Moderator: Moderator
FLAJ napisał(a):Dla mnie przede wszystkim pokazal jedna wielka rzecz, ze mozna byc Papiezem, Glowa Kosciola, a jednoczesnie byc ZWYKLYM czlowiekiem, ktory zartuje, smieje sie, uprawia sporty, zachowuje sie jak czlowiek, a nie nadczlowiek. Pokazal nam jak mozna sprawic, ze jest sie kims wielkim, a jednoczesnie normalnym i prostym. Pokazal jak kochac i szanowac drugiego czlowieka. I kocham Go niezwykle za to, ze wierzyl w NAS! Wierzyl w Mlodziez!
[*]
Jesli chodzi o jakies obrazki na NK, minuty ciszy na gg, 5-minutowe przerwy w pisaniu na SB, to jestem temu przeciwna, ale nie gardze ludzmi, ktorzy to robia. Kazdy ma tam jakies swoje priorytety i dla jednego bedzie to uszanowanie Ojca Swietego, czy obojetne jakiej innej osoby, dla drugiego bedzie to glupota. Ja osobiscie wierze jednak, ze Ojciec Swiety wolalby, zeby kazda taka minuta ciszy albo kazdy obrazek z Jego wizerunkiem, byl zamieniony po prostu w dobry uczynek. W maly, dobry uczynek dla drugiego czlowieka. Bo nie oszukujmy sie, minuta ciszy ani obrazek nic nie zmienia, a jesli kazdy spelni dobry uczynek, to juz cos...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości