Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

dokad zmierza muzyka Trance?

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Postprzez Moniis » 2008-03-10, 20:59

Ja powiem tak... zal mi ludzi, ktorzy slyszac haslo "trance", nie maja najmniejszego pojecia o czym mowa... nie maja nawet wyobrazenia, o tym jak piekna jest to muzyka... Hmm a najgorsze sa juz przypadki osob, ktore trance utozsamiaja z "umcyk umcyk" albo "lup lup" ;-) I co zrobic.... Trzeba byc dumnym z tego, ze sie wie, o co w tym kaman :-D
Ostatnio edytowano 2008-03-10, 21:06 przez Moniis, łącznie edytowano 1 raz
Moniis

Postprzez Lion » 2008-03-10, 22:31

Moniis napisał(a):Trzeba byc dumnym z tego, ze sie wie, o co w tym kaman :-D

Dokladnie !! Ja np. czuje sie bardzo dumny, kiedy opowiadam komus co to za muzyka. Najczesciej jak ktos jest u mnie i slyszy Trance z glosnikow, to sie pyta : "Co to za techno?? Fajny ten kawalek!!" :-x No nic tylko palnac o sciane. Z duma mu opowiadam wtedy o trance. No ale do rzeczy...

Poczytalem troche wasze posty i przyznaje macie racje :ok: Trance kiedys a dzis to juz nie to samo. Slucham trance od dwoch lat i stwierdzam jednak, ze ten dzisiejszy trance mi sie bardziej podoba. Dlaczego?? A dlatego, ze jest wg mnie bardziej zywy. Co nie oznacza, ze pewne stare kawalki tez sa dobre, jednak zdecydowanie wole nowosci.
Co do trance jaki moze byc w przyszlosci, hmm... Sam nie wiem czy bym sie cieszyl jakby trance zaczely puszczac mediach typu eska... Pewnie macie racje stracilo by to na uroku. Ale chyba to do tego wlasnie zmierza. Mozna to zauwazyc na przykladzie naszego forum. Co raz wiecej udzielajacych sie aktywnie ludzi i ssaczy :P A co prowadzi do tego ze ktos w koncu zauwazy ze to jest popularne. A jesli chodzi o styl trancu z przyszlosci, to mysle ze poprostu bedzie jeszcze bardziej oszalamial swoja roznistoscia dzwiekow. Ale jedno sie nie zmieni. Dreszcze i mile uczucie odlotu pewnie pozostanie :roll:
Lion
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez B0BS0N » 2008-03-10, 23:13

Ostatnio skumalem jedno: trance sie zmienia na przestrzeni lat, powstaja coraz to nowsze gatunki, teraz na topie jest uplift, kiedys bedzie co innego, jednak nic nie przebije utworow z 2004- 2006 roku, mialy ten klimat, ktorego nie miala zadna inna muzyka ;) Teraz wszystko na jedno kopyto, albo szybki uplift, albo smetny wokal, albo beznadziejny progressive :P (tu bez urazy - wyrazam SWOJĄ OPINIĘ ). Coraz trudniej bedzie o innowacje, dlatego tez mi np. podoba sie muzyka, ktora jest ni to trance, ni to chill out, ni elektro (Sunlounger, Inpetto, czasem Deadmau5) - stanowi takie oderwanie od szarego trance'u, ktorego przyszlo nam sluchac. (oczywiscie trance jest dalej najlepszym gatunkiem, ale czegos mu juz brakuje)
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Marfoczk » 2008-03-10, 23:22

mateusz698 napisał(a):Trance kiedys a dzis to juz nie to samo. Slucham trance od dwoch lat i stwierdzam jednak, ze ten dzisiejszy trance mi sie bardziej podoba. Dlaczego?? A dlatego, ze jest wg mnie bardziej zywy.

Jest zywszy - To prawda, ale ... czym jest muzyka Trance? Czyms, co rozbudza nasza wyobraznie, co pozwala oderwac sie nam od szarej rzeczywistosci. Dawniej tworzony byl wedlug wlasnie takich kryterii. Dawniej nazwa gatunku "TRANCE" nie mijala sie z brzmieniem starszych trackow ... Teraz jest odwrotnie :)

Trance odbiega od swoich pierwowzorow ...
Marfoczk

Postprzez Stephansky » 2008-03-12, 01:12

Zgadzam sie z przedmowcami. Dzisiejszy Trance jest calkiem inny. Chociaz uwielbiam sie wsluchac czasem w trance lat 00-03 :roll: Wtedy zaczynalem poznawac ten ten wymiar muzyki :)
Stephansky

Postprzez Janek » 2008-03-12, 20:01

B0BS0N napisał(a):jednak nic nie przebije utworow z 2004- 2006 roku, mialy ten klimat, ktorego nie miala zadna inna muzyka ;)
co racja to racja :] malo jest teraz utworow ktore tamtym mogly by dorownac
B0BS0N napisał(a): Teraz wszystko na jedno kopyto, albo szybki uplift, albo smetny wokal, albo beznadziejny progressive :P (tu bez urazy - wyrazam SWOJĄ OPINIĘ ).

no niestety jest dokladnie jak piszesz, ale na szczescie sa jeszcze wyjatki :-)
Janek

Postprzez g.is.sander » 2008-06-05, 11:13

Moim zdaniem wszystkie zmiany sa zmianami na lepsze i to samo tyczy sie Trance'u. Za kilka lat kiedy mlodzi producenci nabiora wprawy i doswiadczenia, bedziemy mieli muzyke na jeszcze wyzszym poziomie niz teraz. Mysle sobie ze trance w koncu znowu zejdzie do podziemia i pozostana przy nim osoby ktore naprawde go kochaja. W podziemiu nie ma wielkich pieniedzy i slawy. Jest tylko oddana grupa fanow. Wedlug mnie taka kolej rzeczy wyeliminuje bardziej komercyjnych artystow, ktorzy nie majac co ze soba zrobic przezuca sie na house :-D
g.is.sander
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje ogolne