, ale ja bym to zrobil inaczej :P ogolnie fajny ten remix tydiego i nawet nie dziwie sie, ze pewnikiem nie mogles sie powstrzymac zeby go wcisnac - znam to :D

z 02 na 03 - fajnie fajnie, nawet nie do konca chyba przyuwazylem kiedy zes to wkrecil, ale w pewnym momencie 11:25 do 11:40 - jakos albo cienko Ci sie bit zgral, albo za duzo basu na tym co wkrecasz. bo taki patataj wyszedl mi lekki (mam wrazliwe ucho :P).
ogolnie ladnie to polaczyles - klimatycznie wg. mnie gitez.

z 03 na 04 - w 18:22 jest jak dla mnie ciut za duzo tego basu, tylko niewiem czy tu tu skrecasz dwa kawalki teraz czy to tak jest bo nie znam tych trackow. w 18:55 troche mi nie lezy ten motyw lzejszy ktory wszedl (no tak klimatowo po prostu) ale melodycznie no wyszlo OK :)

z 04 na 05 - bylo by OK, gdyby Ci nie zbraklo dwoch bitow w kawalku z ktorego wychodziles :P i troche szybko jak dla mnie przesunales fadera. hmm, tak przesluchalem ten moment ze trzy razy i chyba nie trafiles bitem w bit jak trzeba ale jak sluchalem tego za pierwszym razem to wydawalo mi sie, ze jest to po prostu przebitka na bicie (ze drugi track tak po prostu ma) albo ze sie zabawiles z beat masherem. klimat dalej OK.

z 05 na 06 - w koncu jakis kawalek ktory znam i rozpoznaje :)
srednio wyszlo to przejscie - za duzo basu troszke - tak ogolnie to bym tych dwoch kawalkow nie mieszal no ale OK :P

z 06 na 07 ronskiego wkrecasz z za mocnym basem ! ucho mnie troche zaczyna bolec :P i tak troche czuje sie rozkojarzony jak weszla chyba ta glowna faza od ronskiego jeszcze w momencie kiedy delusion sie konczylo.

z 07 na 08 - tu tez troche za duzo basu i jakos dziwnie troche szybko wyciszyles kawalek z ktorego wychodziles - za dynamiczny ruch.

z 08 na 09 - troche za glosno wchodzisz tym kawalkiem 09 - ogolnie wyszlo Ci to nawet calkiem ciekawie - jak na moje ucho nawet bardzo fajnie. ale troszke za glosno i ten kawalek ma tez troche za duzo basu albo to moje uszy juz wysiadaja :P

z 09 na 10 - calkiem ladnie - jest git, fajnie to zgrales.

tak nawiasem mowiac: za duzo jest basu w tym secie albo za malo wysokich tonow - albo i jedno i drugie :P przez to kompilacja zdaje sie byc taka troche zmulona.

przejscia kleisz tak nawet sprawnie tylko za duzo tego basu czasem. czesto wchodzisz tak wczesniej niz nawet powinienes ale wychodzi Ci to dobrze moim zdaniem.

tak z 4/5 - bo troche malych niedociagniec bylo i ten bas co mi mozg rozsadza zlekka - to po prostu meczy moj sluch ale ogolnie calkiem ciekawie - moze klimat troche nie moj ale jak ktos preferuje taki shulzowski no to gitez.

zdrowko !
Ostatnio edytowano 2009-01-31, 18:33 przez Arturro K., łącznie edytowano 1 raz
Arturro K.

Postprzez JADD » 2009-02-01, 12:00

dobra sciagne i ocenie , szczerze bedzie :-)

E:secior ciekawie zrobiony ,a jak to ja zaczne od oceny tracklisty.No to bardzo podobaly mi sie dwa kawalki(Monogato - Miami Vibe (Original Mix) ,Tritonal feat Soto - Let Solitude (Original Mix)) kawalki mocne,energiczne ogolnie caly set byl nastawiony na zrobienie "mocnego" wrazenia.Przejscia byly niekiedy zbyt chaotyczne ,niekied co nie co sie nie zgrywalo itp zgadzam sie z powyzsza opinia ,ze Ronskiego wkrecasz ze zbyt mocnym basem.

Wniosek:
set energiczny i ciekawy ,posiada pewne niedociagniecia nad ktorymi musisz popracowac.
7/10
Ostatnio edytowano 2009-02-01, 16:56 przez JADD, łącznie edytowano 1 raz
JADD

Postprzez KubeK » 2009-02-01, 15:05

Zaczynamy:
Pierwsze przejscie trzyma poziom. Slychac jak wyciszasz kawalek ale nie ma sie tak bardzo nawet do czego przyczepic. Brawo :!:
Drugie przejscie tez ligowe. Tak jak kolega Artur wyzej wspomnial wyszedl taki patataj w pewnym momencie. Ale jesli chodzi o calosc to gitez puki co ;)
Trzecie przejscie to pasuje mi tu pod yearmix taka szybka zmiana klimatow. Jednemu bedzie sie podobac innemu nie. Mi sie nawet podobalo :)
Czwarte to jest no troszku klapa bit sie nie spasowal zbytnio do tego cross za mocno wszedl. Tak niezbyt dobrze to wyszlo.
Piate - troche za mocny basem zapierniczyles jak wchodziles. I to wyciszenie tez troche dupnie wyszlo. Ja bynajmniej w swoich setach nie uzywam crossfadera.
Nie lubie tego remixu Delusion w originale lepsze ;)
Szoste znow ze zbyt mocnym basem wjezdzasz. I faktycznie juz faza Ronskiego wchodzi zbyt szybko. Tu tak srednio to wszystko wyszlo.
Siedem. Fakt tutaj to spierniczyles konkretnie.Najpierw takie jakby wyciszenie do polowy, potem do konca i do tego zbyt szybko. N2O to taka odskocznia od dosc spokojnego seta ma sie rozumiec :D
Przejscie osme. Taki dziwny troche dzwiek byl. No wchodzi troche za glosno.Zbyt mocno wyciszasz kawalki jak dla mnie. Nie lubie originala, lepszy jestn Air up remix obadaj. ;)
Ostatnie przejscie dobrze dobrze tam chyba zabrakl kawalek bita ale jezeli chodzi o calosc to ladnie. Ten ostatni kawalek jest chyba troche za cicho. Nie dalbym go na koniec :D

Za trackliste daje Ci 4/5 kilka utworow mi sie podobalo kilka nie.

Za przejscia dam 3+/5 Od poczatku szlo dobrze potem sie troche popierniczylo zeby na samym koncu znow wyszlo dobrze.

Sumujac mamy 7+/10 Dobra robota.
Pozdro Crea. :doh:
Ostatnio edytowano 2009-02-01, 18:54 przez KubeK, łącznie edytowano 2 razy
KubeK

Powrót do Kosz