Ten topic nie do konca rozwija sie po mojej mysli ale dorzuce cos od siebie do dyskusji
Tak sie zastanawiam i zastanawiam i dochodze do wniosku, ze chyba wolalbym gdyby na tym forum bylo 20 ludzi z ktorymi mozna pogadac o muzyce, ciekawych imprezach i nie tylko, niz 979 uzytkownikow z ktorych wiekszosc wchodzi tylko zeby zassac nowego ASOTa/singla/vinyla. Przyznaje racje koledze addict0r'owi, ze tego dzialu na forum nie powinno wcale byc... Ale jednak ludzie, ktorzy naprawde lubia taka muzyke w ten czy inny sposob beda chcieli ja zdobyc. Szczesliwi Ci ktorych stac na to zeby zakupic orginalnego vinyla, album czy chociazby pojedynczy legalny kawalek z sieci. Posiadam kilka albumikow, ale jednak jest to nieporownywalnie mala czesc tego co chcialbym miec i/lub mam w formie nielegalnych mp3, a wiadomo ze pokusa zeby zassac cos p2p czy forum jest ogromna, szczegolnie jesli jest to kawalek ktorego dlugo szukalismy...
Wracajac do tematu, fajnie byloby gdyby na forum byly jedynie dyskusje o nowych produkcjach, ale z gory wiadomo ze takie forum nie ma racji bytu. Z drugiej strony jest to forum o tematyce ukierunkowanej na audycje Armina a nie jedynie 'swieza muza do ssania', wiec mialoby szanse przezyc bez dzialu download. Ja osobiscie nie sciagnalem jeszcze z tamtad niczego, raz ze nie bardzo moge sie tam polapac, dwa ze przewaznie sciagam z innych zrodel szybciej, trzy ze wiekszosc kawalkow ktore chcialbym miec jeszcze nie wyszla tudziez nie jest za bardzo dostepna
Moze ciekawa alternatywa dla tego dzialu (zeby wszyscy byli zadowoleni) byloby stworzenie huba DC or smth? Uniknie sie w ten sposob przypadkowych ssaczy (nie bedzie sie im chcialo w to wchodzic ), a ludzie ktorzy chca sie wymienic muzyka beda mieli taka mozliwosc. Pytanie tylko jak sobie z tym poradzic w kwestii technicznej...