Emilcien napisał(a):Zdanie mam wlasne i tak nie zmienie co do ankiet na forum... liczy sie sie sympatia a nie praca forumowa
Jesli pomagasz userom, odpowiadasz na ich zapytania, starasz sie rozwiazywac ich problemy, umiesz rozwiazywac konflikty, to tym samym budujesz sobie ich sympatie... a przeciez w znacznej czesci praca moderatora wlasnie na tym polega
Skonczcie juz dyskusje na temat, czy ankieta jest potrzebna czy nie... wiele osob pisze do mnie ze to byl swietny pomysl. I nie chodzi tutaj o to, ze akurat Joy jest pierwszy, a ktos tam ostatni. Temat ten daje mozliwosc nam, moderatorom i administratorom, mozliwosc przyjrzenia sie wlasnym bledom. Tutaj informacja do wszystkich, nie bojcie sie wyrazac wlasnych opinii. Szczegolnie tych krytycznych, bo nie sztuka napisac ze wszystko pieknie, modzi idealni, forum bez zarzutu. Na niektore problemy znajdziemy rozwiazanie, na inne chociaz sprobujemy. Tylko piszcie konkretne posty, bo jak na razie nie ma ich za wiele. Jednoczesnie dziekuje za wszelkie pozytywne opinie i glosy na moja osobe
han350 napisał(a):Sam niedawno dostalem wiadomosc ze moj post zostal usuniety ;D wlasciwie bylo wiecej takich wiadomosci 2 czy 3 i jedna nie wiem dlaczego
Po sygnalach ze za szybko sa usuwane zamkniete tematy w dziale Poszukiwane (autorzy nie zdazyli skopiowac sobie linkow) zglosilem sprawe do admina i teraz inforujemy moderatorow, aby zaczekali 2-3 dni z usuwaniem takiego tematu. Poza tym normalna sprawa jest, ze tematy z nieaktualnymi linkami oraz sprzeczne z regulaminem forum sa usuwane do kosza (rowniez posty).
Patrycjusz napisał(a):Ja kiedys zauwazylem, ze na forum sa rowni i rowniejsi. Przykladem moze byc temat z naszymi zdjeciami, gdzie mnie wymoderowano, a post Murasa dotyczacy zdjecia bodajze Cali zostawiono.
Niestety wiekszosc for w internecie funkcjonuje w ten sposob, ze osoby wyzej w hierarchii moga sobie pozwolic na wiecej. Ale w przypadku powazniejszych uchybien, naruszen regulaminu, prosilbym o info na PW.
Piochu napisał(a):W praktyce przeciez widac ze wystarczy cos nie tak powiedziec (co wcale nie jest nie zgodne z regulaminem) i ma sie problemy
Kazdy user ma prawo wyrazania swoich opinii, oczywiscie nie offtopujac i nie obrazajac nikogo. Osobiscie nie slyszalem o takich problemach, ale na przyszlosc prosze PW do ktoregos admina.