Vertax napisał(a):Moja propozycja byla taka.
Dodac dodatkowa range (cos w stylu VIPa), ktora dostaje kazdy kto zasluzyl (udzielal sie w innych dzialach sensownie i konstruktywnie). Oczywiscie nie dostawalby rangi od razu, Najpierw nie mialby dostepu, tylko musialby udowodnic ze potrafi nie tylko zasysac. Gdy bedzie ow uzytkownik sadzil ze zasluzyl sobie na range, sklada prosbe o nadanie mu jej i moderatorzy to rozpatruja. Fakt faktem dalej by trzeba bylo sie takim przygladac, ale swiadomosc ze mozna stracic range dziala bardziej motywujaco aniezeli 1-2 warny.
Plusy? Rejestracja nie pozwala od razu na dostep do downloadu. Nie ma az tak sztywnych regul co do dostepu do downloadu (jeden 3 postami udowodni ze potrafi, drugi dopiero 300). Dodatkowa ranga ZMUSZA wrecz nowych userow do przylozenia sie do sensownego pisania.
Minusy? Modowie maja tyle samo roboty, co przedtem (teoretycznie, bo range beda mieli Ci co zasluzyli i na pewno beda uwazni).
Otoz, co o tym sadzicie Panowie i Panie Administratorzy i Moderatorzy Proste, bo wymaga zalozenia nowej rangi i zamkniecie dzialu muzyka tylko dla tej rangi. Tak naprawde wystarczyloby napisac pare sensownych postow, aby range dostac, wiec pomysl bylby w zasadzie utrudnieniem tylko dla tych, ktorzy udzielaja sie wylacznie w download. Ja jestem ZA
Tak, jak to jest z grupa request z dostepem do Poszukiwane.