Moderator: Moderator
B0BS0N napisał(a):Zaczne od podsumowania samego TOP 20. Punkt
1. Ĺťal dupe sciska jak widze w tym zestawieniu Big Sky na 1 miejscu.
2. Co utwory z TOP 20 of 2006 robia w tegorocznym zestawieniu Wiem ze to nowe remixy, ale kur**.. ilez mozna sluchac This World Is Watching Me i Good For Me.... :-|
3. Wygraly nazwiska, nie DJ'e... Rush Hour i New York city to nie sa do druta utwory na TOP 20.
4. Wygrala komercha, a najlepsze utwory tego roku - Kalopsia, Reasons To Forgive, Home, Out Of The Sky, Till The Skyes Falls Down, Sound Of Goodbye (Simon & Shaker remix), Fly To Colours, Crawling, Another Day On The Terrace i dlugo by jeszcze wymieniac, zostaly pokrzywdzone przez nie znajacych sie na muzyce trance ludzi, dla ktorych Paul Van Dyk jest najlepszym Dj'em swiata... zal, zenada, zazenowanie. Nic dodac, nic ujac. :-(
Gomez napisał(a):Atlas napisał(a):od poczatku nie przepadalem za Big Sky zbyt jekliwy kawalek, przypomina mi jakis shit typu Cascada
wlasnie o to mi chodzilo , ze wygrywa track przypomninajacy "hity" Cascady , vocal tej panienki jest komercyjny, ale tak jak powiedziales tez jest to wina naplywu nowych sluchajacych muyzki Trance
Lucky napisał(a):Gomez napisał(a):Atlas napisał(a):od poczatku nie przepadalem za Big Sky zbyt jekliwy kawalek, przypomina mi jakis shit typu Cascada
wlasnie o to mi chodzilo , ze wygrywa track przypomninajacy "hity" Cascady , vocal tej panienki jest komercyjny, ale tak jak powiedziales tez jest to wina naplywu nowych sluchajacych muyzki Trance
Czepiacie sie czego tylko sie da - jak nie checie komerchy to sluchajcie sobie takiego np. Airwave'a czy innego progresive trancu... Akurat Big Sky jest swietny i wyniki glosowania tylko to potwierdzaja - ten kawalek poprostu "trafil" do ludzi ;-)
Ok, Big sky moze nie zaluguje na 1 miejce ale 1 piatka to juz jak najbardziej...
joq_kain napisał(a):kult armina najwyrazniej powoli dobiega konca...
Atlas napisał(a):Natomiast dla mnie i wielu innych sluchaczy trance - wokal w tym kawalku jest przecietny i mimo, ze niektorym chwilowo podobal sie ten kawalek, to po uplywie wielu miesiecy i wzbogaceniu swoich doznan muzycznych nowymi znacznie ciekawszymi produkcjami, po prostu prawie kazdy wykluczylby znalezienie sie tego kawalka na pierwszym miejscu. Dla kazdego pierwsze miejsce bylo ciezkie do przewidzenia... ja osobiscie nie umialbym wybrac zwyciezcy tego roku, bo wiele produkcji traktuje na rowni jesli chodzi o ich 'miodnosc'. Jednak definitywnie uwazam, ze Big Sky nie zasluguje na tak zaszczytne miejsce w zestawieniu Armina.
joy17 napisał(a):joq_kain napisał(a):kult armina najwyrazniej powoli dobiega konca...
Nie tak predko, nie licz na to
joy17 napisał(a):Atlas napisał(a):Natomiast dla mnie i wielu innych sluchaczy trance - wokal w tym kawalku jest przecietny i mimo, ze niektorym chwilowo podobal sie ten kawalek, to po uplywie wielu miesiecy i wzbogaceniu swoich doznan muzycznych nowymi znacznie ciekawszymi produkcjami, po prostu prawie kazdy wykluczylby znalezienie sie tego kawalka na pierwszym miejscu. Dla kazdego pierwsze miejsce bylo ciezkie do przewidzenia... ja osobiscie nie umialbym wybrac zwyciezcy tego roku, bo wiele produkcji traktuje na rowni jesli chodzi o ich 'miodnosc'. Jednak definitywnie uwazam, ze Big Sky nie zasluguje na tak zaszczytne miejsce w zestawieniu Armina.
Oj, jeszcze dlugo bedzie sie u nas toczyla dyskusja na temat slynnego Big Sky. Czy tego chcemy czy nie, muzyka trance zaczyna obierac dwa kierunki... komercyjny, i ten bardziej ambitny, niekomercyjny. Jak dla mnie podzial ten jest bardzo plynny, przeciez Big Sky na poczatku byl tak dobrze oceniany na forum. Kiedy okazalo sie, ze jest prosty, chwytliwy i przystepny dla wiekszej liczby sluchaczy... kiedy zaczeto go grac wszedzie, nagle stal sie utworem komercyjnym. Atlas... nie kazdy ma takie rozeznanie muzyczne jak my, nie kazdy rowniez ma taki dostep do nutek. Niektorzy muzyke trance znaja tylko z tego, co gdzies tam uslysza przypadkiem, co im kolega podrzuci, razem z innymi popularnymi shitami typu Kalwi & Remi czy Dj Witek.
Wystarczy, ze popatrzylem na Twoj staz na tym forum i domyslam sie, ze Twoja znojomosc muzyki trance nie jest az tak rozlegla jak wiekszosci osob ktore wypowiadaly sie przed Toba. Moze wlasnie stad wynika Twoje upodobanie do tego kawalka? My sluchamy tej muzy od lat i mamy bardzo duze wymagania od produkcji zawartych chociazby w tym rocznym podsumowaniu.
Jichynn napisał(a):Zobaczcie, co znalazlo sie pod kreska. Oto lista 10 kolejnych utworow w glosowaniu.
24.Jose Amnesia featuring Jennifer Rene - Wouldn't Change A Thing (Original Mix)
25 Armin van Buuren - Communication Part 3 (Coldware Remix)
26 Markus Schulz versus Andy Moor - Daydream (12" Mix)
27 Sander van Doorn - Riff
28 Chris Lake featuring Emma Hewitt - Carry Me Away
29 Maor Levi - Shapes (Oliver Smith Remix)
30 The Doppler Effect - Beauty Hides In The Deep (John O'Callaghan Remix)
31 FKN featuring Jahala - Why? (Aly & Fila Remix)
32 Marc Marberg with Kyau & Albert - Megashira (Original Mix)
33 Super8 & Tab - Suru (Original Mix)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości