Moderator: Moderator
VerTax do Dydka napisał(a):Wlasnie zauwazylem ze ankieta odnosnie download zostala przerzucona do dzialu ogolnego, a co za tym idzie, zwykli userzy (ktorzy w absolutnej wiekszosci sa ssaczami) maja prawo glosowania. Wiadomym jest, ze oni beda przeciwko zlikwidowaniu downloadu, czego tez chce Cali i wiem ze to z jej inicjatywy wyniknela ta sytuacja i to ona chciala przeniesienia ankiety na dzial ogolny, gdyz liczy na glosy pijawek. To nie jest uczciwe wobec stalych uzytkownikow forum, ktorzy to forum wspoltworza, siedza godzinami i dbaja o dobra atmosfere tego forum.
Jest to takze konflikt interesow jesli chodzi o promocje forum, jako opiniotworczego. Jak forum z downloadem nielegalnym moze byc opiniotworcze?? W chwili obecnej prowadzone sa dwa TOTALNIE sprzeczne dzialania. Z jednej strony stali userzy (i tylko i wylacznie VIPy!!!) pracuja nad promocja forum, staraja sie zrobic jakis szum wokol forum. Z drugiej strony Cali, jako jedyny staly user tak naprawde, proboje uratowac download, ktory jest nielegalny. Glos jednego usera liczy sie bardziej niz kilkunastu userow?? To ma byc spolecznosc forumowa??
aa.asot.pl/topics102/promocja-f ... t19221.htm
To jest link do tematu o promocji forum. Wypowiadaja sie na nim tylko i wylacznie VIPy, moderatorzy i admini. Zwykli userzy (poza deFFem, Dreaxem i mna- my z VIPow zrezygnowalismy )nie przykladaja uwagi do promocji, bo im na forum jako takim nie zalezy. Jesli maja w dupie (krotko mowiac) to forum to dlaczego maja miec prawo do podjecia tak istotnej decyzji, jaka jest zmiana wizerunku forum??
Promocja forum juz ruszyla. Dzieki promocji przybylo nam duzo userow ostatnio. Forum zaczyna robic sie popularne. Jesli bedzie glosno o forum, zwieksza sie ryzyko ze ktos doniesie "pewnym organom" o tym, iz na forum sa linki do nielegalnych plikow. To sciagnie klopoty na forum, dzieki zaborczosci pewnych ludzi. I nie uratuje sytuacji fakt, ze na forum plikow nie ma. Ale forum WSPOMAGA piractwo muzyczne. Podobna sytuacja miala miejsce z The Pirate Bay (aa.pcformat.pl/index.php/news/n ... rzmi-winni). Sam serwis jest legalny i nadal otwarty, ale tworcow serwisu skazano na grzywne w wysokosci ok 12 mln zlotych za propagowanie piractwa. Tu sytuacja moze wygladac podobnie. Forum bedzie legalne i nie zamkna go, ale tworcow forum i ludzi udostepniajacych tu pliki moga wziac pod lupe.
To tyle co chcialem powiedziec. Jestem na tym forum 2 lata i znam tu wielu ludzi. Nie pisalbym gdyby mi nie zalezalo na dobru tego forum.
Pozdrawiam, VerT
PS. To jeszcze bym zaproponowal, aby w ankiecie mogli brac udzial NIEZAREJESTROWANI. Wtedy wynik bedzie bardziej wiarygodny.
Jichynn napisał(a):Po drugie pokaze jakie jest zainteresowanie, zwyklaych statystycznych uzytkownikow zyciem forum.
deFF napisał(a):moim skromnym zdaniem pewnie powiem to co napisali inni forum to ma byc skarbnica wiedzy informacji miejsce wymieniania pogladow a nie tylko i wylacznie ssalnia plikow....jestem na forum od paru mieseicy i dzien w dzien jak przegladam to forum to wiecznie widze tylko pliki do sciagneicia miliony linkow do roznistych serwerow by sciagnac to tamto sramto itp i na 5 stronach 4 tematy w ktorych mozna powyminaic poglady pokonwersowac ludzie o co tu kurde chodzi to jest traker z muzyka czy forum...chyba ktos sie zagalopowal a ta maszyna ruszyla dalej i nikt jej juz nie zatrzymal...moja drobna sugestia i zarazem propozycja, download powinien byc dostepny tylko i wylacznie dla vipow a nie dla wszystkich...najrozsadniej bylo by ustalic jakeis zasady sztywne co do uzyskania vipa i osoba ktora chciala by cos possac najpierw musiala by sie postarac ...ze tak powiem zapracowac na to zaszczytne miano vipa, taka osoba ktora bedzie chcial possac bedzie musial sie troszeczke postarac wiec zyskeamy kolejnego wartosciowego usera..
wisnia118 napisał(a):Ludzie czy wy oszaleliscie tyle czasu bylo dobrze a teraz chcecie likwidowac lub zamykac dla wybranych osob!
wytlumaczcie mi co wam to da i co wam przeszkadza teraznieszy stan bo nie rozumiem tego postepowania a zarazem myslenia!!
forum dziala od chyba 3-4 lat o ile sie nie myle i od zawsze tak bylo i niech tak zostanie!!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość