Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

ASOT TRACKER

Tutaj trafiaja wszystkie usuniete tematy.

Moderator: Moderator

Postawic Tracker pod forum ?

TAK :)))
35
78%
NIE !
10
22%

Liczba głosów : 45

Postprzez Banan » 2007-12-27, 10:33

Ratio musi byc, bo bez niego bedzie mala burda - nie ktorzy beda w chu*a walic.
Mozecie dac range porpostu ActiveUsers na tym trackerze i tyle - ci co maja slabe lacza tam beda zaliczani.
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez B0BS0N » 2007-12-27, 17:46

Jestem za bo i tak duzo uploaduje :)
A ssacza mnie wkur**..denerwuja mnie :)
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Agntx » 2007-12-27, 17:52

Zaraz sie okaze, ze to forum sklada sie z samych aktywnych userow. Zagladam tu od kilku tygodni i poza pisaniem w dziale Download "super nutka!" "sciagam" "musze to miec" itd. nikt nie rozpocznie jakiejs sensownej dyskusji na jakikolwiek temat. Ilez to razy widzialem pytania roznych osob (w tym kilka moich), ktore byly zupelnie olewane i pozostawiane bez odpowiedzi?
Agntx

Postprzez Atlas » 2007-12-27, 19:29

a konkretniej, to jaka jest zasada wspolczynnika ratio? ilosc zakladanych tematow z muza, ktora chce dac - do ilosci postow w zalozonych przez innych z muza ktora chce pobrac?
Jesli dobrze rozumuje, to krzywdziloby mnie troche, bo czesto daje komentarz nutki, ktora mam i wcale jej nie sciagam... a w tematach z audycjami daje link do tematu z cue sheetem... wtedy bede traktowany jako ssacz?

ale co tam, i tak glownie tu daje cos od siebie... sporadycznie cos pobieram ;] klikne na tak :)
Atlas

Postprzez prophet » 2007-12-27, 19:43

Ratio jest to najprosciej mowiac roznica iloscia danych wyslanych a pobranych, czyli jesli wyslalismy 80mb a pobralismy 100mb to ratio wynsoci 0,6 i najlepiej zeby nie spadalo ponizej 1,0. Wtedy widac kto jest ssaczem i tylko pobiera a nie sie dzieli :-)
Ostatnio edytowano 2007-12-27, 19:44 przez prophet, łącznie edytowano 1 raz
prophet

Postprzez Agntx » 2007-12-27, 20:49

A co z osobami, ktore maja bardzo slaby up? Na przyklad ja na swoim laczu mam tylko 10kB/s. Mam nadzieje, ze podczas sciagania, gdy ratio spadnie do poziomu 0,2 bedzie je mozna bez bana spokojnie odbudowac do powiedzmy 2,0.
Agntx

Postprzez Banan » 2007-12-28, 00:19

Atlas, to nie ta bajka. Mowimy o ratio torrent.
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez Atlas » 2007-12-28, 00:19

prophet napisał(a):Ratio jest to najprosciej mowiac roznica iloscia danych wyslanych a pobranych, czyli jesli wyslalismy 80mb a pobralismy 100mb to ratio wynsoci 0,6 i najlepiej zeby nie spadalo ponizej 1,0. Wtedy widac kto jest ssaczem i tylko pobiera a nie sie dzieli :-)

to rozumiem doskonale ;] ale nijak ma sie wykonanie np. cue sheeta o wielkosci max 3kb :P do zapodania mp3 o wielkosci 15MB. Do tego jak macie mierzyc ile faktycznie ktos zuploadowal, skoro mogl jedynie ukrasc link? Czyli wszystko sprowadzi sie do kombinacji "kopiuj i wklej". Ja nie za kazdym razem uploaduje na swoj serwer. Robie to gdy dany plik na 100% przyda sie jeszcze innym razem wysylajac link np. do ziomka, albo wtedy kiedy nie moge po krotkiej chwili znalezc tego samego w googlach.

A wiec chodzi mi o to jak forum ma mierzyc faktyczny wklad pracy. Porownanie zmudnego robienia pliku cue sheet o wielkosci 3kb do skopiowania i wklejenia cudzych linkow do seta wielkosci np. 160MB. Dla pierwszej opcji mozna przeznaczyc nawet godzine pracy, a druga mozna wykonac nawet w 5 minut.

Ratio latwo wyliczyc w torrentach, ale jakos nie moge sobie tego wyobrazic na forum... :-/ nich mi ktos to porzadnie objasni! :-D
Atlas

Postprzez VerTax » 2007-12-28, 01:19

Endorphine napisał(a):hmm tak mi przyszlo na mysl... to moze zrobimy tracker bez ratio a na invite ?:P co za tym idzie tylko aktywni uzytkownicy beda mieli konto na trackerze ;)

I na taka idee przystaje z czystym sumieniem. :)
VerTax

Postprzez Joy » 2007-12-28, 01:32

VerTax napisał(a):
Endorphine napisał(a):hmm tak mi przyszlo na mysl... to moze zrobimy tracker bez ratio a na invite ?:P co za tym idzie tylko aktywni uzytkownicy beda mieli konto na trackerze ;)

I na taka idee przystaje z czystym sumieniem. :)

Popieram ;)
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez prophet » 2007-12-28, 01:52

Czyli to bedzie tak wygladac. Dzial Download zostaje calkowicie usuniety, za to powstaje tracker bez ratio z dostepem tylko dla najaktywniejszych na forum. Jesli tak to ma wygladac to jestem za.
prophet

Postprzez Joy » 2007-12-28, 02:54

Wszystko fajnie... tylko mam pytanie, kto bedzie w takim razie mogl przydzielac invite? Jesli administracja, to w porzadku. Ktos musi tym sterowac odgornie. Jesli User Userowi, to wkrotce kazdy na forum bedzie z dostepem do trackera. Pomysl dobry, mam nadzieje ze wypali (byly juz setki pomyslow, rewolucyjnych bardziej lub mniej, na usprawnienie dzialania forum - w wiekszosci nie zrealizowanych). Powodzenia ;)

BartSimpsons napisał(a):Mozecie dac range porpostu ActiveUsers na tym trackerze i tyle - ci co maja slabe lacza tam beda zaliczani.

Pozniej takich ActiveUsers bedzie sie nazywac cieniasami... ;) Lepsze invite
Ostatnio edytowano 2007-12-28, 02:57 przez Joy, łącznie edytowano 1 raz
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Endorphine » 2007-12-28, 09:57

joy17 napisał(a):kto bedzie w takim razie mogl przydzielac invite? Jesli administracja, to w porzadku. Ktos musi tym sterowac odgornie. Jesli User Userowi, to wkrotce kazdy na forum bedzie z dostepem do trackera.

ja raczej bede sysop, co za tym idzie tylko ja moge "rozdac" zaproszenia, kazdy z moderatorow, ktorych wybierzemy dostanie powiedzmy 100 zaproszen i miedzy soba beda decydowac czy dany uzytkownik jest wart otrzymania zaproszenia czy tez nie. cos w tym stylu.. przynajmniej ja tak to widze.
Endorphine

Postprzez VerTax » 2007-12-28, 11:05

Sama idea invite jest tez dobra pod tym wzgledem, ze aby nowy user mogl dostac invite bedzie musial byc aktywny na forum. Wtedy dostaje sie do np. grupy Elite (i tu mala propozycja, niech to bedzie grupa ekskluzywna i moderatorzy do niej przyjmuja- ale chyba tak juz jest, z tego co zauwazylem :D), a po np. tygodniu w grupie Elite dostaje invite.

PS. Radzilbym zmienic nazwe tematu na cos w stylu: "ASOT TRACKER, ZA I PRZECIW, PROPOZYCJE". :) Trzeba tu zrobic pozadna burze mozgow i wyciagnac najlepsze propozycje, opcje, etc. :)
VerTax

Postprzez dydek » 2007-12-28, 13:10

Ja Ci odpisalem Endo na gg w tej sprawie, ale nie wiem czy doszlo. W sumie to nie jest glupi pomysl. Kiedys sie w to z Adrianem bawilismy, zeby sie sprawdzic i niby dzialalo. Gdzies byl taki temat na forum, ale kazdy to zlal.
Co do ratio i ograniczen. Jesli to ma byc tracker bez rozwoju ze stala grupa osob, to nie ma sensu bawic sie w ratio. Ale moze jesli jest juz taki pomysl, to lepiej zrobic pierwszy polski tracker muzyki trance ? Bo jesli sie nie myle, to takiego nie ma.
dydek
Administrator
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kosz