Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

Dlaczego trance nie jest popularny?

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Postprzez Thomass » 2008-12-16, 21:53

Mnie najbardiziej dobija stweirdzenie niektorych pseudo klubowiczow "dobra techniawka" jeden z drugim uslyszy jakis utwor trancowy itp. i wyraza z wielkim zapalem to stwierdzenie.... rozumiem ze ludzie maja odmienne gusta ale niektorzy tak naprawde sami nie wiedza czego sluchaja, dzisiaj slucha trancu jutro electro i za kazdym razem mowi ze to najlepsza muza na swiecie.... wiekszosc ludzi w tym kraju slucha czegos, czego sluchaja wszyscy... to jest zalosne dlatego jestem niezmiernie dumny z tego ze slucham trancu.
Thomass

Postprzez Gic(E)k » 2008-12-16, 23:06

Wydaje mi sie ze trzeba poruszyc tu rowniez pewna inna sprawe. Do muzyki Trance osobiscie musialem „dorosnac”. Najpierw byl komercyjny SCOOTER(podstawowka). Nastepnie latwo wpadajace w ucho techno nuty w szkolnych dyskotekach(gimnazjum).Potem zaczal sie Bum Manieczek….Hazel, Drum( wcale sie tego nie wstydze…mimo ze teraz sie z tego smieje ;-) . Gdy w pozniejszym etapie zaczalem dokladnie rozrozniac gatunki muzyki elektronicznej uswiadomilem sobie co najbardziej mnie pobudza do zycia 8-) Na setach Dj-a Krisa sprzed kilu lat nie trzeba dlugo szukac muzyki TRANCE. Komercyjne tracki ATB lecace w Zetce pozwolily poczuc mi ta muzyke. O Buurenie dowiedzialem sie ze skladanki Trance-Techno :lol: kupionej na bazarze dziesieciolecia .Kulminacja zainteresowania ta muzyka pojawila sie z Internetem po ,ktorym zaczalem raczkowac jakies 4 lata temu. Marzeniem stalo sie pojechanie na jakikolwiek event.. Pierwszy w kolejce oczywiscie byl wymarzony (komercyjny)SunrisE. Z czasem coraz bardziej wglebialem sie w ten nurt muzyczny. Po pewnym czasie trafilem na forum ASOTA. Zarejestrowany jestem tu od roku. Tutaj wyselekcjonowalem dokladnie swoj gust muzyczny i ulubionego DJ-a.

ROK 2008…..Po raz kolejny odwiedzilem Kolobrzeg w ostatni piatek lipca. Po raz pierwszy w ostatnia sobote listopada wybralem sie do Poznania. Powod byl jeden…..ARMIN VAN BUUREN.

Celem mojej wypowiedzi jest uswiadomienie niektorym z was, ze przez komercje mozna jednak dojsc gdzies glebiej. Moze dla niektorych „In & Out Of Love” lecace w Esce bedzie impulsem aby poznac kto to jest AvB czy PvD i jaka naprawde graja muzyke. To taka druga MNIEJSZA strona medalu…. komercji
Gic(E)k
-#Nowy
-#Nowy

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje ogolne