Angielski trzynastolatek Alfie Patten zostal ojcem. Jego pietnastoletnia przyjaciolka Chantelle Steadman urodzila coreczke w szpitalu w Eastbourne w hrabstwie East Sussex.
Alfie obiecuje, ze bedzie powaznie traktowal swoje obowiazki rodzicielskie, choc na razie trudno mu je sobie wyobrazic. O swojej sytuacji finansowej powiedzial dziennikarzom: "Nie mam regularnego kieszonkowego. Od czasu do czasu ojciec daje mi 10 funtow
13-letni tataNie mam regularnego kieszonkowego. Od czasu do czasu ojciec daje mi 10 funtow". W. Brytania od lat jest europejska rekordzistka w statystyce nastolatek zachodzacych w ciaze.
Rzeczniczka policji w East Sussex powiedziala dziennikarzom, ze badala sprawe, ale uznala, iz kierowanie jej na droge sadowa "nie lezaloby w niczyim interesie". Wydzial pomocy rodzinnej hrabstwa East Sussex zapowiedzial, ze bedzie wspieral niepelnoletnich rodzicow.
Rodziny obojga nastolatkow unikaja kontaktow z prasa. Sasiedzi nie ukrywaja zdumienia. - Jestem zaskoczony, to taki sympatyczny chlopiec. Gdybym to ja zostal ojcem w wieku 13 lat, to nie mialbym po co wracac do domu - powiedzial mediom jeden z nich, 90-letni John Holmes.
:-o
forum.radioparty.pl