Przeznacz 15 minut, a mozesz zyskac bardzo duzo!
Enneagram jest nauka probujaca scharakteryzowac ludzkie rodzaje osobowosci oraz zwiazki pomiedzy nimi. Enneagram dzieli ludzkie charaktery na 9 podstawowych typow. Kazdy z tych typow posiada swoje wlasne motywy dzialania, wlasne obawy oraz wlasne sposoby rozwiazywania problemow. Kazda osoba posiada tylko jeden typ charakteru, ktory sie rozwija w okresie dziecinstwa i przyjmuje sie, ze jest on nie zmienny podczas naszego calego zycia.
Enneagram dzis to:
PSYCHOLOGIA:
Kilkadziesiat lat badan prowadzonych przez wybitnych psychologow, z ktorych szczegolne zaslugi nalezy przypisac Helen Palmer i parze Hurley& Dobson.
PSYCHIATRIA:
Jak donosza badania, typ enneagramu okresla proporcje substancji chemicznych w naszym organizmie odpowiadajace za nastroj, poziom energii, agresji i sprawnosci pracy mozgu.
NEUROLOGIA:
Coraz czesciej pojawiaja sie doniesienia, ze nasz mozg ma tylko dziewiec kombinacji mozliwosci funkcjonowania.
CIA i KGB:
Doniesienia, ze CIA uzywa od lat enneagramu aby przewidziec zachowania przywodcow roznych ruchow i panstw zelektryzowaly swiat nauki, poczym pojawily sie doniesienia, ze KGB czyni to samo.
UNIWERSYTETY:
Coraz wiecej prestizowych uczelni na swiecie wprowadzilo do swych programow wyklady o enneagramie, miedzy innymi JFK Univercity i Standford Univercity
BIZNES:
Mozna wymieniac bez konca badaczy i firmy, ktorzy odkryli, ze enneagram obejmuje wielowymiarowy rozwoj czlowieka i korzystaja z niego takie giganty jak: Bank Rezerw Federalnych USA, Marriott, Walt Disney Company, Motorolla i wiele innych.
Ja uzywam tej wiedzy w relacjach z bliskimi. Proponuje zrobic test kazdej osobie na ktorej mi zalezy, i chce byc dla niej lepszy. Co ciekawe korzystajac z tej wiedzy, mozna ledwo zdazyc kogos poznac i po kilku dniach wiedziec juz o nim tak duzo, ze wszystko staje sie proste i do zrozumienia. Polecam wszystkim zrobienie testu na jednej z ponizszych stron.:
[center]
aa.enneagram.pl/
aenneagrama.pl/enneagram.html[/center]
Mnie dokladnie opisuje typ 8w9. Prawie wszystko do mnie pasuje ze zdrowej czesci tego typu. Czekam na Wasze wyniki!