Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Kara smierci

Tutaj trafiaja wszystkie usuniete tematy.

Moderator: Moderator

Kara smierci. Co o tym myslisz ?

jestem ZA
16
50%
jestem PRZECIW
13
41%
NIE MAM ZDANIA NA TEN TEMAT
3
9%

Liczba głosów : 32

Postprzez Sliwers » 2008-06-24, 20:54

Ja jestem za kara smierci, ze wzgledu na to ze taki seryjny morderca, gwalciciel itp. nie zasluguje na to aby chodzic po Ziemi, odosobnienie go, moze nie byc wystarczajaco satysfakcjonujace dla rodziny zabitego rodaka. A tym gorzej ze jesli takiej osoby nie zlapia to ona bedzie dalej mogla zabijac i przechodzac po ulicy smiac sie do policjanta, gdzie np. Czlowiek zostal skazany na 15 lat wiezienia za nieumyslne spowodowanie czyjejs smierci... Hahaha i jeszcze te ostrzezenia policyjne, do takiego kolesia powinni od razu strzelac, nie patrzac czy zginie czy tez nie...
Jestem stanowczo ZA kara smierci dla skrajnych psychopatow, ktorzy zostali skrzywdzeni w mlodosci i chca sie teraz wyzyc, krzywda innych...
Ostatnio edytowano 2008-06-24, 20:55 przez Sliwers, łącznie edytowano 1 raz
Sliwers

Postprzez g.is.sander » 2008-06-24, 21:38

Jak sam napisales tacy ludzie mogli zostac w mlodosci skrzywdzeni, wiec po czesci to ze stali sie potworami nie jest ich wina. Dobrze ze o tym wspomniales bo ogromna wiekszosc takich jednostek ma za soba jakies traumatyczne przezycia. Moim zdaniem jest to argument przeciwko karze smierci. Takich ludzi trzeba tez leczyc, zglebiajac ich psychike mozna zdobyc wiedze ktora moze okazac sie bezcenna podczas innych przypadkow np. seryjnych mordercow. Takie jest moje zdanie.
g.is.sander
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Sliwers » 2008-06-25, 11:52

Tych ludzi ktorych trzeba leczyc mam na mysli jakis psychopatow ktorzy trafiaja przeciez do takich osrodkow, ale jesli taki pomyleniec ucieka z takiego osrodka, to oni go na sile trzymac go nie beda chyba... Zabije kogos jeszcze, to moim zdaniem dla niego miejsca na Ziemi juz nie ma.
Sliwers

Postprzez g.is.sander » 2008-06-25, 18:38

Dlatego trzeba ich trzymac w takich warunkach, zeby nie mieli szansy ucieczki. A poza tym pomysl o ludziach wykonujacych wyroki smierci. Kto dal im prawo odbierania komus zycia?
g.is.sander
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez B. Rabbit » 2008-07-24, 12:35

g.is.sander napisał(a):A poza tym pomysl o ludziach wykonujacych wyroki smierci. Kto dal im prawo odbierania komus zycia?

Teraz wplata sie w to religia bo ktos powie, ze Bog dal zycie i tylko on moze je z powrotem zabrac.
Ja jestem przeciw kaze smierci poniewaz koles musi poczuc, ze cierpi za to co zrobil, moze przez ciezkie roboty spoleczne do konca zycia, brak kontaktu ze spoleczenstwem, izolacja calkowita, etc. Śmierc dla takiego kryminalisty bedzie tylko wybawieniem i niczym innym, jak dla mnie nie poniesie zadnej kary.
B. Rabbit
-#vip
-#vip

Postprzez sasio » 2008-07-25, 19:27

Ja jestem za....
Jezeli by byla dla seryjnych mordercow czy gwalcicieli lub pedofili..
Bo to ze on zabije zgwalci to jeszcze pozniej nie musi sie martwic o przyszlosc bo jedzenie dadza , ubior takze , leczenie i rozrywki typu TV konsole itd maja...lepiej niz niektorzy w domach.. a to jeszcze za kare a co najwazniejsze ze to za nasze pieniadze..
sasio

Postprzez Ms nOwik » 2008-09-23, 13:16

"Jichynn"]Kara smierci tak - dla seryjnych mordercow czyli takich co maja cos na psychice i "musza zabijac" (tak samo jak kastracja dla seryjnych gwalcicieli) - dla mnie sprawa bez dyskusji.

Nie koniecznie, jezeli chodzi o mnie , to jestem przeciw, nic nie zmieni tego co siedzi w psychice takiego typa ! Niech sobie siedzi w pudle i tam egzystuje, a jeszcze moze sie do czegos przydac, oczywiscie nie odrodzi sie taki ale dac mu lopate i do roboty, a w zamknieciu moze tez pracowac, niech odpracuje swoje grzechy... Kara smierci nic nie da, tak szybko i po czlowieku - bzdura ! Nikomu nie wolno odbierac zycia. Juz ja bym dal TAKIEMU odpowiednia robote , to by przynajmniej odczul , ze nie ma lekko !!!

[ Dodano: 2008-09-23, 14:22 ]
:zly: Chyba ,ze uczucie drogi na stryczek jest juz tak stresujace ,ze ten morderca dopiero czuje.. to co zrobil i to co go czeka... :wstyd:
Ostatnio edytowano 2008-09-23, 13:19 przez Ms nOwik, łącznie edytowano 2 razy
Ms nOwik

Postprzez FLAJ » 2008-09-23, 19:46

Ja jestem absolutnie PRZECIWKO, poniewaz nikt nie zasluguje na smierc, tym bardziej na jakies krzeslo elektryczne czy cos. Ale z drugiej strony nikt tez nie zasluguje na to zeby byc zamordowanym DLA zabawy, pieniedzy, czy tez z innego powodu. Jak dla mnie ci wszyscy gno** ktorzy zabijaja ludzi powinni siedziec w pace do konca swoich dni. Mysle, ze to jest odpowiedniejsza kara. Po smierci nikt cierpiec nie bedzie, a tak przynajmniej odpokutuja swoje grzechy za kratkami. Ale ogolnie przeraza mnie, ze ludzie moga byc tak okrutni i byc w stanie kogos zabic :shock:
Ostatnio edytowano 2008-09-23, 19:47 przez FLAJ, łącznie edytowano 2 razy
FLAJ

Postprzez barti87 » 2008-12-16, 20:26

Zaostrzenie prawa poprzez wprowadzenie pewnych restrykcji dla seryjnych mordercow jest wg mnie tylko rzeczywiste po wprowadzeniu kary smierci... jest to temat trudny i czasem wywoluje amoralne skojarzenia... hymm wsrod seryjnych morderco nie istnieje cos takiego jak odblock psychiczny badz psychologiczny wiec zaostrzenie prawa i powolna smierc(dozywocie w izolatce najlepiej w guantanamo lub szybka ) dla ludzi ktorzy maja kolosalne zaburzenia jest adekwatna w takich wypadkach... i nie wiem czego dotyczy temat jakiego kraju ale zdaje mi sie,ze jezeli chodzi o Nasz Kraj to prawo polskie nie bylo zmieniane od 1964 czyli przeszlo przez paskudny okres komunizmu ( nieszczenia moralnego i fizycznego ludzi narodowosci polskiej)... A najlepsze jest to abstrachujac od tego tematu... ze ludzie ktorzy zabijali innych fizycznie badz moralnie maja w Polsce zapewniony doskonaly byt i wysokie emerytury... OT PRAWO POLSKIE!!! STFU!
barti87

Poprzednia strona

Powrót do Kosz