Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Jaka muzyka poza Trance i House ?

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Jaka muzyka poza Trance i House ?

Postprzez MAGDA » 2008-06-24, 18:45

Jak w temacie.
Ciekawa jestem jakiej muzyki sluchacie poza trance'm czy house'm :) ? [ o ile nie jestescie skupieni tylko na tych gatunkach ]

Piszcie jakie lubicie i polecacie zespoly, czy wykonawcow oraz gatunki. ? :)

Polskie, czy zagraniczne- to bez znaczenia :) po prostu wsio co lubicie, co nie jest zwiazane Trance'm :)

(Mam nadzieje, ze nie powielilam zadnego tematu..;) )
[center]
Zapraszam do dyskusji ;-)
[/center]

.[glow=violet][/glow][shadow=violet][/shadow]
Ostatnio edytowano 2008-07-06, 12:47 przez MAGDA, łącznie edytowano 4 razy
MAGDA

Postprzez Wojtazz » 2008-06-24, 18:59

Techno.Oczywiscie Jacek Sienkiewicz
Wojtazz

Postprzez Jichynn » 2008-06-24, 19:23

To moze czego ja nie slucham:
- nie slucam "s-hitow" z vivy i eski
- nie slucham soulu (wiem, ze ta muzyka ma dusze ale te jeki i steki nie dla mnie.... poza tym mnie nudza)
- polskiego popu i roka typu feel, doda, leszcze, munki i inne staszczyki - tego co teraz sie wypuszcza(poza pewnymi wyjatkami, np. lubie sobie posluchac starsze kawalki sprzed 10-20 lat)
- discopolo tez nie slucham choc czasem cos fajnego puszcza
- Hip hopu tez niezbyt przepadam,

- Halsy srednio..... ilez tego junku trzeba przerzucic zeby na cos ciekawego trafic

Za to lubie:
Konkretne zespoly i wykonawcow z roznych gatunkow: Juno Reactor, Dave Angel, Kombi, OMD, Aphex Twin, Autechre, zagraniczny i polski pop lat 80-90' (nawet Krystyna Pronko czy Zdzislawa Sosnicka nie pogardze), Enya, JMJ, Marlin Manson tez lubie. Lubie tez rozne podgatunki techno (jednak nie jestem w stanie podac konkretnych bo sie niezbyt na tym znam), rozne elektroniczne brzmienia, np. electro boogie.

Nienawidze:
- Jozina z bazin (!!!)
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez dragodegovia » 2008-06-24, 19:23

Po pierwsze primo :luka:

Ĺťaden sluchacz Trance nie powinien czuc obrzydzenia przed muzyka klasyczna...
Nie wyobrazam sobie tego... breakdowny w 60% kawalkow opieraja sie glownie na niej...

Czasem zagladam do Betowena albo Bacha... bardzo uspokaja ta muzyka...

Po drugie primo :luka:

HOUSE HOUSE HOUSE!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Po tym co AXWELL (oj dzieki ci wielki :padam: :padam: :padam: :padam: )
zrobil na Sensation w Pradze HOUSE na stale juz zagosci w moim winampie i foobarze...

Z takich audycji bardziej Esencial Selection Pete Tonga :roll: Essential mix :roll: itp...

Teraz niektore Housowe kawalki sa bardziej klimatyczne niz trancowe... przyklad?
Pryda - Pjano
Moony - I Dont Know (Jerome D'isma Ae Remix)
i prawdziwa bomba na ibizie :o :o :o ->

..... ..... JOHN DAHLBACK - PYRAMID (DIRTY SOUTH REMIX) .....

PETE TONG :padam: :padam: :padam: :padam:
dzieki niemu naprawde otworzylem sie na inne gatunki np House, D'N'B, i cos z pogranicza hip-hopu i electro :smiech:

-kawalek Deadmau5a i Flypside - Hi Friend... na prawde nie wiem co to xD

po trzecie primo :luka:

narazie poznaje ale mysle ze sie zaciekawie bardziej

D'N'B

kawalek: Danny Byrd ft Brookes Brothers - Gold Rush wymiata...

I teraz doszlismy do wnioskow...

UWAGA!! wnioski moga byc BARDZO zaskakujace...

Wniosek...

Najlepiej sluchac tego co sie lubi nie patrzec na gatunek...

ASOT schodzi na psy ... nakreca machine komercial- trance :-/

te lipne wokale... bleee

Ja wierny sluchacz od zawsze TRANCE zaczalem odchodzic od tego gatunku powod? brak ambitnej muzy...

ALY & Fila :| co to? kto to wogole jest? i to jest czolowka TRANCU? WSTYD!!!

Gdzie sie podzialy kawalki w stylu dawnego Sandera van Doorna, Marcela Woodsa? Paula Van Dyka?

Jak to mowia nasi rodzice: :lol: :lol: :lol:

"""Trance is dead. Ferry Corsten killed it"""

BTW...

aumt.pl/forum/index.php?showtopic=10365

Napisanie tego posta zajelo mi 15 minut...prosze o troszeczke szacunku... :lol: :->
dragodegovia

Postprzez VerTax » 2008-06-24, 20:39

dragodegovia napisał(a):Ĺťaden sluchacz Trance nie powinien czuc obrzydzenia przed muzyka klasyczna...

Zgadzam sie w 100%

Ale poza trance (roznej masci, od ambient, po psycho i hard) i muzyka klasyczna, Rammsteinem niczego wiecej nie slucham.
VerTax

Postprzez Moniis » 2008-06-24, 20:57

Ja uznaje tylko muzyke trance i czasami house... :-D Nie slucham radia i staram sie omijac szerkoim lukiem polska muzyke rozrywkowa... :-D Niestety czasami na imprezach jestem zmuszona sluchac tego, czego nie trawie... jakies eskowe hity... No coz, nie ma w okolicy zadnego clubu z "moja" muzyka... a gdzies wychodzic trzeba :taaanyyy:

Kiedys jeszcze lubilam posluchac tzw. smetow (wiadomo... gdy czlowiek ma gorszy humor) :-P np. Shane West - You :milosc:

Szczegolnie lubilam Myslovitz za teksty i ogolny wyraz... ;-)

Ale teraz nie mam juz niczego takiego... i jestem zadowolona :sebusiowy_foch:

Only trance ;-) ;-)
Moniis

Postprzez Sliwers » 2008-06-24, 21:04

Ja pomimo uwielbienia do trance i progressive`u, slucham takze polskiego hip hopu, ktory ma jedynie jakas sensowna tresc, a nie jakies scierwo typu "uderz w puchara", lub jakies komercyjne dissy tedego... slucham tez niektorych kawalkow ze starych lat jak jeszcze nie bylo mnie na swiecie [Bee Gees, Queen, Modern Talking] Moze to jest smieszne ale kazdy ma swoj gust:) Sa ludzie przeciez ktorzy sluchaja disco polo i sie tego nie wstydza i jak jada swoim samochodem przez miasto, maja uchylona szybe przez ktora slychac te jakze pelne tresci o milosci teksty piosenek granych na keyboardach Casio za 250 zl :)
Sliwers

Postprzez MAGDA » 2008-06-24, 21:09

Sliwers napisał(a):Ja pomimo uwielbienia do trance i progressive`u, slucham takze polskiego hip hopu,

ja tez :)

Ogolem co lubie hmm..

DRUM AND BASS !!
RAP !!

Wiecie co.. kocham zespol U2 :<3: tak tak pisalam to dzis z milion razy ale tu tez trzeba :mrgreen:
Linkin Park !
lubie tez roznego rodzaju spokojne nuty.. :)

no i to tyle chyba by bylo. ogolem nie jestem nastawiona na to, ze slucham tylko trance i house :nie: . to moje ulubione gatunki, ale wybrane kawalki z innych tez moga Czasem byc ;)
Jakies radiowki tez nieraz sie spodobaja, ale nie eskowe hity niby klubowe, bo to zenua ;]

zadne disco polo :-/ :-/ ! to najwiekszy bzdet :|
Ostatnio edytowano 2008-07-06, 13:23 przez MAGDA, łącznie edytowano 3 razy
MAGDA

Postprzez dragodegovia » 2008-06-24, 21:41

No to teraz przyklady:

TRANCE MUSIC: no to wiadomo nie bede sie rozpisywal

HOUSE MUSIC:
Joe T Vannelli Feat Csilla - Play With Vannelli (Joe T Vannelli Mix) najlepszy kawalek jaki ostatnio slyszalem... cudo trudno go dostac ale ja mam :luka:

a pozatym kawalki od takich gosci jak:
Mark Knight
John Dahlback
Dave Spoon & Paul Harris feat Sam Obernik
Kaskade
Josh Wink
Seamus Haji

BREAKBEAT:
FATBOY SLIM wszystko praktycznie
THE PRODIGY no tu okarzmy szacunek... poezja
dragodegovia

Postprzez g.is.sander » 2008-06-24, 21:54

Jean Michelle Jarre

Adam F

Depeche Mode

Prodigy

Ogolnie rzecz biorac wszelkiego rodzaju muzyka elektroniczna poczawszy od ambientu i chilloutu az po drum'n'bass i darkstyle.
Ostatnio edytowano 2008-06-24, 21:55 przez g.is.sander, łącznie edytowano 1 raz
g.is.sander
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Armind » 2008-06-25, 11:34

Oczywiscie lubie klasyczna muzyke m.in. Ennio Morricone, Beethoven, Mozart. Lubie takze punk rock'a czasem posluchac m.in. Linkin Park czy Green Day. No i czasem podejdzie mi jakis rap amerykanski Eminem, The Game czy kiedys 50 Cent czy Hush. Czasem cos rowniez spodoba mi sie z tego co slucha moj ojciec jakis starszy rock taki jak Pink Floyd czy Led Zeppelin. No i oczywiscie zespoly typu U2, Depeche Mode takze bardzo lubie. A no i jeszcze oczywiscie Hans Zimmer czy Klaus Badelt. Takie polacznie muzyki klasycznej z roznego rodzaju gitarami czy perkusjami rowniez bardzo dobrze wychodzi. Nawet niektore kawalki zespolu Metallica czy Nirvana sa naprawde ciekawe i godne uwagi. Czasem nawet Frank Sinatra, tez mam jego muzyke na komputerze i tez czasem poslucham. Bardzo lubie tez Coldplay czy Placebo. Ogolnie jestem otwarty na wszelkie gatunki muzyczne ktore cos soba prezentuja.
Ostatnio edytowano 2008-06-25, 11:38 przez Armind, łącznie edytowano 1 raz
Armind

Postprzez lqs89 » 2008-06-25, 12:07

Trance

A poza tym czasami troche R&B, Rapu.
Z innych gatunkow musze wyroznic takich artystow jak: Linkin Park, Coldplay...
Czasami nachodzi mnie tez na klasyke w stylu Mozarta ipt.
No bo przeciez nie mozna sluchac 24 na dobe (wystarczy 24 h 50 min :lol: )
Ale wiem jedno nigdy nie bede fanem di-polo, bo dla mnie jest to kaleczenie muzyki i tyle :-x
Ostatnio edytowano 2008-06-25, 12:09 przez lqs89, łącznie edytowano 1 raz
lqs89

Postprzez Franzi » 2008-06-25, 12:38

Ogolnie to wychowalam sie z jednej strony na radiu planeta, gdzie pare lat temu zapuszczali nie zla techniawe i dance (teraz to juz zal wlaczac te radio :-/ ) i vivie a z drugiej strony na muzyce powaznej.

Dzis po za Trance slucham roznego rodzaju House. Do potanczenia electro a do nauki jakis inny (nie znam sie na tych nazwach :-) ) Czasem mam ochote na HH, ale malo jest fajnych piosenek w tym gatunku, a bynajmniej ja malo ich posiadam. Ostatnio czasem slucham GrubSona, czyli cos w stylu regge, hh. Z takich znanych wykonawcow to zdarza mi sie posluchac: Madonna, Nelly Furtado :-P Justin, Enya, kiedys BEP, Eminem, Green Day i inne komerchy. Lubie tez muzyke z lat 80. Teraz duzo slucham muzyki powaznej, mam pelno plyt w domu, nie ktore utwory sa przepiekne.

Discopolo nie trawie. :-x Juz nawet nie odzywam sie w sprawie tej muzyki, wiekszosc spoleczenstwa jest przekonana ze przy takiej muzyce kazdy sie dobrze bawi na imprezie..
Nie kumam jak mozna tego sluchac. Rock jakis taki stary przezyje, Metal juz nie. Punku tez nie trawie. Polowa mojej rodziny slucha szlagrow, nie wiem jaki to jest typ muzyki, ale tego tez nie moge sluchac :shock: Polskiej tandety tez nie znosze. To chyba byloby wszystko.
Franzi

Postprzez Joy » 2008-06-25, 13:14

Oczywiscie trance jest moim dominujacym stylem, w szczegolnosci uplifting i progressive. Nie zgodze sie tutaj ze stwierdzeniami typu: trance umiera, brak ambitnego trance'u. Oczywiscie gatunek ewoluuje, porownujac to co tworcy prezentowali nam 2 lata temu i obecnie mozna dojsc do wniosku ze w muzyce zaszlo bardzo wiele zmian. Podobnie ASOT, moim zdaniem daleko mu do komercji... a to ze jedna audycja wychodzi lepiej, druga gorzej. Tak bylo zawsze, oczywiscie pozostaje sentyment i niezapomniany klimat "starych" ASOTow, chociazby z serii 180 - 200. Lubie niektore kawalki house i electro house, ale nie za dobrze znam sie na tym stylu.
Muzyke trance zaczalem poznawac dzieki produkcjom Paula Van Dyka - For an Angel, Forbidden Fruit, rownoczesnie zahaczajac o undergroundowe odmiady Psychedelic i Goa Trance. Do dzisiaj z tego stylu lubie czasem powrocic do Astral Projection. Kompilacja Vorsprung Dyk Technik PvD otwarla mi oczy na muzyke trance, a poczawszy od audycji ASOT 186, w zasadzie zakochalem sie w tym stylu, i trwa to do dzisiaj :-D

Co poza trance i house... hmm :)
Moja historia muzyki zaczyna sie, kiedy mialem nie wiecej jak 8 - 10 lat... sluchalem fasolek :D
Zawsze fascynowaly mnie starsze produkcje Michaela Jacsona, to byl kawal dobrej muzyki, do ktorej wracam po dzien dzisiejszy. Szczegolnie albumy "Bad", "Dangerous", "History"
Swoja fascynacje muzyka elektroniczna upatruje w dwoch nurtach... muzyka dance oraz tworczosc Jean Michel Jarra. Kiedy mialem ok 12 lat, chodzilem na dworzec glowny po kasety ze skladankami "Hit News" vol. xx, kawal dobrej muzyki dance, jak na tamte czasy :-) Pozniej byly to skladanki z serii "Techno", w ktorych czesto przewijal sie motyw Trance, o czym jeszcze nie wiedzialem. Muzyka Jean Michel Jarre'a zainteresowalem sie nie wiele pozniej, a jego przepiekne Oxygen, czy Magnetic Fields po prostu przenosily mnie na inny swiat.
Okazyjnie lubie produkcje Rammsteina czy Metallica w nowym wydaniu. Nie pogardze The Prodigy :-P
Nie nawidze disco polo, hip hopu, czy tez tzw hitow eski, ktore tak naprawde staja sie hitami na kilka miesiecy, a potem wszyscy o nich zapominaja. Bo ile razy mozna sluchac czegos, co leci po 100 razy dziennie na kilku stacjach.
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Dawid » 2008-06-25, 16:46

Tak, oczywiscie, trance jak narazie jest moim ulubionym gatunkiem. To wlasnie jemu najczesciej sie oddaje :hyhy: . Ale poza trancem i housem istnieja tez inne odmiany ciekawej muzyki. Jak bylem maly, sluchalem roznej masci disco-polowych kawalkow, lecz teraz juz jakos czuje do tego obrzydzenie (jedynie "jestes szalona" Boysow jakos do mnie przemawia :wstyd:). Niedawno zainteresowalem sie tworczoscia Michaela Jacksona (Album "Thriller" jest swietny ! :brawo:), oraz Produkcje Jeana Michelle Jarre'a (pomijajac "Teo & Tea" z zeszlego roku, ktore bylo prawdziwa komercyjna bomba :szok:) No i Drum'n'Bass, w ktory dopiero sie wkrecam, ale musze przyznac, ze to bardzo ciekawy nurt :-). Zostal jeszcze Chillout, ktory swietnie sie sprawdza w letnie wieczory, na 1/4 regulatora glosnosci na wzmacniaczu ;)

Pozdrawiam ;)
Dawid
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Następna strona

Powrót do Dyskusje ogolne