Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Mixing- software czy hardware?

Tutaj trafiaja wszystkie usuniete tematy.

Moderator: Moderator

Postprzez VerTax » 2008-02-27, 20:57

Witus napisał(a):a dobzre wiemy ze wcisniecie guzika synchronizacji w programie nie jest tak samo latwe

O to chodzi ze ja synchronizacji nie uzywam (bo wlasnie jest zbyt proste), ja tylko czuje gdzie sie powinien zaczac nowy kawalek, za ile go wpuscic, potem wyrownuje tempo i "zlewam" beaty. :)
VerTax

Postprzez -Adi- » 2008-02-27, 21:08

oj popieram na latFizne nie idziemy ;-)
-Adi-

Postprzez Odes » 2008-02-27, 21:21

to moze zrobic podzial albo cos bo t ie bedzie fair tak jak juz pisalem granie na sofcie sie duzo rozni od hard... w sumie mi to obojetne jak juz wszystko ustalicie to prosze o komunikat
Odes

Postprzez Witus » 2008-02-27, 23:41

a jak sprawdzicie kto jak zgrywal ? nie da sie :P i wiecie o tym dobrze..
pozatym to tylko zabawa i pamietajmy o tym :)
takze zycze wszystkim super duzo radosci w klejeniu secikow no i sukcesu :)
Witus

Postprzez -Adi- » 2008-02-28, 00:04

i tak klejenie seta na sofcie moim zdaniem nie ma duzego sesu i efekt nigdy nie bedzie taki jak na hadr, to tak samo jak sie robi zdjecia np. na trybie auto a na ustawieniach recznych. Recznie zawsze lepiej ;-)
-Adi-

Postprzez Joy » 2008-02-28, 01:14

-Adi- mylisz sie... bo na dobrym sofcie mozna zdzialac cuda. Poza tym ciekawy jestem czy bylbys w stanie odroznic set "sprzetowy" od seta "programowego". Roznica tkwi w umiejetnosciach i prestizu. No a wiesz na czym nagrywa ASOTY Armin? No wlasnie, na Ableton Live ;) Na programie mozna czesto nawet osiagnac lepszy efekt mniejszym nakladem czasu... tak, to prawda. Na innych forach spotykalem sie ze stwierdzeniem, iz programy typu Ableton wrecz wypieraja tradycyjne granie na sprzecie jako latwiejsze i bardziej dostepne. Dyskusje na temat wyzszosci hard od soft przypomina mi watek na temat "Co lepsze: Vinyl czy CD".
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Witus » 2008-02-28, 06:34

recznie :-| mhm :?: recznie napewno ma sie wiecej satysfakcji niz porpostu na sofcie..
pozatym nie uwazam ze zawsze lepiej wychodzi na sprzecie :) przy nim musisz naparwde sie napocic zeby wyszlo cos fajnego... co do programow.. traktor dj studio 2-3 guzik synchronizacji ktory praktycznie zgrywa idealnie kawalki.. wasza inwencja jest tylko kiedy wejsc z dana nutka.. a dzieki niemu mozecie i ciagnac 2 cale piosenki naraz.. pozatym efekty maja ioch troche programy powbudowywane.. co nie zawsze sie odzwierciedla na sprzecie.. ja juz nie mam zamiaru spierac sie na temat tego konkursu czekam tylko na ogloszenie ostatecznego terminu wysylania setow no i zabiore sie do zabawy :)
takze pwodzenia :*
Witus

Postprzez Dawid » 2008-02-28, 07:40

Magda, mnie juz mozesz zapisac ;)
wedlug mnie kazdy powinien zrobic mixa wedlug wlasnego gustu, niekoniecznie trance ;)
coz, od kiedy ? jak zostanie zebrana wystarczajaca ilosc osob. ;)
hm, serwer ? ;dd nasz chomik, albo ewentualnie Rapidshare.
wybor nagrody pozostawiam dla was ;P

pozdrawiam ;)

edit:

chyba nie w tym temacie ^^
Ostatnio edytowano 2008-02-28, 14:21 przez Dawid, łącznie edytowano 1 raz
Dawid
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez dobry » 2008-02-28, 08:48

Moze teraz troszke namieszam ale czy nie mozna podzielic konkursu?
Np. niech Ci co chca tworzyc seta na sofcie beda oceniani osobno a Ci co na sprzecie osobno?
dobry

Postprzez Joy » 2008-02-28, 09:39

dobry napisał(a):Moze teraz troszke namieszam ale czy nie mozna podzielic konkursu?
Np. niech Ci co chca tworzyc seta na sofcie beda oceniani osobno a Ci co na sprzecie osobno?

Tylko jak pozniej sprawdzisz, czym zostal nagrany set? :) Skoro na dobrym sofcie wychodzi perfekcyjnie.

Witus napisał(a):co do programow.. traktor dj studio 2-3 guzik synchronizacji ktory praktycznie zgrywa idealnie kawalki.. wasza inwencja jest tylko kiedy wejsc z dana nutka.. a dzieki niemu mozecie i ciagnac 2 cale piosenki naraz..

Jezeli korzystasz z synchronizacji, to daje sie to zauwazyc w secie. Przeciez na dobrym sofcie mozna recznie pokrywac bity, dowolnie ustawiac BPM, predkosc wyciszania, zapetlac, dodawac mnostwo efektow... nie mowie tutaj bynajmniej o traktorze czy virtual dj.
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Witus » 2008-02-28, 09:44

Joy a poczym poznasz synchronizacje wyjasnij mi bo smiem twierdzic ze niepoznasz...
Nie ma takiej opcji... 8-)
Witus

Postprzez dobry » 2008-02-28, 09:52

joy17 napisał(a):dobry napisal/a:
Moze teraz troszke namieszam ale czy nie mozna podzielic konkursu?

Tylko jak pozniej sprawdzisz, czym zostal nagrany set? :) Skoro na dobrym sofcie wychodzi perfekcyjnie.

Wystarczy, ze kazdy napisze w czym bedzie tworzyl seta.. ;)
Co to za roznica czym? Chodzi po prostu o to, zeby bylo sprawiedliwie. Ludzie, ktorzy graja na zywo wydaje mi sie, ze musza wlozyc wiecej pracy w to wszystko...
dobry

Postprzez VerTax » 2008-02-28, 09:53

joy17 napisał(a):Przeciez na dobrym sofcie mozna recznie pokrywac bity, dowolnie ustawiac BPM, predkosc wyciszania, zapetlac, dodawac mnostwo efektow... nie mowie tutaj bynajmniej o traktorze czy virtual dj.

Ale na virtualu tez sie da!!! :D

PS. Jesli mozna, niech moderator przeniesie kilkanascie postow tutaj:
aa.asot.pl/topics107/mixing-sof ... vt9616.htm :)
VerTax

Postprzez Marfoczk » 2008-02-28, 13:46

dobry napisał(a):Ludzie, ktorzy graja na zywo wydaje mi sie, ze musza wlozyc wiecej pracy w to wszystko...

A kto im kaze na tym "trudniejszym" kleic ?
Ostatnio edytowano 2008-02-28, 13:48 przez Marfoczk, łącznie edytowano 2 razy
Marfoczk

Postprzez Asteski » 2008-02-28, 19:53

Na programach, slowo sztuka DJ'ingu traci wartosc, wszystko robi za nas komputer. Nie kreci mnie miksowanie uzywajac myszki i klawiatury ... wole uzywac do tego bezposrednio dloni.
Asteski
-#vip
-#vip

Następna strona

Powrót do Kosz