A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety
Nie wiem czy ktos z was probowal sobie przetlumaczyc te teksty, ktore tam sa. Ja na potrzeby pewnego wortalu z wlasnej inicjatywy zaczelam tlumaczyc ten przewodnik. Jednak juz po przetlumaczeniu tekstu o muzyce trance zrezygnowalam zupelnie. Zero konkretow, tylko samo lanie wody, momentami mam wrazenie ze ukladal ten przewodnik ktos kto sie w ogole na tym nie zna.
A teraz moje tlumaczenie. Wiekszosc jest wyciagniete z kontekstu zdania, ale wierzcie mi staralam sie wiernie oddac to co tam sie znajduje. Jak dla mnie to w ogole nie ma najmniejszego sensu:
"TRANCE
Trance jest najbardziej emocjonujacym gatunkiem. Moze sprawic ze bedziesz plakac, bedziesz krzyczec, wzbudzi okrzyk radosci, i bedziesz absolutnie bez uzycia substancji odurzajacych w ekstazie [ta koncowka nie za bardzo mi wyszla] To interesujace, kiedy w jednym czasie jest bardzo duzo powtarzajacych sie i hipnotycznych [dzwiekow domyslam sie chodziaz nie bylo to napisane] (stad nazwa trance) i latwe do zatracenia sie podczas gdy sa ujawniane powyzej emocje. (...)
O ile nie sprobuje sie czcic pretensjonalnego snoba nie uczestniczac w tym ..."
Hm srodkowe i koniec tlumaczenia dla mnie jest juz totalnie bez sensu i nic nie wnosi czym jest gatunek trance. Co wy o tym myslicie?
Przez caly okres kiedy slucham Trance przewinalem sie chyba przez wszystkie style takie jak:
Acid Trance
Anthem Trance
Classic Trance
Coldwave
Dark Trance
Deep Trance
Goa Trance
Dream Trance
Hardstyle
Hard Trance
Progressive Trance
Psychedelic Trance
Tech Trance
Tribal Trance
Uplifting Trance
Iv napisał(a):Zero konkretow, tylko samo lanie wody, momentami mam wrazenie ze ukladal ten przewodnik ktos kto sie w ogole na tym nie zna.
I na podstawie tlumaczenia Iv, swieta to jest racja, zero okreslenia co do dokladnego gatunQ, za to jakies dziwne kacapaly bez sensu i nie zabardzo na temat....
Jezeli o mnie chodzi to kocham UpLifting Trance :-D
A tak poza tym to zdarza sie, ale rzadko, sluchac progressive i hard Trance, jak mi sie wydaje...
Ale UPLIFT po prostu kocham :-P :-)
Vocal trance dobry na wszystko, jak mam humor to uplifting i tech trance. Progressive rowniez uwielbiam. Puszczony cicho mnie zamula (np przed snem) a przy glosnym odzywam Procz tego preferuje roznego rodzaju house i pojedyncze kawalki z innych gatunkow muzycznych.