Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Ewolucja forum

Tutaj trafiaja wszystkie usuniete tematy.

Moderator: Moderator

Postprzez DREaX » 2008-11-16, 13:04

Lion napisał(a):A macie racje zniszczyc dzial download tez by sie jednak przydalo. :) A zamiast tego jak juz ktos wczesniej wspomnial, zrobic dzial na glosowanie na temat utworkow. To by bylo bardzo fajne, kazdy by mogl ocenic, i wyrazic swoje zdanie.

Wlasnie. Czemu ja mam sie trudzic na pisanie dluzszych opinii na temat jakiejs produkcji, a ktos wejdzie, napisze "sciagam, 10/10 dzieki"

Toz to jest bezsensu... Wszyscy powinni pisac zdaniami, a nie "sciagam, 10/10 dzieki"
Ostatnio edytowano 2008-11-16, 13:04 przez DREaX, łącznie edytowano 1 raz
DREaX

Postprzez Muras » 2008-11-16, 13:05

jak pisza sciagam 10/10 ma warna a potem blokade...
Muras
-#Moderator
-#Moderator

Postprzez CaLi » 2008-11-16, 13:21

Muras jest tu najlepszy modem i nie jest to "cos" tylko bardzo dobry moderator. Fakt no wymsklo mu sie .. zle sie zachowal.. ale bedzie modem poki ja tu jestem bo jest najlepszym modem i najwiecej robi na tym forum. Jesli Dreax chodzi o ten download .. Massz pisac obszerbne opinie po edicie :D dlatego by dawac przyklad jako mod;P Jesli dalej ta dyskusja bedzie wygladala jak wygladala to nie widze tego dobrze ;)
CaLi
Administrator
Administrator

Postprzez CaLi » 2008-11-16, 13:43

dodam .. po tych calych akcjach zmian narazie nie bedzie chce by userzy odpoczeli ... bo za duzo sie dzieje ostatnio na forum jak sytuacja sie ustabilizuje bedziemy dzialac.

:!: :!:
CaLi
Administrator
Administrator

Postprzez VerTax » 2008-11-16, 14:05

CaLi napisał(a):dodam .. po tych calych akcjach zmian narazie nie bedzie chce by userzy odpoczeli ... bo za duzo sie dzieje ostatnio na forum jak sytuacja sie ustabilizuje bedziemy dzialac.

Otoz to, niech narazie forum ochlonie. :) Ten temat i taknarazie pelni funkcje spekulacyjna.
VerTax
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Piochu » 2008-11-16, 14:54

STi napisał(a):
Muras napisał(a):trzeba byc chyba glupim zeby chciec usunac download.. moze forum odrazu usuncie...

Widac komu na czym zalezy. Tak bardzo lubisz warezownie ? Szkoda, zeby inni mieli przez Ciebie problemy. Forum jest o tematyce trance, a nie sciagania trance.

Komu jak komu ale Murasiowi na pewno nie zalezy na ssaniu wiec po co kolego sie odzywasz na ten temat :-|

CaLi napisał(a):Muras jest tu najlepszy modem i nie jest to "cos" tylko bardzo dobry moderator. Fakt no wymsklo mu sie .. zle sie zachowal..

Nie wymsklo mu sie tylko napisal swoje zdanie i brawa dla Niego.
Ja bym tam sie nie spieszyl z tym usuwaniem download i mam nadzieje ze kolega STi zaraz tu nie nakrzyczy ze widac na czym mi zalezy, bo akurat bardzo malo kawalkow biore z forum.
A propos jeszcze tych zmian, nie ma szans zeby ktos tu napisal w imieniu wszystkich czy tez wiekszosci, na pewno bedzie duza roznica zdan.
Jesli chodzi o mnie to ponownie ukrywal bym linki w audycjach bo to jest chyba wieksza ssalnia niz w singlach. dzial single, vinyle, albumy dostepny powinien byc tylko dla VIPow ale zeby zostac VIPem nie trzeba by miec wielkiego stazu typu pol roku. Poprostu trzeba by sie duzo udzielac i troche zyc na forum a nie ze wejde sciagne wyjde. Zreszta taka propozycja byla chyba w ankiecie ze dostep do download dopiero przy odpowiedniej randze. Cieszy mnie ze dzialy film, komorka, moje skarpetki itp zostaly wrzucone do jednego worka. Juz jest troche bardziej przejrzyscie.
I nic w pospiechu bo narazie to tak ze wladze sie zmienily to odrazu wielkie zmieny, kazdy pomysl moze kazdy pomysl omawiajmy osobno i powoli sie na kazda rzecz decydujmy czy tez nie, bo bezsensu ze odrazu wielka lista zmian i szybko szybko bo kilka userow tak chce.

Teraz pare slow do tych ktorzy twierdza ze ktos moze miec problemy przez to ze jest troche warezu. Ludzie wezcie najpierw troche poczytajcie jak jest w prawie a potem sie wypowajcie... A moze to wasz jedyny argument zeby usunac download ??

Na sam koniec powiem jedno. Obojetnie co sie zmieni czy bedzie tak jak bym to sobie wyobrazal czy tez nie to ja zawsze tu bede. Bede dlatego ze zawsze w wolnym czasie mozna wejsc i pogadac z fajnymi ludzmi o najpiekniejszej muzyce jaka jest TRANCE :)
AMEN :)
Ostatnio edytowano 2008-11-16, 14:57 przez Piochu, łącznie edytowano 1 raz
Piochu
-#Moderator
-#Moderator

Postprzez dragodegovia » 2008-11-16, 16:54

TO bedzie moj 3 albo 4 post w tym miesiacu wiec ... :zamknieteoczy:

Najlepiej by bylo zrobic tak:

---Download zamienic na cos innego... ale

TAM bysmy podsylali linki do odsluchu kawalkow (beatport, audiojelly itp) a ktos komu kawalek sie spodoba sobie sciagnie jesli bedzie chcial... jesli komus zalezy to sobie poszuka (megadownload.pl ,rapidlibrarya)

--Ukryc linki w audycjach przynajmniej dla tych ktorzy nie sa zarestrowani na forum)

--Utworzyc dzial Offtopic tak jak o jest na darkwarez.pl ( o lol :lol: )

-- ogolnie to zrobic cos z tym wszystkim...
dragodegovia

Postprzez Joy » 2008-11-16, 17:41

Piochu napisał(a):dzial single, vinyle, albumy dostepny powinien byc tylko dla VIPow ale zeby zostac VIPem nie trzeba by miec wielkiego stazu typu pol roku. Poprostu trzeba by sie duzo udzielac i troche zyc na forum a nie ze wejde sciagne wyjde. Zreszta taka propozycja byla chyba w ankiecie ze dostep do download dopiero przy odpowiedniej randze.

No i wlasnie o to chodzi, tylko ze VIP powinien zostac na starych zasadach, a po prostu utworzyc nowa grupe z dostepem do download... kazdy chetny moglby sie w niej znalesc, pod warunkiem ze dawalby cokolwiek od siebie na forum, nawet w postaci ciekawych komentarzy do utworow. Kto sie nie sprawdzi, wylatuje z grupy... prosto i przejrzyscie ;)

Tak jak zaznaczyla juz Cali, na razie forum potrzebuje spokoju i stabilizacji :)

Co do pomyslu z ukryciem linkow w radioshow... proponuje sobie przypomniec, co dzialo sie w tym dziale, kiedy linki byly ukryte. Niemal wszystkie posty fatalniej jakosci i bez edycji. Nad tym nie da rady zapanowac zaden moderator - przypomne, w jednym temacie z ASOT bywalo po kilkaset postow. Jedyny plus to taki, ze statystyki ilosci napisanych postow na forum wzroslyby znacznie, ale nie o to nam chyba chodzi ;)
Ostatnio edytowano 2008-11-16, 17:46 przez Joy, łącznie edytowano 1 raz
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez MAGDA » 2008-11-16, 17:52

Mysle, ze gdyby mialo wejsc w zycie takie cos, ze download tylko dla vipa czy tam wybranej rangi, to nalezy wtedy zrobic darmowa rejestracje.. Bo na zdrowy rozum..komu sie bedzie chcialo placic kase po to zeby sie zarejstrowac i zaczynac dopiero tyrac na tego vipa? nie tylko na tym forum jest taki zasob muzyki, wiec beda szukac gdzie indziej.. i u nas jest hide.. Wiec jakies madre rozwiazanie by sie przydalo.. moze gdy juz jestesmy w tym download to nie mamy hide, co? Zeby jakos motywowac tych ludzi do pracy i udzielania sie.
MAGDA

Postprzez Piochu » 2008-11-16, 18:03

MAGDA napisał(a):(...) nalezy (...) zrobic darmowa rejestracje (...)

Z tym sie zgadzam w 100% chocby dlatego ze u nas jest "hide". Na pewnym konkurencyjnym forum ktore jest znacznie wieksze placi sie za rejestracje ale tam jest forum typowo do ssania i wtedy placenie za rejestracje ma sens.
Piochu
-#Moderator
-#Moderator

Postprzez B0BS0N » 2008-11-16, 20:53

Muras napisał(a):trzeba byc chyba glupim zeby chciec usunac download.. moze forum odrazu usuncie...

Po pierwsze:
Za to chyba sie przeprosiny naleza. Troche kultury by wypadalo posiadac....
Uszanuj czyjes zdanie, a jesli masz cos przeciw, to znajdz argumenty, a nie wyzywaj od glupich.

Po drugie:
Bedzie dosyc czasu na "ochloniecie". Trzeba najpierw przedyskutowac sprawe, wspolnie wybrac opcje, ktore sa najlepsze dla 4um. Niech sie wypowie wieksza ilosc userow (ale wypowie na temat, przedstawi konkretnie swoja opinie, a nie objezdza czyjegos zdania od razu jak idiota). Nit nie zada zmian - to co przestawil Vertax, STi, Jichynn itd. trzeba omowic, ulepszyc i zastanowic sie co z tym dalej zrobic. Wtedy - po konsultacji z Dydkiem, mozna przystapic do powolnego wdrazania tego w zycie.
Robicie tu kongo, jakby STi chcial wyrzucic z tego forum wszystkich poza soba... nie wiem co was tak urazilo w jego postach... Joy dal mu dostep do Members, jako ze jest zasluzonym uzytkownikiem tego forum (kto byl tu wczesniej, to wie co i jak). Chce cos zrobic, zeby bylo lepiej, wiec to, ze nie ma niebieskiego nicka nie upowaznia was do ignorowania jego zdania.

I trzecia sprawa - VIPow mamy 50, a wypowiedzialo sie (mniej, lub bardziej elokwentnie) kilka osob. Jesli mozna jakies mass PW do vipow wyslac, to mozna by cos takiego zrobic.
Chcieliscie demokracji to macie - wczesniej nie bylo, teraz jest mozliwosc, to sie udzielajcie.
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Armind » 2008-11-16, 21:26

Dla mnie ta dyskusja nie ma sensu. Mozecie sobie chciec usunac download a jezeli admin powie ze dzial ma byc to bedzie. Nie prosciej to ustalic z glownym adminem czy w ogole w gre wchodzi usuniecie dzialu download a dopiero potem go usuwac? Watpie czy admin zgodzi sie na usuniecie download'u a wtedy dyskusja ta staje sie zbedna.
Armind

Postprzez B0BS0N » 2008-11-16, 21:33

Nie chodzi tyle o usuniecie downloadu... zacznijmy od rozbudowy merytorycznej czesci forum. Przedstawilismy sporo propozycji, wiekszosc jest bardzo ciekawa, wiec trzeba sie wypowiedziec co i jak. Potem pomyslimy o downloadzie.
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Tavistock » 2008-11-16, 21:43

A ja tak czytam sobie spokojnie wasze teksty i:
zastanawia mnie tok myslenia niektorych z was, chcecie zmienic forum na wzor innego, bo co?? bo niby ze tam jest lepiej?? Moze lepiej wypracowac swoj wlasny styl a nie powtarzac cos po kims, zakladajac ze to akurat jest dobre. Moze warto bylo by samemu zrobic cos
aby forum bylo bardziej wartosciowe.

wartosc postow jest niska tez z tego wzgledu ze VIPa czesciej widac na SB niz w tematach. Nie piszecie postow nie wiadomo na jak wysokim poziomie, nie wnosicie wartosciowych tresci a oczekujecie tego od usera ktory na forum jest dzien, dwa lub miesiac.

nie zakladacie nowych tematow dyskusyjnych w dziale o muzyce, nie przynosicie zadnych nowinek ze swiata muzyki, nie rozmawiacie o tym!!, no moze za wyjatkiem w czwartek po 20:00 na SB przekrzykujecie sie co za numer leci teraz u Armina, nic nikomu po tym nie przyjdzie, bo nie problem znalezc trackliste w sieci i przepisac ja :(
Wiekszosc postow pochodzi od zwyklych "szarakow" a gdzie sa wasze ambitne wypowiedzi, przeciez to wy tworzycie to forum a nie admin czy mod, rozne mamy zadania.

zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, otoz jak trafiliscie na forum, czy szukaliscie w google miejsca by podzielic sie wlasna wiedza nabyta ze sluchania muzyki i checi podzielenia sie tym z innymi czy po prostu wpisaliscie w okienko wyszukiwarki np. "a state of trance" bo chcieliscie sciagnac czy tez posluchac audycji Armina. Bo jezeli chcieliscie sciagnac to czemu chcecie zabronic tego innym??

cos chcialem jeszcze powiedziec ale mi wylecialo :(

a, macie troche wygorowane oczekiwania co do forum i co do administracji.
Niektorzy pewnie zauwazyli ze DREaX i ja jestesmy modami od niecalych dwoch tygodni, wiec moze dajcie troche czasu zeby sie rozkrecic.

A teraz mozecie obrocic moja wypowiedz przeciwko mnie :-P
Tavistock
-#Moderator
-#Moderator

Postprzez VerTax » 2008-11-16, 21:50

Tavistock napisał(a):zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, otoz jak trafiliscie na forum, czy szukaliscie w google miejsca by podzielic sie wlasna wiedza nabyta ze sluchania muzyki i checi podzielenia sie tym z innymi czy po prostu wpisaliscie w okienko wyszukiwarki np. "a state of trance" bo chcieliscie sciagnac czy tez posluchac audycji Armina. Bo jezeli chcieliscie sciagnac to czemu chcecie zabronic tego innym??

A przedstawie ta sytuacje analogicznie.

Zamordowalem kogos (oczywiscie zartuje...). Po paru latach zaluje ze to zrobilem. Ale czy w zwiazku z tym ze kiedys kogos zabilem, mam pozwolic na to innym? :) Nie. To sie nazywa katharsis, oczyszczenie. Zmiana pogladow, tudziez punktu widzenia. :) Robilem tak, ale juz nie robie. :D
VerTax
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kosz