Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Kalwi & Remi: Dla Polski zbyt ambitny?

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Postprzez akaishia » 2007-01-08, 18:56

Juz raz udalo mi sie wtracic swoje trzy grosze
na temat trance'owego brzmienia kalwi&remi
na jakims forum na onecie...

Ale to pobija wszystko... :!: :lol:
akaishia

Postprzez Patryczek » 2007-01-08, 21:12

PAWULON_.-.-.-.-: Dlaczego remix Explosion- Dj'a Theo puszczacie jako swoj?nie sadzicie ze to plagiat w pewnym sensie? wasza wersja byla zupelnie inna i nie wybila sie nawet a ma juz pare ladnych lat.
Kalwi&Remi: Remiksow w "Explosion" powstalo wiele ? kilkadziesiat, moze nawet wiecej. Wielu z nich nawet sami nie slyszelismy - bo jakby dzieje sie to poza nami. DJ Theo poprosil nas o materialy do kawalka i zgode do remiksowania i otrzymal to od nas. Na wszystkich plytach wydawanych przez nas wszedzie jest to zaznaczone, ze jest to remiks DJ Theo, poza telewizja ktora nie przewiduje w swoim regulaminach tego. Theo zrobil remiks z wlasnej inicjatywy, a my wszedzie gdzie mozemy wpisujemy, ze to on jest autorem remiksu. Ale bez wersji oryginalnej rowniez nie byloby wersji DJ Theo. Poza nami jest kilku, kilkunastu artystow, ktorych remiksy sa puszczane w telewizji, a nie sa podpisywane. Problem polega na tym, ze czesto polskie media nie wiedza dokladnie co to jest remiks.

Alez oczywiscie, my wiemy... Tacy sa "nasi" swiatowej klasy didzeje K&R :/
Patryczek

Postprzez dobry » 2007-01-08, 21:34

az szkoda tego komentowac.. :|
dobry

Postprzez AdriaNo86 » 2007-01-16, 12:13

wszedzie gdzie mozemy wpisujemy, ze to on jest autorem remiksu. Ale bez wersji oryginalnej rowniez nie byloby wersji DJ Theo. Poza nami jest kilku, kilkunastu artystow, ktorych remiksy sa puszczane w telewizji, a nie sa podpisywane. Problem polega na tym, ze czesto polskie media nie wiedza dokladnie co to jest remiks.
<==== ta jasne :lol: Oni gdzie tylko moga to wlasnie pomijaja to ze to jest remix ..na imprezach tez nie graja swojej orginalnej wersji bo tego to juz w ogole sie nie da sluchac :lol: wersja theo choc slawna i znana to tez jest zwykla rurka dla mnie i niczym innym. A oni chyba tez nei wiedza co to remix :lol: ....poza tym ten niby zbyt ambitny kawalek ktory teraz to zrobili z niejakim Fabiem Steinem czy jakos tak to tez nie wierze ze ich :lol: pewnie wlasnie pan Fabio zrobil 90% :p Poza tym taki kawalek to ja tez moge zrobic - to nei jest zadna dobra produkcja ...a oni maja czelnosc sobie stwierdzac ze polacy sa za malo ambitni i muzycznie niedoedukowani ...przeciez ich wlasnie powinnismy my edukowac muzyka takich panow z Polski jak Adam Nickey czy Nitrous Oxide czy Sebastian Sand czy multum innych :)
poprostu brak mi slow na nich :evil:
AdriaNo86

Postprzez Danny » 2007-01-18, 22:57

Kwestie tych pseudo producerow omawialem juz wiele razy na innych forach, wsrod znajomych robiacych amatorsko muzyke jak i tych bardziej znanych z polskiej komercyjnej sceny (no moze troche przesadzam, bo z wiekszoscia nie da sie juz rozmawiac, kiedy leca tylko na kase, ale mniejsza z tym... ;] ) Ujme to tak - akurat Ci "panowie" maja pecha, bo taka jest prawda, ze telewizje muzyczne uwzgledniaja informacje o tym jaka jest to wersja kawalka, jesli sie ich o tym odpowiednio poinformuje, w koncu kto oglada prZynajmniej czasami prawdziwe klipy porzadnych trance'owych utworow to sam to juz pewnie zauwazyl... a oni co? Wszedzie do bolu, gdzie sie tylko da widnieje tylko podpis/tag "Kalwi & Remi - Explosion", no bez jaj... /:
Oczywiscie jak uslyszalem oryginalna wersje explosion 1,5 roku temu to oniemialem, myslalem, ze Tag jest po prostu zle podpisany, a tAK sie sklada, ze przez przypadek natrafilem najpierw na oryginal slyszac wersje Theo w radiu internetowym [troche nudze i motam... wiem! ;]

Moze bardziej konkretnie, widzialem ta wiesniacka strone "falszywecioty.ri.pl" czy jaki ona tam miala adres, niby przeslanie bylo dobre, ale podane w ordynarny sposob przez jakiegos prymitywa i analfabete :/ a pod ta ankieta zrobil sie jeden wielki OT i stek bluzgow , jaki to ma sens w tym wypadku?! zaden. No coz, nie cierpie tych pozerow i jak slysze te ich cale Imagination na dzwonku u kogos to az mna trzesie, jest tyle utalentowanych mlodych producentow, ktorzy nie moga sie wybic przez takich cweli :| smutne i zalosne zarazem :/

P.S. Cieszmy sie z takich talentow jak wlasnie N20 czy Krzysztof Chochlow, oni wiedza co to ciezka praca, a nie pozerstwo!! :zly:
Danny

Postprzez Danny » 2007-01-19, 12:12

addict0r napisał(a):Jednak istnieje grupa odbiorcow, ktora wyraza zapotrzebowanie na tego typu muzyke i moze to nawet dobrze, bo nie zasmiecaja swoja niewiedza muzyki trance, tylko sluchaja swoich "techniawek".

Wlasnie trendy sie coraz bardziej zmieniaja i czesciej zaczynam slyszec wsrod tych Technoboyow i Barbies house, o ktorym w ogole pojecia nie maja, a sie wypowiadaja i go syfia, wiec lepiej trance'u niech sie juz nie czepiaja i zostana przy tych swoich Rocco'ach i innych bambusach 8-)
Danny

Postprzez Yunior » 2007-01-21, 02:41

Nagrania maja kiepskie ! Ale by chociaz sie przyznali ze HIT Explosion nie jest ich tylko Dj Theo !! a z tego co wiem nie mam co zalowac orginalu ze nie slyszalem ;)
Yunior

Postprzez Jichynn » 2007-01-22, 16:32

W polskiej muzyce popularnej rzadzi taki badziew jak wisniak, mandaryna i doda. W polskiej scenie klubowej takim badziewiem jest kalwi & remi i nic na to nie poradzimy - ludzie badziewne gusta maja.
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez szreder20 » 2007-01-24, 11:07

niestety biedne chlopaki nie maja szczescia do polskiej publicznosci, trzeba im zorganizowac jakis koncert z wieksza widownia. Proponuje powycinac postacie z kartonu i poustawiac powinno wystarczyc i tak sami puszczaja swoje oklaski ;/;/;/ a tanceki to lamia sie na wietrze jak zdzbla trawy
szreder20

Postprzez SoLoNeZ » 2007-01-31, 15:24

Powiem Wam szczerze, ze po przesluchaniu utworku From Poland To Brasil jestem mile zaskoczony. Przypomina trance'owa produkcje (co pewnie jest zasluga pana Fabio Stein'a ;)), a nie komercyjny shit. Nawet milo sie slucha, ale nie zmienia to faktu, ze nasi rodacy odstawili ladna burakane. :( Widocznie slawa za bardzo uderza ludziom do glowy. Szkoda slow...
SoLoNeZ
-#Nowy
-#Nowy

Postprzez mati_ » 2007-02-13, 20:57

zalosne... szkoda komentowac wogole tego. najgorsze jest to ze nie tylko mlodzi w wieku nastu lat ale kolesie po 20 pare sluchaja tego, chwala sie tym i mysla ze to trance na swiatowym poziomie :/ . tragedia...
mati_
-#Nowy
-#Nowy

Postprzez Dawid » 2007-02-18, 12:33

Panie i Panowie, Kur***wa Parodia :-o :-o :lol: :lol:
Dawid
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Kakapo » 2007-03-18, 23:14

Parodia...obrazili wlasnie swoich "fanow" mowiac im ze sa zbyt prosci zeby sluchac ich nowego kawalka...
ich muza to dlamnie disco polo trance bo z prawdziwym trance nie ma nic wspolnego...
jeszcze te ich teledyski typowe dla disco polo z 10 lat temu tylko ze tam jezdzili innymi furami...
zal mi ludzi ktorzy sluchaja calego ich shitu ale tak to juz jest...jezeli ktos nie ma muzyki w sercu...to kalwi i remi sa dla nich w sam raz...
szkoda ze nie wwszyscy maj sluch i potrafia docenic dobra muzyke...
sonic division np mlodzi chlopcy z polski...markusowi ostatnio przypadli do gustu ;)
fakt ze na razie nie robia takiej wiesniackiej kariery jak k&r ale osobiscie wolabym zeby mnie docenil schulz niz nacpana polska gowniazeria...
to tyle hehe
pozdrawiam wszystkich ktorzy wiedza co to trance i maja muzyke w sercu...
Kakapo

Postprzez jurek_83 » 2007-03-19, 10:29

mnie rozwalil ostatnio znajomy, ktory mowil, ze slucha techno a jedynych artystow jakich znal to Kalwi&Remi i C-Bool :lol: zal mnie scisnal straszny... taka jest wlasnie swiadomosc wiekszosci polakow :-o
jurek_83

Postprzez dydek » 2007-03-19, 19:46

Ale dziwic sie takim opinia ??
jurek_83 napisał(a):ze slucha techno a jedynych artystow jakich znal to Kalwi&Remi

Za taka swiadomosc mozemy pogratulowac miedzy innymi radiu ESKA. Wystarczy troche posluchac i dochodzi sie do wniosku, ze w nim Kalwi & Remi sa ostro lansowani na meeeega gwiazdy wrecz swiatowego formatu.. :-/
dydek
Administrator
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje ogolne