Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Podzial pracy

Tutaj trafiaja wszystkie usuniete tematy.

Moderator: Moderator

Podział pracy

Postprzez dobry » 2008-03-18, 23:03

Z racji tego, iz mamy od dzisiaj nowa pare moderatorow (Iv, Atlas), wpadlem na pewien pomysl, ktory moglby pomoc w pilnowaniu porzadku, itp.
Dokladniej, chodzi o to, zeby podzielic wszystkich moderatorow na pewne grupy, ktore mialyby swoj konkretny dzial i nim sie zajmowaly. Np. ktos pilnuje dzialu single, ktos vinyle a ktos albumy. To jest taki przykladowy podzial nie wiem moze jezeli dane osoby mialyby dany dzial to moze szybciej ogarneloby sie ten caly balagan i nielad, ktory jest na forum.
Prosilbym o wypowiedzenie sie na ten temat. Mam nadzieje, ze to w czyms pomoze ;)
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 2008-03-27, 20:51 przez dobry, łącznie edytowano 1 raz
dobry

Postprzez Iv » 2008-03-18, 23:09

Ja jestem jak najbardziej za takim czyms. W tym momencie uniknie sie dawanie warnow jeden po drugim, i nikt do nikogo nie bedzie mial pretensji za niepotrzebne usuwanie postow i dawanie warnow.
Iv

Postprzez Joy » 2008-03-18, 23:38

Z jednej strony pomysl dobry, z drugiej... hmm, moim zdaniem w Single powinni dzialac wszyscy, ewentualnie do innych dzialow moglby byc przydzial modow. Co do nieladu to i tak widac coraz wiekszy nasz sukces... w koncu userzy zaczynaja edytowac posty jak nalezy, pojawia sie wiecej "tresciwych" postow. Widac, ze "zielona gwardia" dziala sprawnie :)
To prawda ze niektore dzialy sa zaniedbywane, wrecz zapominane... zadko ktory mod zaglada do radioshow, vinyle, itp... wiekszosc skupia sie na single. A roboty na forum jest duzo, rowniez w tamtych dzialach. Wazne zeby kazdy wywiazywal sie ze swojego zadania w okreslonych dzialach, nie tylko warny, ale rowniez zamykanie niewaznych tematow, sprawdzanie podpisow w linkach, poprawnosci jezykowej. Dlatego streszczajac moj wywod, podzial tak, ale tylko ze wskazaniem modowi przypadajacych mu dzialow, a nie dawanie na nich wylacznosci... innymi slowy, kazdy pilnuje calego forum, ale ze szczegolnym uwzglednieniem swojej "dzialki". Jak to wyjdzie w praktyce, to sie okaze ;)

Iv napisał(a):Ja jestem jak najbardziej za takim czyms. W tym momencie uniknie sie dawanie warnow jeden po drugim, i nikt do nikogo nie bedzie mial pretensji za niepotrzebne usuwanie postow i dawanie warnow.

Nigdy nie daje warna zaraz po kims, pierwsza rzecz to sprawdzam, kiedy byl ostatni warn, pozniej zagladam w posty, jesli od ostatniego warna sa nowe, i nie widac poprawy, wtedy leci kolejny warn. Wyjatek, kiedy ktos rzeczywiscie przesadza, spamuje i to w wielu tematach. Tak naprawde kiedy jeden mod sie obija, inny go uzupelnia... jest ciaglosc. A poniewaz Single wymagaja specjalnego nadzoru, nie moze byc tak, ze ten dzial kontroluje jedna osoba :)
Ostatnio edytowano 2008-03-18, 23:48 przez Joy, łącznie edytowano 1 raz
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez SzAkAl » 2008-03-19, 00:15

Iv napisał(a):W tym momencie uniknie sie dawanie warnow jeden po drugim, i nikt do nikogo nie bedzie mial pretensji za niepotrzebne usuwanie postow i dawanie warnow.
bo sie sprawda a pozniej dopiero daje warny a nie jak to zrobilas tu za 1 post 4 ostrzezenia
aa.asot.pl/warnings.htm?mode=detail&userid=2477
ale rozumiem uczysz sie wiec spox ;)
i jeszcze jedno pytanie po co usuwac posty ??
joy17 napisał(a):To prawda ze niektore dzialy sa zaniedbywane, wrecz zapominane... zadko ktory mod zaglada do radioshow, vinyle, itp... wiekszosc skupia sie na single.

co do dzialu radioshow tam ostrzezenia daja modzi ktorzy chca dac ostrzezeni a nie chce im sie szukac w dziale single, bo w radioshow latwiej ;)
a chyba wiadomo wszytkim ze ten dzial jest traktowany ulgowo !!!
Ostatnio edytowano 2008-03-19, 00:16 przez SzAkAl, łącznie edytowano 1 raz
SzAkAl

Postprzez Atlas » 2008-03-19, 08:42

Wydaje mi sie, ze rozgraniczanie dzialalnosci poszczegolnych modow na z gory ustalone dzialy nie jest dobrym pomyslem. Glownie ze wzgledu na rozna ich specyfike.
Osobiscie chetnie przejme piecze nad dzialem Cue Sheet, bo to moje hobby, wiem jak sie je robi, jak pomagac ludziom, ktorzy nie potrafia ich uzywac. Niebawem zredaguje opis uzywania tychze plikow :) w zwiazku z powyzszym od zawsze skupiam na tamten dzial najwieksza uwage. Ponadto wiekszosc mnie kojarzy na tym 'rewirze' :-D

A wiecie co mnie najbardziej denerwuje? ;] samowolka w nadawaniu tytulow tematow! Regulamin tamtego dzialu jasno okresla tytul tematu z asotem:
uniwersalny temat to (Pomysl Endo)

A State of Trance XXX

Jest najlepszy bo sie miescie w jednej linijce.
Pamietajmy o wielkich i malych literach.

Niestety tam panuje najgorszy syf, ktory irytuje mnie od dawna... Wejdzcie sobie w dzial cue sheet wlasnie z asotami i zobaczcie jakze przejrzysciej jest gdy jest jeden sposob opisywania tematow! Ale tam po prostu wrzucam prawie tylko ja :P

Myslalem o tym, czy korzystnie byloby zmieniac nazwy tematow... chyba nie ;/ ze wzgledu na google i ew. linki forumowe. Jedyny sposob to nauczyc userow nadawania nazw wg konkretnych zasad.

Nadawanie dat:

A teraz jak ma wygladac data:

01.01.2007

- bez zadnych zbednych nawiasow, a piszemy ja w 'Opis tematu'.

Zapomnialem dodac, ze takie pisanie daty wg mnie jest niekorzystne. Bowiem najwyzszy priorytet ma rok, potem miesiac, a na koncu dzien.
Tutaj tez musi byc jakas zasada. Zdefiniujmy ja bo roznie pisza najpierw miesiac potem dzien i na odwrot. Trzeba dokladnie ustalic. Swego czasu mialem problemy ze znalezieniem jednego seta w necie bo ktos podal najpierw miesiac a potem dzien.

Tylko jankesi pisza najpierw miesiac, potem dzien i rok. Ale oni zawsze lubia udziwniac. Pamietajmy, ze wszedzie indziej panuje schemat YYYY-MM-DD
Ostatnio edytowano 2008-03-19, 08:49 przez Atlas, łącznie edytowano 1 raz
Atlas

Postprzez Iv » 2008-03-19, 09:17

Jedno pytanie:
Jak to po co usuwac posty nie na temat? Przeciez one tylko zasmiecaja forum. Tak przynajmniej nie bedzie sie czytac bezsensownych postow nie na temat.
Poza tym dalam dwa warny fakt. I powtarzam sie jak mozna tolerowac posty w stylu: ":D", ":)" ";)" ? Czy cos to wnosi na forum? Watpie. I jezeli bede widziec takie posty to automatycznie moim zdaniem sa do usuniecia. No :) Tyle
Iv

Postprzez Atlas » 2008-03-19, 10:40

Iv napisał(a):Jedno pytanie:
Jak to po co usuwac posty nie na temat? Przeciez one tylko zasmiecaja forum. Tak przynajmniej nie bedzie sie czytac bezsensownych postow nie na temat.

W ten sposob zachowasz jedynie czystosc forum. Niczego jednak nie nauczysz osoby, ktora takie posty pisze... To jak rzucanie kola ratunkowego zamiast nauki plywania ;]

Ja preferowalbym jakis korygujacy dopisek pod takim postem w postaci edycji posta i dopisaniu jakiejs moderujacej mysli :) nie koniecznie w czerwonym kolorze :P moglby byc poczatkowo zielony :D

Mysle, ze conajmniej inna osoba widzaca takiego posta, odniesie z tego pozytek i bedzie rosla w nim niechec do pisania prymitywnych postow. A taki efekt jest chyba najbardziej pozadany w pracy moda ;) najprawdopodobniej idiota, ktory pisze tylko emotki w odpowiedzi, nigdy sie nie zmieni... kilka warnow jesli nie i na finish calkowita blokada/usuniecie konta ;]
Ostatnio edytowano 2008-03-19, 10:44 przez Atlas, łącznie edytowano 1 raz
Atlas

Postprzez SzAkAl » 2008-03-19, 13:53

Iv napisał(a):Jedno pytanie:
Poza tym dalam dwa warny fakt. I powtarzam sie jak mozna tolerowac posty w stylu: ":D", ":)" ";)" ? Czy cos to wnosi na forum? Watpie. I jezeli bede widziec takie posty to automatycznie moim zdaniem sa do usuniecia. No Tyle
ahas tylko ja wchodze w temat i widze ze ktos ma 4 ostrzezenie i 1 posta i za co to dostal ?? wsumie on teraz moze odwolac sie do admina ze ma za nic te ostrzezenia 4 za 1 post przesada...
a wiec proponuje zebys nie usuwala tych postow zeby bylo wiadomo kto ile napisal i czy sie poprawil i jak wyglada jego dzialalnosc na 4um bo takto za 21 dni wejdziesz na jego profil a on bedzie mial 1 posta i 0 ostrzezen czyli jakby zaczynal od nowa...
SzAkAl

Postprzez Joy » 2008-03-19, 14:11

Atlas napisał(a):Ja preferowalbym jakis korygujacy dopisek pod takim postem w postaci edycji posta i dopisaniu jakiejs moderujacej mysli nie koniecznie w czerwonym kolorze moglby byc poczatkowo zielony

Mysle, ze conajmniej inna osoba widzaca takiego posta, odniesie z tego pozytek i bedzie rosla w nim niechec do pisania prymitywnych postow. A taki efekt jest chyba najbardziej pozadany w pracy moda najprawdopodobniej idiota, ktory pisze tylko emotki w odpowiedzi, nigdy sie nie zmieni... kilka warnow jesli nie i na finish calkowita blokada/usuniecie konta

Atlas, tak szczerze to najbardziej motywujaco na userow dzialaja warny, tylko dawane z glowa ;)
Jednoczesnie uwazam ze nie powinno sie usuwac postow o tak o, przeciez sa one "dowodem w sprawie" w przypadku, kiedy ktos zarzuci Ci, ze dostal nieslusznie warna. A uwierz mi, tak bywa czesto. Kazdy zawsze moze odwolac sie do Admina, a ten ma prawo usunac ostrzezenia kiedy stwierdzi, ze dano je nieslusznie.
Tak troszke zeszlismy z tematu ;)
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Iv » 2008-03-19, 15:17

Ale kurde po co zasmiecac forum niepotrzebnymi postami? Same smieci. Z reszta uzytkownik wie dobrze za co dostaje warna.
Iv

Postprzez dobry » 2008-03-19, 16:22

Musicie sie o takie bzdety klocic? :>
dobry

Postprzez Iv » 2008-03-19, 16:26

Nikt sie nie kloci. Ja tylko chce uzmyslowic pewne rzeczy. Pokazac jak to z mojej strony powinno wygladac.
Iv

Postprzez dobry » 2008-03-19, 17:56

Ja moge miec dzial ASOT... z reszta kazdy inny przyjme z pokora :P
Ale mam nadzieje, ze nie ograniczamy sie do wybranych dzialow i kazdy dziala jak do tej pory z uwzglednieniem wybranego "swojego" dzialu, tak? ;) Oby tak.
dobry

Postprzez Atlas » 2008-03-20, 00:08

Jestem za tym aby kazdy mial wybrany dla siebie dzial, ktory bedzie jego oczkiem w glowie ;) a ogarnianie reszty forum swoja droga...

Chcialbym moderowac dzial Cue Sheet! :mrgreen:
Atlas

Postprzez dydek » 2008-03-20, 08:37

Co do podzialu pracy. Juz z kilka razy o tym pisalem i nie chce mi sie powtarzac. Ale streszczajac, to sa plusy i minusy tego. Co do plusow, to jasno widac jak ktos dba o swoj dzial i latwo go ocenic. Ale co do minusow, to nie mozna ze soba porownac dwoch dzialow. Kazdy jest inny i wymaga innego nakladu pracy. Dzial cue nie mozna np. porownac z dzialem muzyka. Po drugie musialby istniec jakis sensowny podzial. Bo moze byc np. kilku chetnych na jeden dzial. I co wtedy ? A jesli kogos zabraknie na tydzien ? Dzial bedzie zaniedbany ? Kto wezmie za niego odpowiedzialnosc ? Imozna wymieniac, wymieniac i wymieniac..
Chcecie, to robcie podzial, ale ja od razu mowie, ze wyjdzie z tego wiecej nieporozumien niz pozytku. Tak rozowo jak sie wydaje, to jest tylko w slowach. ;)
dydek
Administrator
Administrator

Następna strona

Powrót do Kosz