Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

dokad zmierza muzyka Trance?

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Postprzez B0BS0N » 2007-12-23, 14:40

Ecun napisał(a):moze niech administracja luknie w temat bo offtop sie tworzy powoli... pytanie jest jasne: dokad zmierza muzyka trance? a nie qrwa czy avb jest komercyjny :lol:

Ecun spojrz na swoje posty, wtedy komentuj.
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Banan » 2007-12-23, 14:41

Niech bedzie ten offtop, lepsze to niz dzial download.
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez Joy » 2007-12-23, 15:13

B0BS0N napisał(a):Ecun spojrz na swoje posty, wtedy komentuj.

Jestes krocej na forum, wiec uwazaj co piszesz... :-|

Racja, offtop pewien nam sie tu zrobil... ale za to jaki interesujacy. Ja bym proponowal jednak powrocic do tematu glownego, lub zalozyc odpowiedni temat ;)
Ostatnio edytowano 2007-12-23, 15:14 przez Joy, łącznie edytowano 1 raz
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez B0BS0N » 2007-12-23, 16:21

Panowie, Ja staralem sie pisac w temacie (i chyba tak bylo), a ze Ecun pisal off topy to tak mu odpowiedzialem. To, ze mam 70 postow mniej i jestem krocej na forum nie znaczy, ze nie moge odpowiadac riposta na co niektore wypowiedzi. :) Bez urazy. :P
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Jichynn » 2007-12-23, 20:01

joy17 napisał(a):
B0BS0N napisał(a):Ecun spojrz na swoje posty, wtedy komentuj.

Jestes krocej na forum, wiec uwazaj co piszesz... :-|

Racja, offtop pewien nam sie tu zrobil... ale za to jaki interesujacy. Ja bym proponowal jednak powrocic do tematu glownego, lub zalozyc odpowiedni temat ;)

Racja. Osobny temat o Arminie. Skoro jego ludzie przegladaja fora dyskusyjne to na pewno sie zainteresuja.
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez B0BS0N » 2007-12-23, 21:54

No dobra, sorry za to, a swoja droga to faktycznie zalozmy temat "Armin Van Buuren - Komercja czy nie..." :) Ale ja juz sie wypowiedzialem na ten temat i mysle, ze wiekszosc z was rowniez, wiec watpie, ze takowy temat bedzie mial powodzenie jak ten :)
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Banan » 2007-12-23, 23:27

dokad zmierza muzyka Trance?

Trans zmiesza w kieronko komerszji. poniewasz taki tieszto robi wrzystko rzeby zarobici kase i wogule hojnia bo ja wolem rzeby armin i spulka grali muzyke tylko podo rzeby nam slohacza byuo dobze :)

:lol:
Ostatnio edytowano 2007-12-23, 23:28 przez Banan, łącznie edytowano 1 raz
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez Banan » 2007-12-24, 12:36

Dokladnie ;)
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez Janek » 2008-01-04, 19:31

„Powstalo juz tyle utworow trance'owych ze naprawde ciezko jest stworzyc cos innowacyjnego, dlatego tez czesto inspiracji do moich kawalkow szukam w innych gatunkach. Bardzo lubie muzyke klasyczna - w brew pozorom ma ona wiele wspolnego z muzyka trance".
Nitrous Oxide dla globaltrance.pl

Nie sposob nie zgodzic sie z tymi slowami. Tlumaczy to bowiem skad pojawia sie tyle przecietnych utworow na rynku (niz np. jak zauwazacie w 2004-2006 roku), oraz to ze coraz nowsze produkcje tranc'e sa czesto laczone z innymi gatunkami (chociaz ja nie widze zeby to bylo czeste zjawisko). Jednak miejsce na innowacje (choc b. male) jeszcze jest i widac to chocby po utworach Nitrous'a.
Ostatnio edytowano 2008-01-04, 19:32 przez Janek, łącznie edytowano 1 raz
Janek

Postprzez Dawid » 2008-01-04, 22:42

Teraz Was Zabije. RMF MAXXX gralo AvB dwa Razy W Ciagu Dnia. Co Sie Tu Kurna dzieje, coraz wiecej Trancu slychac w KOMERCYJNYCH stacjach Fm w Polsce... Nie Mniej Jednak Cieszy Mnie Ten Fakt, Bo Nie Trzeba Ciagle Meczyc Mp Playera, A Wlaczyc Radio ;D
Ostatnio Furore w RMF MAXXX robi kawalek Filo & Peri - Anthem.... Prezenter zapowiada go jako najnowszy Klubowy Kawalek Grany Przez DJ'a Tiesto :lol: , albo jeszcze inne nuty... np :D AvB - This World Is Watching Me (Radio Edit) :-| , co mnie bardzo niepokoi...
albo wczoraj, Fragma - toca's miracle (Rysiu Durand Mix)... Po Prostu mnie zamurowalo... Eh, Co O tym sadzicie ? ... :-|

Zdaje mi Sie Ĺťe Polskie Stacje Fm Chca byc "fajniejsze" niz sa :-/
Dawid
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez B0BS0N » 2008-01-04, 22:55

Wszystko bedzie ok, dopoki nie beda puszczac dobrego, czystego wokal/progressive/uplifting-trance'u obok komercyjnego chlamu z polskich wiejskich dyskotek, typu Kanikuly czy jak to tam sie pisze. Z jednej strony to dobrze, ze trance wychodzi w Polsce "na swiatlo dzienne", zdobywa popularnosc, bo przez to konczy sie epoka wixy, golfiarzy i sweterkow w paski na dyskotekach. Ale z drugiej strony w trance zacznie sie chamsko wdzierac komercja, boje sie tego, ze za rok-dwa z golfa dwojki przecpanych kretynow uslysze zamiast techno - TRANCE, ktory zyska na popularnosci, ale, co idzie w parze, straci na jakosci i wartosci, jaka prezentuje od kilku ladnych lat.
Wolalbym mimo wszystko, aby trance pozostal w miare undergroundowy, a nie zebym go wszedzie slyszal - to juz nie bedzie to samo.
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez VerTax » 2008-01-04, 23:25

Wolalbym mimo wszystko, aby trance pozostal w miare undergroundowy, a nie zebym go wszedzie slyszal - to juz nie bedzie to samo.

W 100% potwierdzam, to jest urok trance. :)
VerTax

Postprzez Stephansky » 2008-01-05, 00:33

Taaa... Moze dlatego Planeta FM gra "Trance Night" a nie "trance morning" czy "Trance podwieczorek" :) Jakis czas temu uwazalem ze trance to muzyka dla wybrancow. Chyba jednak przy tym zostane.
Stephansky

Postprzez VerTax » 2008-01-05, 01:19

Trance jest muzyka do sluchania, a nie do zabawy, czy do zagluszania dzwiekow otoczenia. Z rana, czy po poludniu ludzie wlaczaja radio czy TV po to aby m. in. zagluszyc innedzwieki, ale tez pilnie nie sluchujac sie w muzyke. Trance na taka profanacje jest za cichy, to za spokojny (zazwyczaj ;)) gatunek muzyki. Trance jest muzyka ktora sie po prostu SŁUCHA (hehe, eureka, co?). Dlatego jest undergroundowy (w nocy sluchasz i ekhm... :D inne nocne roboty :D a nie np zmywasz naczynia i dlatego o takiej porze go pusczaja). W zwiazku z tym, skomercjonalizowanie trance bedzie piekielnie trudne. Moze byc tak ze wyrosnie masa komercyjnych "producentUFFF", ktorzy stworza cos tresopodobne, ale tego beda sluchac zwykli ludzie, nie my, prawdziwi fani trance- muzyki klasycznej XXI wieku. :D
VerTax

Postprzez Banan » 2008-01-05, 11:19

Zgodze sie z wami, trance ma to cos w sobie, ze nie kazdy moze tego sluchac - bynajmniej nie jest to muzyka dla glupich, bo ja trzeba zrozumiec. M.in. dlatego trance nie bedzie az tak bardzo popularny bo jest zamalo tkz. trance'owcow na swiecie - i tak zawsze bedzie dominowac muzyka pop i komercja.
Ostatnio edytowano 2008-01-05, 11:21 przez Banan, łącznie edytowano 1 raz
Banan
-#vip
-#vip

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje ogolne