Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Jaki gatunek najlepszy

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Jaką odmianę trance'u lubicie najbardziej ?

czysty Trance
6
11%
euro Trance
3
6%
goa Trance
1
2%
hard Trance
2
4%
psychedelic Trance
2
4%
uplifting Trance
14
26%
vocal Trance
26
48%

Liczba głosów : 54

Jaki gatunek najlepszy

Postprzez kwazi15 » 2007-10-06, 20:45

Wasza ulubiona odmiana trance'u to ?? Wypowiedzcie sie w tej sprawie.
kwazi15

Postprzez Jichynn » 2007-10-06, 23:16

nie ma czegos takiego jak czysty trance

A tak poza tematem Kwazi15 fajna panterka w avatarze, ja bym tak chcial Romana Giertycha kiwajacego sie ze sluchawkami na glowie.
Ostatnio edytowano 2007-10-06, 23:20 przez Jichynn, łącznie edytowano 1 raz
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Patryczek » 2007-10-06, 23:28

Jak cos, to nie gatunek, ale styl. Nie mam najlepszego, bo nie szufladkuje sie tylko w trensidlach i slucham takze innych stylow muzyki elektronicznej. Dziekuje :)
Patryczek

Postprzez VerTax » 2007-10-07, 01:22

Hoh, to zalezy od dnia. :) Czasem euro, czasem goa, czasem psy. Votowanie na jeden styl jest krzywdzace bo ja slucham roznych odmian trance. :)
VerTax

Postprzez Marfoczk » 2007-10-07, 13:05

Tak jak Vertax ... ;)

Nie rozgranicze tego, nie moge. :P

Ps. Jest jeszcze wiecej tych odmian :D
Marfoczk

Postprzez akka » 2007-10-22, 17:45

Brakuje progressive'u ale i tak stawiam na uplifting. Co do vocal trance'u to moim zdaniem zasadnosc jego istnienia w tym momencie, jest raczej podwazalna.
akka
-#Nowy
-#Nowy

Postprzez VerTax » 2007-10-22, 20:12

akka napisał(a):Co do vocal trance'u to moim zdaniem zasadnosc jego istnienia w tym momencie, jest raczej podwazalna.

Raczej marginalna. :) Bo jak byl, tak jest. To tak jak z muzyka klasyczna, niewielu dzis tworzy, ale dalej istnieje. :)
VerTax

Postprzez Io » 2007-10-22, 21:37

Jichynn napisał(a):nie ma czegos takiego jak czysty trance

a slyszales okreslenie ''pure trance'' ? :P

Jak dla mnie nie da sie wyzyc na 1 gatunku, nie ograniczam sie tylko do trance. Generalnie wychodze z zalozenia, ze jak ktos kocha muzyke to potrafi zachwycic sie nawet jednym, pojedynczym dzwiekiem..

Jesli chodzi o trance to przedewszystkim: vocal, uplifting, progressive (preferuje Angielskich i Amerykanskich producentow) , house: progressive, electro; czasem goa, czy psy, nie scierpie tylko minimali i shranz`u.. Nie bede sie tylko wypowiadal co slucham poza muzyka elektroniczna bo za duzo byloby pisania :P (i tak sie rozgadalem ;) )
Io
-#Nowy
-#Nowy

Postprzez Iv » 2007-10-22, 21:41

Uplifting trance przede wszystkim, potem vocal trance no i hard. Mniej wiecej tak to wyglada.
Iv

Postprzez Joy » 2007-10-22, 22:25

Zalezy... w kazdym stylu znajdzie sie jakas perelka. Czysty Trance to raczej Euro Trance chociaz jest to pojecie bardziej ogolne, pod ktore podchodza inne gatunki, np Progressive, Uplifting czy Vocal Trance oraz rowniez mniej popularne u nas style takie jak Symphonic Trance i dream Trance. W Symphonic wystepuja elementy symfoniczne i choralne z lagodnym bitem... Dream z bardzo lagodna melodia grana czesto na pianinie i rownie spokojnym bitem (Robert Miles). Hard Trance to m.in. Goa i Psychedelic. Wystepuje jeszcze stosunkowo malo popularny, undergroundowy Minimal Trance, ktorego cecha charakterystyczna jest mala liczba sampli, szybki bit, praktycznie zero padow, lini melodycznych. Style te bardzo czesto wzajemnie sie przenikaja, czesto rowniez zahaczaja o inne gatunki takie jak house czy electro. Wiec jak tu wskazac jeden ulubiony styl? ;)
Ostatnio edytowano 2007-10-22, 22:37 przez Joy, łącznie edytowano 1 raz
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Timmy Nether » 2007-10-24, 16:32

Zalezy od czasu....nieraz slucham ciagle upliftow z vocalami...nieraz tylko mocnych Tech-Trance'wych petard jeszcze kiedy indziej tylko progresywnych klimatow lub minimalu....Ogolnie jakbym mial wymienic to troche by tego bylo m.in. Uplifting, Progressive, Tech-Trance, Dream, Minimal...
Timmy Nether
-#Nowy
-#Nowy

Postprzez Oxygen » 2007-10-25, 18:21

ja slucham poprostu muzyki elektronicznej ... wszystko co z nia zwiazane... kazdy rodzaj czy tez gatunek trancu... kocham muzyke:D
Oxygen

Postprzez Asteski » 2007-10-25, 19:31

Ja zaleznie od nastroju... czasem melodyjnie z pieknym wokalem czasem z hardziorem ... ; )
Asteski
-#vip
-#vip

Postprzez Dawid » 2007-10-25, 20:33

Nie Dodales Progressive Trance'u n Na Czym Bardziej Mi Zalezalo. Jak Narazie Z Opcji Dostepnych W Ankiecie To wybieram Uplifting, Bo Oprocz Progressive'u Wywiera Na Mnie Najwieksze Wrazenie, Chociaz Bywaja Dni, Kiedy Mam Popsuty Totalnie Humor, To Wtedy Odnajduje Sie W Tech-Trance ;) Jak Wielu Moich Przedmowcow Pisalo, Ĺťe Jesli Ktos Naprawde Kocha Muzyke, To Nie Ogranicza Sie Jedynie Do JEDNEGO i Tego Samego Stylu Muzyki ;] Ktos Chyba Poruszyl Watek Vocal Trance, Hmmm, Byl, Jest I Bedzie ... Chyba Zaczynam Przynudzac ;) Takze Pozdrawiam ;)

P.S. kwazi15, Popraw Ankiete, I Nazwe Tematu (Napisz Styl, A Nie Gatunek) ;)

P.P.S Jichynn, Tez Mi Sie Podoba Avatar Kwaziego :D
Dawid
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez kanil89 » 2008-02-06, 21:53

szczerze mowiac to nie odrozniam tych stylow, nie da sie podzielis i zaszufladkowac utworow ktore skladaja sie z roznych bitow... pewnie pisze z bez sensu podam wam kawalki i to wyjasni wszystko ;)
`Abel Ramos - Electro fun (E-Craig remix long wersion )
`Abel Ramos - Te quiero puta (original mix)
`Cirez D - Teaser (Deadmau5 Remix)
`DJ Seb B - Mass Noise (Matys meet's Chochlow Remix)
`Frank van Polanen - Denmark (John Marks remix)
`Joint Operations Centre vs. Timmy Tommy - Flat OuT
`Maarten de jong vs melvin warning - Era (original mix)
`Substate- Horizon (Mac Zimms Remix)
`Sander Van Doorn - Riff (Orginal Mix)
`Ron Van Den Beuken - Alcatrazz (Ron Vd Beuken Mix)
`Randy Katana - Another wave
`Marcel Woods - Lemon Tree
`Marcel Woods - Cherry Blossom
`Marcel Woods - Time's running out
`Dj Tiesto - Traffic (Sebastian Ingrosso Remix)
`Armin van Buuren - Rush Hour
troche tego jest... ale to kropla w morzu ;) hehe kocham tro muzyke i nie jestem w stanie wybrac 10 utworow ktore najbardziej lubie ale chyba skoczne ;) Progressive Trance ;)pozdro
kanil89

Następna strona

Powrót do Dyskusje ogolne