przez B0BS0N » 2008-12-22, 18:30
Moim glownym faworytem na porazke roku jest Armin za nedzne "Imagine". Spodziewalem sie czegos na wzor starych albumow, a dostalem slaby pop-trance z trzema wyjatkami (Imagine, Face To Face, Unforgiveable).
Poza tym za duzo kombinuje z mieszanka stylow w "ASOT" i puszcza za duzo slabego upliftu bez wyrazu. Yearmix tez slaby, jedynie ASOT '08 na poziomie.
Co do wspomnianego upliftu, to najwieksza porazka tego roku jest Paul Miller. Niestety, ale czego sie ten Polaczek nie tknie, zawsze wychodzi kila i mogila. Potrafi swoimi trzeszczacymi samplami skopac kazdy utwor. Nie wiem dlaczego go promuja....
Do nieudanych dolacza tez wspomniana grupa pseudo producentow upliftowych. W tym roku zostalo wydanych moze 20 dobrych utworow z tego gatunku (Kandi, Duderstadt, Brandt i kilku innych trzymaja poziom), reszta tworzy w kolko to samo, tylko wymieniaja sie samplami. Niestety dolaczyli do ich grona tacy jak Tyas, N20, Ronski Speed...
Kolejna porazka sa producenci ktorzy nasladuja styl D5. Jego samego z reszta tez nie lubie.... ile mozna tworzyc na tych samych samplach ?
Markus Schulz, ktorego dobra passa trwala do 2007 roku(wtedy tez byl moim faworytem), teraz tez sie nie popisal. Jedyna dobra produkcja bylo intro The New World, a GDJB nigdy mnie nie przyciagnely.
Teraz pozytywy:
Pojawilo sie kilku nowych dobrych producentow, przede wszytkim M6, Andy Duguid i nowy alias 8Wonders - Arnej. Przebil sie Orjan Nilsen, Martin Roth, Gareth Emery, Shah.... Czolowka z poprzedniego roku (z kilkoma wyjatkami) utrzymala poziom.
Oni, jak i wielu innych stworzyli cala mase produkcji na poziomie - ja naliczylem takich grubo ponad sto.
Milym zaskoczeniem jest swietny album Boliera, a takze powrot do trance'u w wykonanu Ferrego i to w calkiem niezlym stylu.
Dobrze bede wspominal takze Armin Only, ktore pierwszy raz odbylo sie w Polsce, oraz przyzwoite inne eventy na ktorych bylem. Cieszy tez rozwijajaca sie polska scena muzyczna (Adam Nickey, N2O, Tiddey, Hensha, Chochlow itd.)
Najlepszy Dj roku:
Richard Durand
Najlepszy producent:
Andy Duguid
Najlepszy utwor:
Alex Morph - Walk The Edge (Alex Morph b2b Woody van Eyden Remix)
Najlepszy album:
Leon Bolier - Pictures
Najlepszy remix:
Blank & Jones feat. Bernard Sumner - Miracle Cure (Martin Roth Nu Style
remix)
Najlepsza audycja radiowa:
Dj Shah pres. Magic Island - Music For Balearic People