Forum Muzyczne

A State Of Trance With Armin Van Buuren. Forum muzyczne poswiecone kultowej audycji ASOT. A na nim mnostwo informacji ze sceny klubowej, dobrej muzyki, oraz najnowsze asoty i inne sety

ASOT Top2007 Wasze wrazenia.

Rozmowy na wszelkie tematy zwiazane z muzyka.

Moderator: Moderator

Postprzez B0BS0N » 2007-12-21, 15:41

Zaczne od podsumowania samego TOP 20. Punkt
1. Ĺťal dupe sciska jak widze w tym zestawieniu Big Sky na 1 miejscu. :-x
2. Co utwory z TOP 20 of 2006 robia w tegorocznym zestawieniu ?? Wiem ze to nowe remixy, ale kur**.. ilez mozna sluchac This World Is Watching Me i Good For Me.... :-|
3. Wygraly nazwiska, nie DJ'e... Rush Hour i New York city to nie sa do druta utwory na TOP 20.
4. Wygrala komercha, a najlepsze utwory tego roku - Kalopsia, Reasons To Forgive, Home, Out Of The Sky, Till The Skyes Falls Down, Sound Of Goodbye (Simon & Shaker remix), Fly To Colours, Crawling, Another Day On The Terrace i dlugo by jeszcze wymieniac, zostaly pokrzywdzone przez nie znajacych sie na muzyce trance ludzi, dla ktorych Paul Van Dyk jest najlepszym Dj'em swiata... zal, zenada, zazenowanie. Nic dodac, nic ujac. :-(
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Gomez » 2007-12-21, 16:02

B0BS0N napisał(a):Zaczne od podsumowania samego TOP 20. Punkt
1. Ĺťal dupe sciska jak widze w tym zestawieniu Big Sky na 1 miejscu. :-x
2. Co utwory z TOP 20 of 2006 robia w tegorocznym zestawieniu ?? Wiem ze to nowe remixy, ale kur**.. ilez mozna sluchac This World Is Watching Me i Good For Me.... :-|
3. Wygraly nazwiska, nie DJ'e... Rush Hour i New York city to nie sa do druta utwory na TOP 20.
4. Wygrala komercha, a najlepsze utwory tego roku - Kalopsia, Reasons To Forgive, Home, Out Of The Sky, Till The Skyes Falls Down, Sound Of Goodbye (Simon & Shaker remix), Fly To Colours, Crawling, Another Day On The Terrace i dlugo by jeszcze wymieniac, zostaly pokrzywdzone przez nie znajacych sie na muzyce trance ludzi, dla ktorych Paul Van Dyk jest najlepszym Dj'em swiata... zal, zenada, zazenowanie. Nic dodac, nic ujac. :-(

smutna i bolesna prawda wspaniale nuty poza top 20 a komercha i nazwiska wygrywaja. wszytsko co dobre zawsze stanie sie komercyjne nie inaczej dzieje sie z ASOTEM . Ĺťenada i komercja :-( tak jak napisales nic dodac nic ujac :(
Ostatnio edytowano 2007-12-21, 16:12 przez Gomez, łącznie edytowano 1 raz
Gomez
-#vip
-#vip

Postprzez Marfoczk » 2007-12-21, 17:05

Moim zdaniem Rush Hour i New York City nie powinno sie znalezc w TOP 20...

This World is watching me
w remixie Cosmic Gate to tez nie pasuje moim zdaniem na tak wysoka lokate, aczkolwiek nuciak super ;)
Marfoczk

Postprzez Jichynn » 2007-12-21, 23:44

Druga dzisiatka Top20 bardzo mnie zaskoczyla, z utworow, ktore obstawialem nie bylo zadnego. Zupelnie inne utwory.
Pierwsza dziesiatka byla bardziej do przewidzenia. Przeczuwalem, ze wygra "Big Sky" (choc mialem nadzieje, ze tak nie bedzie), potem bedzie "Falling" a na trzecim "Home". Niestety sprawdzilo sie to czego sie obawialem... "Big Sky" :-/ , utwor ktory jest jakis taki nijaki, wokal tez taki sobie, miejscami wnerwiajacy i jedynie dzieki Agnelli & Nelson brzmi jako tako.

Rzeczywiscie jak ktos gdzies zauwazyl do trance wdziera sie komercha, choc mam nadzieje ze dobre utwory nadal beda wychodzic. Zauwazalnym zjawiskiem jest pojawianie sie komercji w wiekszej ilosci porownujac z latami poprzednimi.
Tak obwiniacie USA, ze glosowali na "Big Sky" ale pamietam jak ten utwor lecial latem i troche osob na shout boxie sie nim "jaralo".

Szkoda mi troche Schulza.... zaden z jego utworow nie wszedl do 20-tki, a w tym roku mial duzo fajnych kawalkow. Szkoda mi takze ze do 20-ki nie weszly trzy swietne utwory "Ascent" i "Amnesia", "Summer Blush". O Aly & Fila juz nie wspomne.

Spodziewalem sie takze uslyszec "Deep Inside", "Welsh Morphology" oraz "Frozen" w wersji Wippenberga. Wydawalo mi sie ze te trzy utwory na 100% znajda sie w top20.

Jeszcze jedno cztery utwory sposrod tych 20 to remixy kawalkow promowanych w latach poprzednich. Wniosek: Albo ludzie lubia jak cos im sie "odgrzewa", albo spora czesc nigdy ich jeszcze nie slyszala i byly tak dobre ze znowu wygraly. Ja bym sie sklanial do tego pierwszego.

Jedyne co mnie cieszy to wysokie miejsce utworu "Kalopsia" i nizsza lokata "Falling". No... moze jeszcze "Rush Hour" i "Light the Skies" w top 20 ale to troszke za malo.... i to "troszke" tez za malo powiedziane.

Armiowe sety zaczely tracic w polowce roku, pierwsze sety 2007 mialy jeszcze to "cos". Pod koniec roku troche lepiej ale to juz nie to co bylo. Moze Armin odbije w przyszlym roku? Moze odejdzie od promowania komercji?
Ostatnio edytowano 2007-12-21, 23:45 przez Jichynn, łącznie edytowano 1 raz
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Asteski » 2007-12-21, 23:50

Oj watpie, jak juz poszedl za ciosem, to z tego bagna komecji nie wyjdzie - a noz wiadomo, czy mu sie chce w ogole z tej komercji wylazic. Jak go ludzie skrytykuja (duza bardzo czesc) to moze ruszy glowa.

W sumie zaraz po USA w ilosci glosow jestesmy my ... no panowie i panie ... :-/
Asteski
-#vip
-#vip

Postprzez joq_kain » 2007-12-22, 06:55

powiem tylko tak...jak dla mnie to top 20 of 2007 jest kompletnym nieporozumieniem.

osobiscie tak bardzo mnie wnerwilo drugie miejsce this world is watching me ze watpie bym w najblizszych miesiacach posluchal asota. tatw i tone diary z tygodnia na tydzien coraz bardziej mi sie podobaja i to tych audycji postanowilem sluchac. mam przeczucie ze wiele osob postapi podobnie jak ja (szczegolnie jesli chodzi o tatw). kult armina najwyrazniej powoli dobiega konca...
joq_kain

Postprzez B0BS0N » 2007-12-22, 14:47

Ja bede dalej oczywiscie sluchal asota, bo niegdzie indziej nie wychodzi tyle nowych utworow co w ASOT. Ale bede tez tego sluchal z sympatii do Armina... zobaczymy jak dlugo.
Ostatnio edytowano 2007-12-22, 14:48 przez B0BS0N, łącznie edytowano 1 raz
B0BS0N
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Banan » 2007-12-22, 14:49

Szkoda ze nie ma w ogole polskiego akcentu. :(
Niestety wygrala komercja.

Tak przy okazji, Armin z tym top20 nie mial nic wspolnego. Takainformacja dla wszystkich. .
Ostatnio edytowano 2007-12-22, 14:50 przez Banan, łącznie edytowano 1 raz
Banan
-#vip
-#vip

Postprzez Lucky » 2007-12-26, 12:28

Gomez napisał(a):
Atlas napisał(a):od poczatku nie przepadalem za Big Sky :-/ zbyt jekliwy kawalek, przypomina mi jakis shit typu Cascada :lol:

wlasnie o to mi chodzilo , ze wygrywa track przypomninajacy "hity" Cascady , vocal tej panienki jest komercyjny, ale tak jak powiedziales tez jest to wina naplywu nowych sluchajacych muyzki Trance

Czepiacie sie czego tylko sie da - jak nie checie komerchy to sluchajcie sobie takiego np. Airwave'a czy innego progresive trancu... Akurat Big Sky jest swietny i wyniki glosowania tylko to potwierdzaja - ten kawalek poprostu "trafil" do ludzi ;-)

Ok, Big sky moze nie zaluguje na 1 miejce ale 1 piatka to juz jak najbardziej...
Ostatnio edytowano 2007-12-26, 12:30 przez Lucky, łącznie edytowano 1 raz
Lucky

Postprzez russo221 » 2007-12-26, 22:24

nie chce mi sie czytac cos cie tam powypisywali, ale moim zdaniem BIg sky... / (w moim tlumaczeniu zajecia przez ten numer pozycji nr 1 to by bylo...: BIG DUP* / narazie
russo221

Postprzez Atlas » 2007-12-27, 00:00

Lucky napisał(a):
Gomez napisał(a):
Atlas napisał(a):od poczatku nie przepadalem za Big Sky :-/ zbyt jekliwy kawalek, przypomina mi jakis shit typu Cascada :lol:

wlasnie o to mi chodzilo , ze wygrywa track przypomninajacy "hity" Cascady , vocal tej panienki jest komercyjny, ale tak jak powiedziales tez jest to wina naplywu nowych sluchajacych muyzki Trance

Czepiacie sie czego tylko sie da - jak nie checie komerchy to sluchajcie sobie takiego np. Airwave'a czy innego progresive trancu... Akurat Big Sky jest swietny i wyniki glosowania tylko to potwierdzaja - ten kawalek poprostu "trafil" do ludzi ;-)

Ok, Big sky moze nie zaluguje na 1 miejce ale 1 piatka to juz jak najbardziej...

Wystarczy, ze popatrzylem na Twoj staz na tym forum i domyslam sie, ze Twoja znojomosc muzyki trance nie jest az tak rozlegla jak wiekszosci osob ktore wypowiadaly sie przed Toba. Moze wlasnie stad wynika Twoje upodobanie do tego kawalka? My sluchamy tej muzy od lat i mamy bardzo duze wymagania od produkcji zawartych chociazby w tym rocznym podsumowaniu. Dla Ciebie Big Sky 'poprostu "trafil" do ludzi' i dlatego Ci sie podoba. Do tego uwazasz, ze wyniki glosowania swiadcza o jego wspanialosci. Natomiast dla mnie i wielu innych sluchaczy trance - wokal w tym kawalku jest przecietny i mimo, ze niektorym chwilowo podobal sie ten kawalek, to po uplywie wielu miesiecy i wzbogaceniu swoich doznan muzycznych nowymi znacznie ciekawszymi produkcjami, po prostu prawie kazdy wykluczylby znalezienie sie tego kawalka na pierwszym miejscu. Dla kazdego pierwsze miejsce bylo ciezkie do przewidzenia... ja osobiscie nie umialbym wybrac zwyciezcy tego roku, bo wiele produkcji traktuje na rowni jesli chodzi o ich 'miodnosc'. Jednak definitywnie uwazam, ze Big Sky nie zasluguje na tak zaszczytne miejsce w zestawieniu Armina.
Atlas

Postprzez Joy » 2007-12-27, 03:00

joq_kain napisał(a):kult armina najwyrazniej powoli dobiega konca...

Nie tak predko, nie licz na to ;)

Atlas napisał(a):Natomiast dla mnie i wielu innych sluchaczy trance - wokal w tym kawalku jest przecietny i mimo, ze niektorym chwilowo podobal sie ten kawalek, to po uplywie wielu miesiecy i wzbogaceniu swoich doznan muzycznych nowymi znacznie ciekawszymi produkcjami, po prostu prawie kazdy wykluczylby znalezienie sie tego kawalka na pierwszym miejscu. Dla kazdego pierwsze miejsce bylo ciezkie do przewidzenia... ja osobiscie nie umialbym wybrac zwyciezcy tego roku, bo wiele produkcji traktuje na rowni jesli chodzi o ich 'miodnosc'. Jednak definitywnie uwazam, ze Big Sky nie zasluguje na tak zaszczytne miejsce w zestawieniu Armina.

Oj, jeszcze dlugo bedzie sie u nas toczyla dyskusja na temat slynnego Big Sky. Czy tego chcemy czy nie, muzyka trance zaczyna obierac dwa kierunki... komercyjny, i ten bardziej ambitny, niekomercyjny. Jak dla mnie podzial ten jest bardzo plynny, przeciez Big Sky na poczatku byl tak dobrze oceniany na forum. Kiedy okazalo sie, ze jest prosty, chwytliwy i przystepny dla wiekszej liczby sluchaczy... kiedy zaczeto go grac wszedzie, nagle stal sie utworem komercyjnym. Atlas... nie kazdy ma takie rozeznanie muzyczne jak my, nie kazdy rowniez ma taki dostep do nutek. Niektorzy muzyke trance znaja tylko z tego, co gdzies tam uslysza przypadkiem, co im kolega podrzuci, razem z innymi popularnymi shitami typu Kalwi & Remi czy Dj Witek.
Joy
Administrator
Administrator

Postprzez Jichynn » 2007-12-27, 03:18

Pomimo calej tej naszej malej awantury o Big Sky faktem jest jednak to, ze w jednym ze sklepow online ten kawalek (wypuszczony do sprzedazy na poczatku grudnia) ciagle jest na pierwszym miejscu najlepiej sprzedajacych sie utworow.

Ogladajac wyniki glosowania w top20, sposrod nieco ponad 11 tys. glosow, jakies 11% stanowia osoby, ktore oddaly swoj glos na Big Sky (dokladnie 1415). Jesli chodzi o Schulza, to cztery dobre utwory (daydream, I am, fly to colors, cause you now rozproszylo glosy)

Zobaczcie, co znalazlo sie pod kreska. Oto lista 10 kolejnych utworow w glosowaniu.
24.Jose Amnesia featuring Jennifer Rene - Wouldn't Change A Thing (Original Mix)
25 Armin van Buuren - Communication Part 3 (Coldware Remix)
26 Markus Schulz versus Andy Moor - Daydream (12" Mix)
27 Sander van Doorn - Riff
28 Chris Lake featuring Emma Hewitt - Carry Me Away
29 Maor Levi - Shapes (Oliver Smith Remix)
30 The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep (John O'Callaghan Remix)
31 FKN featuring Jahala - Why? (Aly & Fila Remix)
32 Marc Marberg with Kyau & Albert - Megashira (Original Mix)
33 Super8 & Tab - Suru (Original Mix)

Calkiem niezle utwory.
Jichynn
-#SuperVIP
-#SuperVIP

Postprzez Atlas » 2007-12-27, 04:40

joy17 napisał(a):
joq_kain napisał(a):kult armina najwyrazniej powoli dobiega konca...

Nie tak predko, nie licz na to ;)

Ja nigdy nie czcilem Armina i ogolnie nie mam zadnych idoli ;] mysle, ze wiekszosc z ludzi na forum czuje duzy respekt za prace Armina, oraz szanuje jego zaangazowanie. Dla mnie same slowa, ze od dzis ktos zaczyna robic co tydzien cos bardzo trudnego i nie zamierza tego skonczyc - duzo pokazuje o ambicjach i samozaparciu. A w koncu Armin obiecal wszystkim cotygodniowy wspanialy radioshow, jakim jest wlasnie A State of Trance! Dlatego uwazam podobnie jak Joy, ze sluchaczy ASOT dlugo nie bedzie brakowac... ;)

joy17 napisał(a):
Atlas napisał(a):Natomiast dla mnie i wielu innych sluchaczy trance - wokal w tym kawalku jest przecietny i mimo, ze niektorym chwilowo podobal sie ten kawalek, to po uplywie wielu miesiecy i wzbogaceniu swoich doznan muzycznych nowymi znacznie ciekawszymi produkcjami, po prostu prawie kazdy wykluczylby znalezienie sie tego kawalka na pierwszym miejscu. Dla kazdego pierwsze miejsce bylo ciezkie do przewidzenia... ja osobiscie nie umialbym wybrac zwyciezcy tego roku, bo wiele produkcji traktuje na rowni jesli chodzi o ich 'miodnosc'. Jednak definitywnie uwazam, ze Big Sky nie zasluguje na tak zaszczytne miejsce w zestawieniu Armina.

Oj, jeszcze dlugo bedzie sie u nas toczyla dyskusja na temat slynnego Big Sky. Czy tego chcemy czy nie, muzyka trance zaczyna obierac dwa kierunki... komercyjny, i ten bardziej ambitny, niekomercyjny. Jak dla mnie podzial ten jest bardzo plynny, przeciez Big Sky na poczatku byl tak dobrze oceniany na forum. Kiedy okazalo sie, ze jest prosty, chwytliwy i przystepny dla wiekszej liczby sluchaczy... kiedy zaczeto go grac wszedzie, nagle stal sie utworem komercyjnym. Atlas... nie kazdy ma takie rozeznanie muzyczne jak my, nie kazdy rowniez ma taki dostep do nutek. Niektorzy muzyke trance znaja tylko z tego, co gdzies tam uslysza przypadkiem, co im kolega podrzuci, razem z innymi popularnymi shitami typu Kalwi & Remi czy Dj Witek.

Ja zupelnie inaczej odbieram problem Big Sky. ;] Mi on nie podobal sie od poczatku, bo obrzydzal mnie piskliwy glos, ktory niestety wzbudzal we mnie uczucia podobne jak przy uslyszeniu jakiegokolwiek z "hitow" Cascady :) Nie przeszkadza mi rowniez to, ze powieksza sie grono sluchaczy trance, bo sam propaguje ta muze i az mi milo jak wysiadajac na osiedlu z auta, nagle zatrzymuje sie ziomek i z jego auta dobiega np. Body of Conflict (sytuacja z zycia wzieta) :D

A co do rozprzestrzeniania sie dobrych kawalkow w lapki zwyklych wyjadaczy chleba to nie mam nic przeciw temu :) sam mam poznajdywane z sieci swietne kawalki udostepnione przez serwis Dj Witka, ktorego osobiscie kojaze z Cy-Boolskim i Kalwi & Remi :P ale czasem naprawde udostepnia dobra muze wsrod zawalu chlamu. Niestety chyba jedynie w jakosci 128kbps... A dodam, ze Ci ktorzy sciagna nawet prawdziwy dobry trance z Dj Witka to mowia na to "techno" ;] wiec nie ma co sie obawiac o kaleczenie subkultury :)

Wydaje mi sie, ze kazdy powinien sluchac czasem troche innych klimatow, zeby sie upewnic czy przypadkiem nie slucha tego co mu w radiu puszcza (nawet jesli chodzi o takie stacje jak di.fm, ah.fm) czy naprawde tego co jest najblizsze jego sercu. Ja dostrzeglem, ze na codzien pasuje mi vocal trance, wieczorami progressive, a na balety vocal electro house :D
Atlas

Postprzez vanloocek » 2007-12-28, 11:38

Wystarczy, ze popatrzylem na Twoj staz na tym forum i domyslam sie, ze Twoja znojomosc muzyki trance nie jest az tak rozlegla jak wiekszosci osob ktore wypowiadaly sie przed Toba. Moze wlasnie stad wynika Twoje upodobanie do tego kawalka? My sluchamy tej muzy od lat i mamy bardzo duze wymagania od produkcji zawartych chociazby w tym rocznym podsumowaniu.

hmm - moj staz na forum tez nie jest powalajacy, ale zgadzam sie ze "Big Sky" nie zasluzylo na pierwsze miejsce (ot, utwor taki sobie)

Jichynn napisał(a):Zobaczcie, co znalazlo sie pod kreska. Oto lista 10 kolejnych utworow w glosowaniu.
24.Jose Amnesia featuring Jennifer Rene - Wouldn't Change A Thing (Original Mix)
25 Armin van Buuren - Communication Part 3 (Coldware Remix)
26 Markus Schulz versus Andy Moor - Daydream (12" Mix)
27 Sander van Doorn - Riff
28 Chris Lake featuring Emma Hewitt - Carry Me Away
29 Maor Levi - Shapes (Oliver Smith Remix)
30 The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep (John O'Callaghan Remix)
31 FKN featuring Jahala - Why? (Aly & Fila Remix)
32 Marc Marberg with Kyau & Albert - Megashira (Original Mix)
33 Super8 & Tab - Suru (Original Mix)

dla mnie pierwsza trojka miesci sie w przedziale miejsc od 29 - 32 : Maor Levi - Shapes (Oliver Smith Remix), Marc Marberg with Kyau & Albert - Megashira (Original Mix) i FKN featuring Jahala - Why? (Aly & Fila Remix)
piszecie tez ze Armin nie mial wplywu na glosowanie - to fakt, ale przeciez to zestawienie jest firmowane jego nazwiskiem, powinien miec tez na to jakis wplyw; ale jeszcze duzo wody w Wisle uplynie, zanim w tego typu rankingach beda glosowac tylko i wylacznie ludzie w temacie - przypuszczam ze wiele glosow bylo oddane ot tak - to slyszalem-klik, to tez-to zaglosuje, ale nie postaral sie odsluchac innych propozycji
pozycje pierwszej 20 oceniam na 5/10
vanloocek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje ogolne