Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Sprawa uscislenia zasad co do przyznawania rang VIP

Tutaj trafiaja wszystkie usuniete tematy.

Moderator: Moderator

Sprawa uściślenia zasad co do przyznawania rang VIP

Postprzez Joy » 2008-04-18, 22:59

Poniewaz wyszedl taki temat na SB i niektorzy userzy zarzucaja nam, ze nie ma zadnych zasad jezeli chodzi o przyznawanie rangi VIP. Chcialbym wyjsc z propozycja, po rozmowie z Szakalem, aby ustalic pewne kryteria, takie minimum jakie musi spelniac kazdy, aby trafic do elitarnej grupy VIP :)
Nasza propozycja jest taka, kazdy kto bedzie chcial dostac statut VIPa, musi spelniac conajmniej nastepujace warunki:

Ilosc postow: ok. 150 Punkty "pomogl": chociaz 10 Tematow: minimum 20 Na forum: ok. 5 miesiace Kultura osobista ... Subiektywna ocena ... Dobry przyklad ... Download korzyscia a nie celem glownym .. Ĺťadnych ostrzezen ...

Ogolnie liczyc sie bedzie jeszcze subiektywna ocena... kultura osobista na forum, dawanie przykladu innym, znajomosc regulaminu, udzielanie sie w "ambitniejszych" dzialach. Tutaj dobrze by bylo, gdyby decydowaly conajmniej dwie osoby... moderator grupy i ktos inny sposrod grona Admin/Mod (moderator grupy bedzie po prostu konsultowal swoje decyzje).

Jest to wersja robocza, czekamy na Wasze komentarze, uwagi, co zmienic, co dodac a co ew. odjac ;)
Ostatnio edytowano 2008-05-03, 12:34 przez Joy, łącznie edytowano 2 razy
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez SzAkAl » 2008-04-18, 23:27

joy17 napisał(a):Tematow: 20 i wiecej

20 troszke duzo wiec moze 15

100postow w tym max 20 z dzialu ot

i sprawa sponsorow bo oni tez sa dodawani do vipow po wplaceniu kasy wiec moze zrobic im naklejke z napisem "sponsor" czy cos w tym stylu aby bylo pozniej dla wszystkich wiadomo dlaczego dana soba jest w vipach a nie spelna wszystkich wymogow...
SzAkAl

Postprzez wisnia118 » 2008-04-19, 10:48

ja bym zmienil tylko Punkty "pomogl": 8 i wiecej a reszta niech zostanie!!
wisnia118
Administrator
Administrator

Postprzez MAGDA » 2008-04-19, 16:41

ja zarzadzam grupa takze mam pytanie.

mam teraz pousuwac tych, ktorzy sie nie kwalifikuja do tych zasad, tak? jesli wejda one w zycie ;)
Ostatnio edytowano 2008-04-20, 11:54 przez MAGDA, łącznie edytowano 1 raz
MAGDA

Postprzez SzAkAl » 2008-04-20, 23:25

ale po co maja zostac osoby ktore sa w ym vipie za nic ?
1/2 vipa ma nie wiadomo za co i dlaczego vip mial byc elita a nie czyms do czego mozna sie dostac po znajomosci badz za of na 4um...
SzAkAl

Postprzez Joy » 2008-04-21, 08:43

Hmm... ja bym sie wstrzymal z czystka w grupie VIP, po co kolejne afery, mozna stopniowo zabierac osobom, ktore rzeczywiscie sie nie nadaja, ale nie za jednym zamachem ;) Proponowal bym pozniej zalozyc temat w tym dziale, gdzie bedziemy konsultowac takie sprawy, kto dochodzi a kto odchodzi... chyba moderator grupy nie ma nic przeciwko... to tylko propozycja :)

Czy ktos ma jeszcze jakies uwagi? Jak nie to wkrotce, za dzien, dwa, zakladam temat na ogolnym z informacja o wymaganiach co do VIP.
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez wisnia118 » 2008-04-21, 08:45

jak dla mnie nie ma sensu robic zadnej czystki
wisnia118
Administrator
Administrator

Postprzez Atlas » 2008-04-21, 09:05

ja dodalbym tylko to, aby w momencie przyznawania statusu VIP, kandydat nie mogl miec zadnego warna.
Atlas

Postprzez VerTax » 2008-04-21, 09:15

Hm, po 1. prawo nie moze dzialac wstecz, wiec Ci co dostali status VIP, powinni VIPem zostac. Utrata rangi moze tylko ich zdenerwowac.

Co do regulaminu przyznawania.

Atlas napisał(a):ja dodalbym tylko to, aby w momencie przyznawania statusu VIP, kandydat nie mogl miec zadnego warna.

Z tym sie zgodze, aczkolwiek nagialbym do jednego ostrzezenia, o ile nie jest za brak kultury. :)

joy17 napisał(a):Ilosc postow: 100 i wiecej
Punkty "pomogl": 10 i wiecej
Tematow: 20 i wiecej
Na forum 4 miesiace i dluzej

Ilosc postow podnioslbym do 150. :) Punkty pomogl, ja sam niewiele razy pomoglem, a czasem nie dostalem punktu mimo pomocy!!! Tematy tez dosc dyskusyjna sprawa, nie bede zakladal az tylu tematow dyskusyjnych (pomijam dzial download :D). Co do czasu obecnosci na forum, zgodze sie. :)
VerTax

Postprzez MAGDA » 2008-04-21, 13:30

o joy. ok ok ok reszta :)

co do wypowiedzi Patryka

ale po co maja zostac osoby ktore sa w ym vipie za nic ?
1/2 vipa ma nie wiadomo za co i dlaczego vip mial byc elita a nie czyms do czego mozna sie dostac po znajomosci badz za of na 4um...

mozna wylaczyc licznik w off topie i sie okaze kto zasluguje a kto nie ;)

Vetrax:

Ilosc postow podnioslbym do 150.

mysle ze starczyloby to 100 ale naprawde w dzialach ktore wnosza cos na to forum ;)
nie ze sam download ale sprawy forum, na biezaco, jakies teksty, sylwetki, imprezy etc ...

Atlas

ja dodalbym tylko to, aby w momencie przyznawania statusu VIP, kandydat nie mogl miec zadnego warna.

no to chyba logiczne :) wiadomo, ze nie ma szans :P
Ostatnio edytowano 2008-04-21, 13:34 przez MAGDA, łącznie edytowano 1 raz
MAGDA

Postprzez SzAkAl » 2008-04-21, 22:33

joy17 napisał(a):Hmm... ja bym sie wstrzymal z czystka w grupie VIP, po co kolejne afery, mozna stopniowo zabierac osobom, ktore rzeczywiscie sie nie nadaja, ale nie za jednym zamachem ;) Proponowal bym pozniej zalozyc temat w tym dziale, gdzie bedziemy konsultowac takie sprawy, kto dochodzi a kto odchodzi... chyba moderator grupy nie ma nic przeciwko... to tylko propozycja :)

Czy ktos ma jeszcze jakies uwagi? Jak nie to wkrotce, za dzien, dwa, zakladam temat na ogolnym z informacja o wymaganiach co do VIP.

ale i tak bedzie halo a dlaczego ja stracile/stracilam a ktos inny nie a jest gorszy nic nie robi itd itp eh

wszyscy sie tu kochaja dopuki im sie nie powie prawdy...
SzAkAl

Postprzez MAGDA » 2008-04-22, 14:11

halo to tu bedzie o wszystko :|

takze nie wiem jak to sobie wyobrazacie, bo ja dosc marnie, ale zobaczymy..

moze po prstu zrobimy tak, ze po podjeciu decyzji ogolnej co do VIPow przeczekamy jakis miesiac i wtedy okreslimy co ze "starymi vipami", co?

mysle, ze bedzie dosc sprawiedliwe takie cos.....

chyba, ze nie , to podajcie rozsadniejsze pomysly xD
bo najpierw trzeba rozpatrzyc sprawe tych starych, co z nimi bedzie po nowych zasadach itp.

tak zeby uniknac kolejnych konflkiktow :)
MAGDA

Postprzez Joy » 2008-04-22, 15:47

Ilosc postow: 150 i wiecej
Punkty "pomogl": 8 i wiecej
Tematow: 15 i wiecej
Na forum 4 miesiace i dluzej

Oprocz tego liczy sie rowniez subiektywna ocena... istotna jest kultura osobista na forum, dawanie dobrego przykladu innym, znajomosc regulaminu, udzielanie sie w "ambitniejszych" dzialach, uploadowanie muzyki, pomaganie innym, ect.
Kandydat na VIPa nie moze miec na swoim koncie ostrzezenia!

Ostatecznie...? ;)

W sumie to najwazniejsze sa cztery pierwsze linijki :) pozostale to tylko tak, zeby calosc mialo rece i nogi. Sposob przyznawania statutu VIPa w zasadzie nie ulegnie wiekszym zmianom, jest to zajecie moderatora grupy, czyli Magdy ktora wedle swojego uznania, tak jak to robi do tej pory, bedzie wybierala userow do VIPa. Moja sugestia moze byc tutaj taka, zeby zalozyc temat w tym dziale tak, aby kazdy mogl zaproponowac kandydata, oraz wyrazic swoje zdanie na temat innych.
Ostatnio edytowano 2008-04-22, 15:50 przez Joy, łącznie edytowano 1 raz
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez MAGDA » 2008-04-22, 15:50

Moja sugestia moze byc tutaj taka, zeby zalozyc temat w tym dziale tak, aby kazdy mogl zaproponowac kandydata, oraz wyrazic swoje zdanie na temat innych.

zajme sie tym wieczorem, lub jutro,

do tej pory czekajmy na ostateczne wypowiedzenie sie kazdego ;)

i prosze mi napisac rowniez OSTATECZNIE czy mam usuwac obecnych czy jak?
Ostatnio edytowano 2008-04-22, 15:51 przez MAGDA, łącznie edytowano 1 raz
MAGDA

Postprzez Joy » 2008-04-22, 16:03

Do tej pory z osob uprawnionych nie wypowiedzialy sie jeszcze 2 osoby, chociaz kazdy juz widzial ten temat... zaczekam do jutra z zalozeniem tematu w ogolnych.

Nie wiem Magda, jak bedzie lepiej... ale wiekszosc jak na razie jest za tym, aby mimo wszystko zostawic obecnych VIPow w spokoju. Pozniej sie zobaczy :)
Joy
Administrator
Administrator

Następna strona

Powrót do Kosz