Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

TRANCE I TRANCE

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Re: TRANCE I TRANCE

Postprzez Dawid » 2008-06-16, 13:10

ARCO napisał(a):...NIECH MOC BEDZIE Z NAMI TRANCE NIGDY NIE NIE UMRZE...ON ZWSZE JEST W NASZYCH SERCACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

taki maly OT.

coz za ekscytacja ^^

//

tak wtracajac sie w dyskusje.

Zalezy od jakosci nagrania. Jesli slysze uplift, ktory urzeka mnie swoim brzmieniem, nie mysle o czym innym, tylko o wlasnie tym kawalku. Ale jesli taki zalozmy Armin, podczas drugiej godziny puszcza kawalki identyczne, jednostajne, to sie flaki wylewaja ;] Uplifting w tych czasach jest przedmiotem produkcji amatorskich producentow na skale "wsi", ktorzy ukradli cudze sample i staja sie producentami, za wszelka cene chcac stac sie popularnymi (no, np. Paul Miller)

Z Progressive Trance jest inaczej. praktycznie kazdy kawalek ma w sobie to cos. Takie brzmienie preferuje, i z cala stanowczoscia moge stwierdzic, ze bije on na glowe inne style w trance.

P.S. nie cierpie deadmausowopodobnych brzmien, tandetnie podrabianych upliftow oraz zapetlanych nagran "tech trance", w ktorych jeden sampel, jeden loop powatrza sie co 10-15 sekund.

tyle z mojej strony ;)
Dawid
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Jichynn » 2008-07-05, 17:08

Taka jeszcze jedna mnie naszla refleksja odnosnie trance (moze to miec odniesienie do innych gatunkow takze). Tytul tematu "Trance i trance" daje do myslenia tekze pod innym katem, ze istnieje Trance przez duze T i przez male.

Przegladajac probki muzyczne po roznych sklepach sugeruje sie zazwyczaj nazwa "trance" przy utworze trafialem na rozne dziwolagi i dziabagi ilez tam jest muzycznych smieci to trudno sobie wyobrazic. Czesto trafialem na pseudo-dance-hard-trance o wixiarsko-vivowych brzmieniach, ktory brzmial tandetnie i banalnie. Ilez tego shitu trzeba przerzucac zeby znalezc jakis ciekawy malo znany tytul.
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez kanar » 2008-07-05, 21:56

Opierajac sie na wczesniejszych wypowiedziach ze zalezy to od nastroju moge dodac, ze ostatnio slucham piosenek hybrydowych :-P Piekny wokal i mocne brzmienie napelnia mnie optymizmem hehe ;-) Najlepszym przykladem tego jest Ronski Speed - All The Way ale poza tym lubie tez posluchac piosenek monoklimatycznych tj. Shah, Armin, SvD, Marcel Woods A&B i wielu innych ;-) To sprawia ze Trance nigdy mi sie nie nudzi i nie zapowiada sie zeby sie cos zmienilo :-)
kanar

Re: TRANCE I TRANCE

Postprzez CaLi » 2008-07-06, 11:17

ARCO napisał(a):Sluchajcie co myslicie ...i prosze o wypowiedzi jaki trance bardziej dowac przemawia czy ten ostrzejszy czy taki delikatniejszy z pieknymi vokalami...bo chcilbym uslyszec opinie ludzi ktorzy kochaja ten styl...NIECH MOC BEDZIE Z NAMI TRANCE NIGDY NIE NIE UMRZE...ON ZWSZE JEST W NASZYCH SERCACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmm czasami to ciezko sie okreslic.
Do mnie ostatnio przemawia piekny progresywny trance.W takich nutach duzo sie dzieje.. nie ma to jak zaszyc sie w domu glosniki na FULL i delektowac sie pieknymi dzwiekami.
Ale jak mam jakas nie wiem jak to nazwac zajawke?? To lubie posluchac Tech-trance'u Mocne stanowcze dzwieki z roznymi elementami wstawkami. ah to jest to. Trance czasem jest odzwierciedleniem danej osoby. I tak jest w moim wypadku.
CaLi
Administrator
Administrator

Postprzez Lion » 2008-07-06, 11:35

Dla mnie Trance jest czyms przepieknym przy ktorym gdy sie tanczy too... no luzuje sie czlowiek na maxa :D Ogolnie to uwielbiam Progressive Trance, bo jest bardzo roznisty nie robiony wedlug schematu jak uplifting i utwory typu Deadmau5. Kazdy utworek ma wtedy to cos w sobie. Sluchasz tego i "o to jest dobre, tego jeszcze nie bylo :)" Progressive z ciekawa linia melodyczna, slicznymi efektami, z przepieknym vocalem to jest to co uwielbiam. Poza tym lubie sluchac wbrew pozorom elektro hausowego brzmienia Deadmau5 bo choc jest to juz schematyczne i wystepuje w wielu produkcjach, ma to w sobie cos przy czym sie rozplywam... :D A jak jest jeszcze do tego vocal sie normalnie lata. Jedyne co mi pasuje tylko czasem to uplifting. Nie wiem czemu sie tak dzieje wiem ze duzo jest na tym forum ludzi ktorzy uwielbiaja ten gatunek, ale dla mnie to wszystko prawie tak samo brzmi i sie nie wyroznia. Czasem znajdzie sie tylko jakis prawdziwy rodzynek, ktory mnie rozbuja... najczesciej gdy wystepuje tam jakis piekny vocal. A wiec podsumowujac, dla mnie kawalek ktory ma sliczny vocal, jest najczesciej hitem. Niech chociazby jest to tylko jakas melodia nucona przez vocalistke (Solarstone - 4ever) ale po prostu lubie sluchac jak ktos spiewa i sobie razem z nim/nia pospiewac :)
I za to cenie trance, bo powoduje stan uniesienia, niejednokrotnie dreszcze. Przy poje*anym techno, trzeba by sie chyba zaczac strasznie telepac. zeby cos w ogole odczuc. A tu Mozna po prostu siasc, sluchac i sie rozplywac...
Ostatnio edytowano 2008-07-06, 14:22 przez Lion, łącznie edytowano 1 raz
Lion
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez JADD » 2008-07-06, 13:28

Trance towazyszy mi praktycznie caly czas ,uwielbiam wlaczyc rano wieze i posluchac vocal-trance lub chillout .Jest to dla mnie muzyka odprezajaca,djaca poczucie swobody i wolnosci
JADD

Postprzez Sliwers » 2008-07-06, 16:11

Ja ostatnimi czasy, lubie sluchac Progressivu i vocal trance. W zasadzie to zalezy tez od humoru. Czasami mocne brzmienia, czasem cos lagodnego. Wiekszosc czasu spedzam sluchajac Vocal Trance`u. Jak mowilem wczesniej to wszystko zalezy od humoru :]
Sliwers

Postprzez B. Rabbit » 2008-07-11, 17:29

Najbardziej do mnie przemawia trance z vocalem. Lubie te delikatne dzwieki ktore pieszcza me zmysly, sprawiaja ze dostaje dreszczy. Dzieki tej muzyce czuje sie wolny, odprezony.
B. Rabbit
-#vip
-#vip

Postprzez KubeK » 2008-08-14, 13:13

Jedynie ten z delikatnym vocalem :!:
To mi daje odprezenie i taka swobode..
Nie do opisania to jest ;)
Ostatnio edytowano 2008-08-14, 13:14 przez KubeK, łącznie edytowano 1 raz
KubeK

Postprzez 4yl@ » 2008-08-23, 16:18

Dawid napisał(a):Uplifting w tych czasach jest przedmiotem produkcji amatorskich producentow na skale "wsi", ktorzy ukradli cudze sample i staja sie producentami, za wszelka cene chcac stac sie popularnymi (no, np. Paul Miller)

I tu jest racja, niestety :-(
Hurtownicy, jak na przyklad wyzej wymieniony idealny wrecz przyklad PM :zdegustowany: niszcza muzyke, robi sie ona mdla i nie ciekawa do sluchania...
I tacy wlasnie *urwa producenci niegdys 'manieczek' do Armady sa zapraszani... :-x :-x :-x :-x (no o ten dokladnie przyklad mi chodzi, tak w liczbie mnogiej mi sie samo napisalo)
Bleeeee <rzyga> :dyba:

No ale co, kocham te latajace melodie w dobrym wykonaniu, z ciekawym brzemieniem... ;-)
No i cos z ladnym wokalem (Adrina, Aruna, Jennifer nooo tez), ale generalnie wole jak piesn jest bez wokalu, mozna sie w dzwieki wsluchac lepiej ;-)
Tyle ode mnie :-)
4yl@

Postprzez Muras » 2008-08-24, 20:47

Deadmaus to raczej nie trance ;) ja akurat lubie taki uplift troche kradziony zawsze jakies odswiezenie :)
Ostatnio edytowano 2008-08-24, 20:48 przez Muras, łącznie edytowano 1 raz
Muras
-#Moderator
-#Moderator

Postprzez Asatero » 2008-08-31, 11:14

Witam, ja slucham kazdego typu Trance, ale najbardziej do gustu przypadl mi ten progresywny :) aczkolwiek spokojne vocale tez slucham ;-)

Jezeli chodzi o audycje radiowe to najbardziej lubie sluchac Tiesto Club Life :) <-- goraco polecam. :D

Pozdrawiam,
Asatero.
Asatero

Postprzez Electronica » 2008-09-10, 17:39

U mnie bywa z tym roznie;). Uwielbiam Progress ,ale kocham tez vocal ;D szczegolnie jak jest wlasnie piekny :-> ;-)
Electronica
-#Nowy
-#Nowy

Postprzez Kabra » 2008-09-10, 19:05

Balaeric, vocal, progressive, uplifting. Zalezy od nastroju, co z reszta zostalo juz kilakrotnie napisane.
Kabra

Postprzez Tavistock » 2008-09-11, 12:20

Dokladnie to zalezy od nastroju, ja reczej wole rytmy bardziej spokojne, z dobrym motywem przewodnim, vocal mile widziany chociaz nie jest obowiazkowy. Ostre brzmienie troche mnie meczy ale jak jest numer dobry, no to wiadomo, noga sama chodzi :-D
Joy napisał(a):Najbardziej cenie sobie tworczosc takich artystow jak John o'Callaghan, Sean Tyas, Above & Beyond, Armin van Buuren, Thomas Bronzwaer, Alex MORPH, Gareth Emery, Super8 i... na pewno wielu pominalem, nie sposob wymienic wszystkich

Dorzuce do tego jeszcze J.M. Jarre'a z muzyki elektronicznej i Schiller'a, dla mnie sa ikona
Tavistock
-#Moderator
-#Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje ogolne