no to moze i ja przeslucham
Edit:
No wiec tak (bede pisac numerami jezeli chodzi o tracki):
01. Jedno z tych piekniejszych introsow, bardzo melodyjne - dobry wybor - sam chyba od tego zaczne kolejny numer swoich Exclusive Beats.
z 01 na 02. w 7:02 prawda ?
a pozniej 7:10 - chyba wcisnales sync - zupelnie nie potrzebnie bo zgranie bitow zaczelo inaczej brzmiec. Jezeli chodzi o wejscie 02 kawalka, to zaczalbym troche wczesniej - np. w ostatnich 32 bitach (albo w 6:19) - troche ciszej i z mniejsza iloscia midow - zeby nie bylo slychac tych takich swiszczacych dzwiekow 02 kawalka. dobor melodyjny (klimat) jak narazie gitez
ogolnie calkiem piekny kawalek - zaraz go skads postaram sie zassac bo nie mam w swojej kolekcji.
z 02 na 03 w 14:00 - zgranie dobre, poziom glosnosci calkiem dobry ale znowu zaczales kombinowac z synchronizacja trackow - albo po prostu nie byly one za dobrze zschynchronizowane od samego poczatku. Nie wiem jak tam ma sobie mixmeister - ale cos do synchronizacji pewnie ma - nie naduzywaj tego
ja to robie zawsze tak, w traktorze 3 akuratnio, ze zawsze momencie kiedy wchodze nowym kawalkiem - to juz mam bit zsynchronizowany (bo na odsluchu go synchronizowalem kiedy wczesniejszy kawalek sobie lecial, ew. wyrownywalem po kawaleczku (nie synciem tylko jest taka opcja do przesuwania lekko do tylu lub do przodu - wstyd sie przyznac ale wyleciala mi z glowy nazwa hehe
) - i teraz tak, jezeli np. slysze, ze jednak mi sie bit rozjezdza gdzies w momencie jak postaje mix (jak sie dwa utwory zgrywaja) to delikatnie staram sie to wyrownac recznie ale nigdy nie synciem - bo to jest gwozdz go grobowej dechy
pozatym numer 02 chyba tak troche jakby bezczelnie uciales w 14:29 albo taki efekt powstal dlatego, ze te ostatnie 32 bity z 02 to troche za malo jak dla tego kawalka 03 - on tam sobie leci dalej przez nastepne 32 bity i dopiero wtedy chodzi nastepna fraza. - inaczej - przewaznie tracki maja to do siebie, ze 32 bity (kolo 15sek) na poczatku tracka - jest ich tak do minuty - czyli 4x15sek = 32+32+32+32 bitow - imho powinienes zaczac wgrywac albo w tych ostatnich 32+32 albo jeszcze wczesniej - tylko sobie zawinac petle np. na 32 bity w tracku 03 i tak krecic az do odpowiedniego momentu - hehe zawile to opisalem
jak narazie zgranie melodyjnie, klimatowo - dobrze
z 03 na 04 w 20:45 jezeli mnie sluch nie myli - to troche za wczesnie i troche za mocna ta przebitka na bicie (albo na basie jak kto woli) - bo nagle zaczyna przybywac basu a jego powinno stopniowo tak przybywac, nie od zaraz, nie od teraz - tylko w odpowiednim momencie wiecej i wiecej az do odpowiedniego poziomu (no jak na te dwa tracki razem).
klimat dalej ok.
z 04 na 05 - w 27:55 - zle zgrane frazy (fraza to np. 32 bity, 16 bitow) - one sie musza nakladac czyli np. - w ostatnich 32 bitach kawalka 04 wchodzisz sobie kawalkiem 05 - sprobuj cos takiego zrobic. jak to poznac kiedy sie konczy a kiedy zaczyna fraza ? no na sluch trzeba wyczuc - zawsze sie da zczaic kiedy to jest, bo np. jest uderzenie talerzem, czy wyciecie bitu kompletnie na 4 lub 8 bitow i powrot bitow. calkiem mila tonacja - taka ala markus schulz
fajne tracki.
z 05 na 06 - zwolniles diametralnie, az za nadto ten 05 i uciales znowu chyba identycznie jak wczesniej tez cos takiego juz slyszalem.
z 06 na 07 w 38:36 - jest ok, ale w 39:03 zabraklo wyciecia niskich tonow na jakies 4 bity.
i jak sie konczy 06 kawalek (juz go nie slychac) to 07 kawalek leci sobie jeszcze przez jakies 13-14 sekund i dopiero pozniej wchodzi odpowiednia fraza w ktorej sie powinien skonczyc kawalek nr 06
z 07 na 08 - zle zgranie bitow i za szybko wyciszyles kawalek 07 a 08 wchodzisz troche za szybko - tzn. jakby no zla fraza wg. mnie zaczynasz.
w tym 48:22 czy :23 - zupelnie nie tak
to samo z kawalkiem 09 na 10.
to samo z 10 na 11.
no tak ogolnie - za klimat w sumie - 3+/5 i to na zachete jest
jaki jest Twoj problem - nie za bardzo chyba wiesz gdzie powinienes wejsc kolejnym trackiem - albo sie po prostu boisz, ze to zle wyjdzie. zawsze zaczynaj drugim kawalkiem nie na full glosnosc ale na powiedzmy 15-25% glosnosci i zwiekszaj ja przez nastepne parenascie sekund az sie frazy zgraja. troche trudno to wyjasnic kiedy co jak sie zaczynac powinno ale zobacz dla przykladu na moj set:
aa.asot.pl/topics131/exclusive- ... t17200.htm - z 02 kawalek wchodze od samego jego poczatku w 5:50 i to sa ostatnie 32 bity kawalka 01 i tu mam wyciety baz 02 kawalka do poziomu -56% i tak co 15 sekund go zwiekszam o jakies 10-13% az w koncu w 6:33 dalem to do normalnego poziomu czyli -15% (bo nigdy nie gram na basie = 100%, zawsze -15%).
to co polecalbym Ci na pewno zrobic to troche sie zapoznac z jakby to nazwac architektura mixowania - o co chodzi i tak dalej. Zobacz sobie chociazby ten link:
aa.kordas.nasadowskia/index. ... owanie&m=2 i go przeczytaj ! bo to Ci pomoze !
No jak dla mnie tyle, teraz czekam na Twojego nastepnego seta i zastosowanie sie do wskazowek !
Pozdroweczka !
ps. aha i nie lam sie przypadkiem jak Ci ktos zacznie mowic ze lipa wyszla - wiesz ile razy mi lipa wychodzila zanim doszedlem do tego poziomu na ktorym jestem teraz ? a i tez czasem mi sie cos nie uda
bit sie nie zgra np. albo jeden kawalek jest lekko glosniej niz powinien byc